Naturlige Antidepressiva/Midler mod Depression Alternativ Behandling

Naturlige Antidepressive er betegnelser for naturlige midler mod depression. Depression er en ubehagelig sygdom, der i høj grad formindsker livskvaliteten og skader livsudfoldelsen arbejdsmæssigt og socialt.

Tegn på Depression

Hvis der opstår nogle af de følgende symptomer,og hvis de fortsætter med at være tilstede i flere måneder, kan det være tegn på depression.

Mange mennesker har jo flere af disse symptomer i store dele af deres liv, som en del af deres personlighed. Det er derfor vigtigt at behandleren lægger mærke til forandringer i patientens symptombillede i forhold til tidligere. TristhedUfølsomTræthed er det mest almindelige symptom på depression. Denne træthed starter sædvanligvis om morgenen hvor personen ikke er til at drive ud af sengenUgidelighed.Uklar, langsom tænkningManglende interesse i sexSkyldfølelseUbeslutsomhedManglende årvågenhedManglende interesse i at dele erfaringerUinteresseret i omgivelserne. Den depressive person ønsker ofte at være alene og føler sig trist, håbløs og irritable. Det bliver umuligt at passe et arbejde da personen mangler interesse i at deltage i diverse aktiviteter.Søvnløshed. Patienten har svært ved at sove eller sover hele tiden.Indre uroAngst. Personen bliver mere optaget af fortiden, frygter sygdom, ruin, og død griber person.  Vrangforestilling om dårligt helbred eller økonomiske katastrofer kan forekomme.SelvmordstankerAppetitten forandres. Patienten kan miste appetitten eller have forøget appetit hvor vægten forandres signifikant.Ensomhed som ikke vil forlade en.

Årsager og Behandling af Depression?

Der er ingen grund til at tage det som et personligt nederlag, at man har fået en depression. Det kan være medicin, tungmetaller, giftstoffer som er årsagen. Det er nødvendigt at indkredse det forhold, som har udløst depressionen og komme i gang med ændringer hurtigst muligt.

Som regel kan depression behandles.  Man må ikke tillade at tilstanden bliver kronisk, da det bla. kan svække immunsystemet, så man bliver mere modtagelige for sygdomme. Hvis depression først bliver en vane, kan sindet automatisk blive deprimeret over hvad som helst, såsom en smuk solnedgang eller en nyfødt baby.

Behandlingen tilpasses i forhold til hvad der kan have udløst sygdommen og dens sværhedsgrad. Man kan komme langt med livstilsændringer og kosttilskud.

NB: Nedtrapning af medicin mod depression skal ske i samråd med lægen.

Årsagen til uovennævnte udsagn er at antidepressiva ifølge Peter Gøtzche *6),på trods af navnet, ikke helbreder men tværtimod, skaber en kemisk ubalance i hjernen. Hvis man bare holder op med medicinen fra den ene dag til anden kan denne ubalance bla. føre til selvmord.

1.Fysisk årsag til Depression. Ved depression er det vigtigt at behandleren leder efter en fysisk årsag. En metabolsk depression sker som følge af en ændring i tilstanden af kroppens indre miljø som har indflydelse på sindet på en depressiv måde.

Et eksempel på en metabolsk depression er hvis binyrerne f.eks. ikke fungerer ordentlig. Dette kan medføre at den forøgende mængde adrenalin kan fremkalde en depression. Den deprimerede person kan klage over en række symptomer som hovedpine, ansigts smerter, brystsmerter, skelet, mavesmerter, fordøjelsesforstyrrelser søvnforstyrrelser, forstoppelse, eller menstruationsproblemer.

Mulig Løsning: Lægen/Behandleren må undersøge alle kroppens systemer. Kontroller kost, motion program, om personen sover og spiser regelmæssigt, om vedkommende får frisk luft og rent vand.

2.Elektrolyt mangel/Mineralmangel:

For at holde sig sund skal kroppen opretholde et bestemt niveau af elektrolytter. Elektrolytterne er ioner som bla. Er skabt af salte i kroppen. I en sund krop er de nødvendige for at opretholde kroppens elektriske kredsløb. Elektrolytternes opgave er hele tiden at sende elektriske impulser rundt i kroppen, specielt i hjernen som er centrum for den elektriske aktivitet. 

