Vaccination Alternativer Homøoprofylakse – Homøopatisk Immunisering

Vaccinations Alternativer

Forebyggelse af Infektionssygdomme

Bør man i det hele taget forebygge infektionsygdomme ? Eftersom der er flere potentionelle dødelige sygdomme som huserer, såsom kighoste, HIB, meningitis give det god mening at forebygge i hvert fald nogle af disse sygdomme.

Der er flere alternativer til Vaccination bla. opbyggelse af en god modstandskraft gennem sund livsstil. Derudover kan nævnes  naturlige medicinske systemer som Ayurveda, Traditionel Kinesisk Medicin, Antroposofisk Medicin og Homøopati.

Se også:» Vaccinationsskader alternativ behandling

Homøopati

Foruden vaccinationsskader kan Homøopati anvendes i forbindelse med vaccinationsproblematikken på mindst 2 områder.

1. Konstitionsbehandlingen  

2. Homeopatisk forebyggelse (homøoprofylakse) mod naturlige sygdomme.

Punkt 1 kræver en dygtig homøopath mens forældre, efter en grundig introduktion, selv i de fleste tilfælde vil kunne anvende forebyggende homøopatisk forebyggelse mod infektioner (punkt 2).

1. Konstitutionsbehandlingen

Indenfor klassisk homøopati vil  konstitutionsbehandlingen sammen med en fornuftig livsstil i sig selv fremkalde en immunisering. Denne praksis går ud på at finde det specifikke remedie som passer til den pågældende person. Den giver disse mennesker mulighed for at opløse sygdommen på psykens område før den manifesterer sig i kroppen.  Det er således svagheder i konstitutionen som er årsagen til de forskellige invationer af sygdomme. Hvis et barn bliver inficeret vil den homøopatiske behandling sandsynligvis give gode resultater. Desuden får barnets immunforsvar mulighed for at udvikle sig naturligt.

 2.Homøoprofylakse (HP)

Vaccination Contra Homøoprofylakse ?

Mens Vaccination er udbredt over det meste af verden har Homøoprofylakse især været anvendt på Cuba på 2,4 million indbyggere. Det var Hahneman som introducerede homøoprofylakse i 1798. Vaccinationer blev introduceret et par år tidligere. 

Vaccination såvel som homøoprofylakse har begge en usikkerhed angående hvor længe effekten rækker, og hvor effektiv beskyttelsen er. Dog ved man at homøoprofylakse giver over 90% beskyttelse for barnet i mindst 10 år.

Mens Vaccinerne har en række alvorlige bivirkninger så er homøoprofylakse uden bivirkninger, men med små kortvarige reaktioner fra tid til anden. De homøopatiske midler er fortyndede så der ikke er noget stof tilbage men kun et energimønster.

Udover et konstitutionelt remedie til at styrke grundkonstitutionen kan der også bruges specifikke remedier til at beskytte mod børnesygdommene. Nogle forældre er tilhængere af at barnet gennemlever børnesygdommene og derved opnår livslang immunitet.

Andre forældre har et ønske om at sætte ind med forebyggende foranstaltninger lige fra starten  og dette ønske må man respektere.

Nogle forældre ønsker Vaccination mod bestemte sygdomme og HP mod andre. Det er der i princippet ikke ikke noget problem i, idet Homøoprofylakse er fleksibelt. Der skal helst mindst en måned mellem en vaccination og en HP. 

Andre forældre vælger at give de små børn HP og så vaccinere dem senere når de er ældre,  hvorved risikoen for vaccineskader derved er væsentligt reduceret. Ifølge Isaac Golden var det ikke ualmindelig at forældre som havde valgt denne løsning, senere fravalgte vaccinen når de så, hvor sundere deres barn var i forhold til børn på samme alder som var blevet vaccineret.

Se også:

Cuba prevents annual epidemic among 2-5m people using homeopathy

Bør sygdomme forebygges – hvis de kan ?

Mange alternative behandlere er af den opfattelse at det er en god ide at børn får lov til at få harmløse infektionsygdomme.

Martinez, som  undersøgte 1000 børn, kom til den opfattelse at infektioner kan være beskyttende senere hen i livet, idet de tillader immunforsvaret at udvikle en modstandskraft med infektioner. Hvis stimuleringen fra infektionssygdomme er positiv, så kunne man godt forestille sig at stimuleringen på energiplanet med homøoprofylakse på lignende vis ville være fordelagtig. Dette var faktisk hvad Isaac Goldens forskningsprojekt bekræftede. De børn som havde fået HP var de sundeste mens de vaccinerede børn var klart de mindst sunde. 

Der er dog intet der tyder på at barnet absolut er nødt til at gennemleve alle infektionssygdomme for at holde sig sunde og  raske. Det er ikke alle infektionssygdomme som er godartede. Homøopater støder da også på tilfælde, hvor et barn som har haft en infektionssygdom aldrig er blevet helt rask siden.

Meningitis kan f.eks dræbe indenfor 24-48 timer, hvis man ikke får hurtig og passende behandling. Det giver god mening at forebygge sådanne farlige sygdomme hvilket kan opnås med  vaccination såvel som med homøoprofylaxe. Hverken vaccinationen eller HP er helt effektive, men mens de har begge en nogenlunde ens grad af effektivitet,  så er deres grad af sikkerhed meget forskellig. 

I sidste ende bør det være forældrene som tager beslutning om hvilke sygdomme som bør forebygges. Hvis ikke forældrene synes at børnene skal udsættes for mæslinge og andre harmløse sygdomme så vil HP være til rådighed.

Homøopatiske basisprogram for beskyttelse fra fødslen

Isaac Goldens program bruges over hele verden og bliver løbende finjusteret. Basisprogrammet består af:

Pertussin: Kighoste
Pneumococcinum: Pneumokokker
Haemophilis: HIB influeenza
Meningoccocinum: Meningitis
Tetanus: Stivkrampe

Barnet vil typisk få ca. eet middel hver måned i form af en homøopatisk pille, indtil barnet er 76 måneder. Immuniseringen virker i 90 % af tilfældene og dækker i mindst 10 år.

Udover de anførte kan man også få beskyttelse mod andre børnesygdomme f.eks. mæslinge, hvis forældrene ønsker det.

Forskning i Homøoprofylakse

Det mest vidtgående studie på engelsk som blev foretaget af konventionelle behandlere og videnskabsfolk fandt sted i Brasilien i 1998.

Der var I 1998 et udbrud af meningococcal meningitis type B i Brasilien. Mange af Brasiliens læger er samtidigt homøopater. Da der ingen vaccine var tilgængelig på dette tidspunkt