Hvis niveauet af elektrolytter i kroppen er for lavt, pga. tungmetaller, giftstoffer og andre faktorer, formindskes den elektriske aktivitet hvilket kan udløse en depression. Syreholdigt mad uddriver de vigtigste mineraler i vores krop som natrium, calcium, Magnesium, kalium, forfor og svovl. Man kan modvirke problemet ved at få flere elektrolytter gennem kosten eller kosttilskud. *8)

Nogle mineraler såsom calcium, kalium, magnesium og Zink,er kendt for at kunne  fremkalde depression, hvis de er i underskud: 

Se også: Syre Base Balancen

Mulig Løsning: • Indtag mikroalgen chlorella og korianderbalde (cilantro) for at udrense giftstoffer.• Spis flere grønne grønsager. Rå agurker er f.eks. meget effektive til at genoprette elektrolytbalancen. • Kosttilskud fra havet  er specielt rige på basiske organiske mineraler. Ifølge “Naturens vitaminer og mineraler” af Lisbeth Hagerup, indeholder 100 gram tørret kelp således 680 mg Calcium, 250 mg magnesium, 3100, natrium og 7500 mg kalium.

Af andre kosttilskud som kan genoprette elektrolyt balancen kan nævnes Gedevalle som tilføjer over 20 elektrolytter og mineraler.  En anden god elektrolytbooster er  pHion Balance, Booster. En urt som er god at indtage er Padderokke,  da den indeholder store mængder af det basiske mineral kisel/silicium.

NB: Mineralerne er kroppens byggesten og er forudsætningen for at kroppens systemer fungerer. Selv vitaminer kan ikke optages, hvis der mangler vigtige mineraler.

Elektrolyt Kosttiskud.

3.Vitaminmangel

Mulig Løsning:B-kompleks og B12 understøtter hjernen og centralnervesystemet.  B-kompleks er medvirkende til at beskytte  alle kroppens systemer ved emotionelle kriser, så der ikke sker skader. Forskerne har længe vidst at mangel på blot en af B vitaminerne, inklusive B12, kan forårsage depression.

Disse B vitaminer kan man få gennem kosten fra frugt og grøntsager, bedst  som rå  eller let dampede, for ikke at ødelægge skrøbelige vitaminer såsom thiamin (B1 og riboflavin (B2).

Hos ældre mennesker kan mangel på folat (hed tidligere B9) være en del af det billede, der resulterer i depression. *21) Eftersom B12 er vanskelig at få gennem vegetarisk mad, kunne en vegansk B12 vitaminpille være løsningen. Det er bedst hvis man tygger pillen i 2 minutter, eftersom spyttet aktiverer B12 *22)

4.Tungmetaller, medicin, andre giftstoffer og Wifi

Denne form for depression skyldes tungmetaller, medicin og andre giftstoffer som ophober sig i kroppen. Ifølge rapporter kan over 200 lægemidler forårsage depression, og tallet stiger hele tiden. En del af denne medicin ordineres mod depression. Hvis man lider af depression og tagen nogen form for medicin, så vær opmærksom på at medicin er en meget almindelig årsag til depression.

De antidepressive (Antidepressiva) stoffer kan have meget skadelige bivirkninger, herunder leverskader, mundtørhed, forstoppelse, sløret syn, svedeture, hurtigt hjerteslag, impotens, selvmord mm. Det antidepressive middel fluoxetin anslås f.eks. at have forårsaget tusindvis af dødsfald verden over, sædvanligvis selvmord.

Se også : Lykkepiller – Fra Rottegift til Medicin

Mange fisk indeholder tungmetaller f.eks. kviksølv. Gryder eller emballage kan være lavet af aluminium.  Disse tungmetaller aflejres i hjernen.

Depressioner er ret almindelige ved kontakt med kviksølv.  Beviser, der forbinder kviksølv eksponering med psykiske lidelser har hobet sig op siden 1950´erne.

Anerkendte psykologiske symptomer på kviksølv forgiftning indbefatter irritabilitet, uro, vredes udbrud, skænderier, frygtsomhed, rastløshed, depression og i nogle tilfælde, søvnløshed.

I et studie *7) med personer som fik fjernet amalgam fyldninger, bemærkede de fleste psykologiske forbedringer i ovennævnte symptomer.

Folk der har arbejdet med bly, har konsekvent haft neuropsykologiske problemer på niveauer som er væsentligt højere end kontrol grupper. *4). Disse problemer omfatter bla. nedsat opfattelsesevne, depression, søvnløshed og træthed.

Hvis man spiser en kost som er rig på protein og fedt skaber det et syreholdigt miljø som får tungmetallerne til at oxydere. Dette forurener hjernecellerne og kan fremkalde depression.

Af andre giftstoffer som ofte forårsager depressioner ved at skade neuroner og neurotransmittere kan nævnes formaldehyd som er konserveringsmiddel i  vacciner og forarbejdede madvarer,

Opløsningsmidler i rengøringsmidler, tilsætningsstoffer i maden, pesticider og ukrudtsmidler. Disse giftstoffer ændrer hjernens stofskifte sådan at visse signalstoffer forekommer i mindre mængder end hvad der er normalt.

 Et stort antal godkendte, syntetiske tilsætningsstoffer har vist sig at give depression, astma, allergi, migræne, hyperaktivitet eller indlæringsvanskeligheder hos børn. *5)

Gartnere, som arbejdede i drivhuse, hvor de blev udsat for pesticider, havde en højere forekomst af depression, hovedpine, rystelser, og paræstesi. *3) Paræstesi er en sovende eller snurrende forstyrrelse i følesansen på bestemte nerver.

Toluen er et opløsningsmiddel som findes i lim og maling.  inhalering af toluen kan forårsage alvorlige neurologisk skader. I et studie med printere, som udsendte toluen, fandt man følgende symptomer hos deltagerne: Træthed 80 %, nedsat hukommelse 60 %, nedsat koncentrationsevne 40 %, irritabilitet 37 %, hovedpine 30 %, stemningslabilitet 27 %, og depression 20 %.

Amalgam fyldninger linkes sammen med depressioner. Studier *26) har vist at Wii opløser amalgam fyldningerne, så kviksølv siver ud i kroppen. Mennesker som er ekstra sensitive, kan mærke hvordan wifi skader hele kroppen.

Mulig Løsning: Undgå giftstoffer i mad og miljø. Tilbered maden selv af gode økologiske råvarer. Avendt kosttilskud såsom mikroalgen chlorella og korianderbalde (cilantro) til at udrense giftstoffer og tungmetaller. • Rens drikkevandet, f.eks med en Dafi kande.• Brug ikke wifi og beskyt dit hjem mod wifi udefra. Man kan få maling, tapet og stof som beskytter. Se Feltfrishop og yshield. Man kan måle wifi udstrålingen med apps til din smartphone. f.eks Wifi Radiation Meter.

Kosttilskud som fjerner Tungmetaller.

5.Epstein Barr Virus (EBV): Epstein Barr Virus kan i sene stadier,hægte sig på nerverne så de er betændte hele tiden. Desuden udskiller Epstein Barr Virusset en gift (neurotoksin) der yderligere forværrer inflammationen i hjernecellerne. Den forstyrrelse der herved sker i hjernecellernes kommunikation kan fremkalde depression.

6.Vedvarende og alvorlig Stress Vedvarende og alvorlig stress udløser en kamp/flugt reaktion. Herved oversvømmes kroppen med adrenalin. I for stor mængde kan man ikke få adrenalinet brændt af og den gennemsyrer vitale organer f.eks. hjernen. Dette kan på sigt fremkalde en depression. Det overskydende adrenalin nedbryder neurotransmitter og formindsker bla. melatonin produktionen. Dette kan opleves som en depressiv tåge.

Mulig Løsning: Motion er en meget vigtig metode til at bekæmpe depression. Masser af motion reducerer angst og spænding. 75 % af personer med depression fik  i et stort studie lindret deres depression ved at jogge. De fik en mere optimistisk tilgang til livet og rapporterede, at det at løbe gav dem mere kontrol over deres liv. Dr. Keith Johnsgård, professor i psykologi ved San Jose University, skrev rapporten. Selv dybe vejrtræknings øvelser foretaget to gange dagligt kan løfte en dyster ånd. • Citronmelisse mindsker inflammationer bla. ved at dræbe de virus som er årsagen til inflammationerne i nerverne. Citronmelisse har en beroligende virkning på centralnervesystemet. Man kan drikke urten som the .

Forskere har haft gode resultater med anvendelsen af Citronmelisse som æterisk olie i behandlingen af depression *24). Man kan anvende olien i aromalamper eller komme et par dråber på puder eller tøj eller gnide den direkte på mave eller skuldre.

Den kliniske tilstand hos 10 patienter med depression blev forbedret ved anvendelse af duftstoffer fra citrusfamilien *25). Man kunne reducere mængden af antidepressiva og kontisolniveauer i urinen var mere normale. Mulig Løsning: SAM forøger produktionen af neurotransmitter ,som bliver nedbrudt ved stress. Lakridsrod er nyttig til personer som er under ekstrem stress da den forbedrer binyrernes funktion. *23). Binyrerne kan svulme op under den konstante stress i forsøg på at producere nok stresshormoner. Magnesium virker beroligende idet det regulerer stresshormonerne. Det er kendt at mangel på magnesium kan give depression, angst og forkorte livet .

7.Forkerte Fedtsyrer i Cellemembranerne

Alle celler i hele kroppen er indhyllet i membraner, som hovedsageligt er sammensat af essentielle fedtsyrer i form af fosfolipider.

Depression kan skyldes at det er den forkerte slags fedtsyrer der omslutter cellemembraner i hjernens. Typen af fosfolipider i hjernens cellemembraner er bestemt af den slags fedt man spiser. Hvis fosfolipiderne består af meget mættet fedt eller tranfedtsyrer, vil cellens struktur være markant anderledes end hvis membranen indeholder omega-3 og omega-6 olier. Hvis cellemembranerne er stive, er hjernen mindre tilbøjeligt til at fungere korrekt. Som en følge heraf påvirker kosten adfærd, humør, mental funktion m.m.

Mulig Løsning: • Undgå de dårlige fedtsyrer og indtag omega-3 og 6 olier i stedet.• DHA og EPA (docosahexaensyre og icosapentaensyre) er Omega 3 fedtsyrer som styrker og reparerer centralnervesystemet. Anthony Willaim anbefaler at man køber plantebaserede Omega-3 produkter Et  studie *9) over mænd med hjertesygdomme viste, at de fik flere symptomer på depression, jo mere niveauerne af  de livsvigtige essentielle omega3 fedtsyrer EPA/DHA faldt. Dette skabte en metabolsk depression.

Hjernen har et højt indhold af lipider og fedtsyresammensætningen er unik med det høje indhold af flerumættede fedtsyrer(PUFA’er), Især DHA. Der er meget der tyder på at der er en sammenhæng mellem udtømte DHA niveauer ved forskellige former for depressioner bla fødselsdepression. *27) SAM forøger produktioner af fosfolipider i hjernens cellemembraner.

8.Slagtilfælde: Depression hos personer over 50 kan være forårsaget af mindre slagtilfælde pga. blokering i de små blodkar i hjernen, som kan ses på scanninger. Disse mennesker har ingen følelsesløshed, svaghed eller lammelse, men kan udvikle depression  *2). Tabet af hjernevæv i den venstre frontale region af hjernen synes at være forbundet med udviklingen af depression hos ældre.Mulig Løsning: SAM er involveret i dannnelsen af nervecellernes hinde (Myelin). Eftersom produktionen af SAM falder i takt med at man bliver ældre, og eftersom der opstår en mangel ved depression ,kan et tilskud ofte være gavnligt..Alc

9.Traumatiske tab. Depressioner opstår som følge af ændringer i krop og sind i forbindelse med tab og rammer ikke kun ældre mennesker. Situationsbestemt depression kan være en følge af dødsfald, en fysisk sygdom, en utro ægtefælle, et økonomisk tab, en fyring fra et job man identificerede sig med (tab af identitet og tryghed). Hvis tabet giver dig en tilstand af håbløshed og afmagt kan det være med til at udløse en depression.

Et af de tricks som industrien bruger for at sælge mere antidepressiva er at omdefinere, hvornår man er syg. I 1980´erne regnedes sorg, i forbindelse med dødsfald for en depression hvis tilstanden havde varet et år. I dag er sorg en depression hvis den har varet i 14 dage. Ikke overraskende havde alle medlemmerne som udbejdede de nye retningslinjer, alle økonomiske bånd til medicinalindustrien. *1)

Ifølge Anthony William (Forfatter til bogen ”Den medicinske Seer”) kan en sådan type traumatiske tab fremkalde mikroblødninger i hjernen. Blødningerne er så små, at de ikke kan ses på scanninger, men de kan fremkalde en klinisk depression. Mulig Løsning: • Sam regenererer hjernecellernes funktioner. Alc

 Acetyl L-Carnitin (ALC) er et essentielt næringsstof, som mest findes i mælkeprodukter og rødt kød. 

Mange af de ældre har depressioner ,som ikke direkte kan relateres til de tab de har i deres liv,  men mere til biokemiske ændringer i hjernen, som er forbundet med aldring.  ALC er vigtigt for at mitokondrierne kan omsætte fedt og forsyne cellerne med energi. Dette er processer som fungerer mere træge i alderdommen. Derved degenererer mitokondrierne.  ALC er en stimulans for hjernen da det skaber energi i alderdomssvækkede celler, hvilket man har  påvist i studier.

  5-HTP er en aminosyre som  styrker neurotransmitterne og er derfor nyttig ved mange typer depressioner bla. Pipolar Lidelse. smæssige lidelser.

NB: Nedtrapning af medicin mod depression skal ske i samråd med lægen.

Tag ikke Naturlige Antidepressiva samtidigt med lægeordineret medicin  på egen hånd.

SAM (S-Adenosyl Methionin) er et af de Naturlige Antidepressiva til at opløfte stemningen og behandle depression.

Kosttilskud mod Depression

Se også: Nervoheel

Noter

*1) Gøtzsche PC. Dødelig medicin og organiseret kriminalitet: Hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet. København: People’sPress; 2013. *2) (AARP Bulletin 2. maj, 2000) *3) Parron T, Hernandez AF, Pla A, et al. “Clinical and biochemical changes in greenhouse sprayers chronically exposed to pesticides. “Human Exper Toxicol. 1996;15:957-963. *4) Hanninen H, Aitio A, Kovala T, et al. ” Occupation exposure to lead and neuropsychological dysfunction.” Occup Environ Med. 1998;55:202-209. Lindgren KN, Masten VL, Ford DP, et al. ” Relation of cumulative exposure to inorganic lead and neuropsychological test performance.” Occup Environ Med. 1996;53:472-477. *5) Boris M, Mandel FS. “Foods and additives are common causes of the attention deficit hyperactive disorder in children.” Ann Allergy. 1994;72: 462-468. Lessof MH. “Reactions to food additives. “Clin Exp Allergy. 1995;25(suppl 1): 27-28. Groten JP, Butler W, Feron VJ, et al. “An analysis of the possibility for health implications of joint actions and interactions between food additives”. Regul Toxicol Pharmacol. 2000;31:77-91. Simon RA. “Adverse reactions to food additives. Curr Allergy Asthma Rep. 2003;3:62-66. *6)Peter Gøtzche “Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse” Peoples Press 2015*7) Siblerud Rl. “The relationship between mercury from dental amalgam and mental health.” Am J Psychotherapy. 1989;43:575-587.*8) 1989 Aug;7(3):509-23.› Neurologic manifestations of fluid and electrolyte disturbances.*9) Amin AA, Menon RA, Reid KJ, et al. Acute coronary syndrome patients with depression have low blood cell membrane omega-3 fatty acid levels. Psychosom Med. 2008;70:856-862.*15) Fosfolipider  er specielle fedtstoffer, der er lokaliseret  i cellemembranerne.   *18) Delle Chiaie R, Pancheri P, Scapicchio P. Efficacy and tolerability of oral and intramuscular S-adenosyl-L-methionine 1,4-butanedisulfonate (SAMe) in the treatment of major depression: comparison with imipramine in 2 multicenter studies. Am J Clin Nutr. 2002 Nov;76(5):1172S- 1176S.   *22) American Journal of Natural Medicine 2, no. 10: 10-15. *23) Journal of Natural Medicin 2, nr. 3 [1995: 14). *24) Reuters, August 8, 2002. *25) Japanese Journal of Psychiatry and Neurology 48, no. 3 [1994]: 671.. *26)Effect of radiofrequency radiation from Wi-Fi devices on mercury release from amalgam restorations. *27) Mischoulon D, Fava M. Docosahexanoic acid and omega-3 fatty acids in depression. Psychiatr Clin North Am. 2000;23: 785-794. Neuropsychopharmacol. 2005 Nov 25.

Litteratur og Links

“Den Medicinske Seer” af Anthony WilliamNaturens vitaminer og mineraler .af Lisbeth Hagerup” “Messages from the body” af Michael J. Lincolm“Murray Michael T – Textbook of Natural Medicine”» Natures Healing Practices – Agatha ThrashPeter Gøtzche “Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse” Peoples Press 2015Gøtzsche PC. Dødelig medicin og organiseret kriminalitet: Hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet. København: People’sPress; 2013. Lykkepiller – Fra Rottegift til Medicin

Youtube Videoer:

How 5-HTP Works For Depression, Anxiety, SAD, Insomnia & Post-Party Blues

Depression help with SAMe – By Doctor Bradley Bush

Psykiater Richard Brown om SAM

Udgivet d. 24. April 2017 af Kesse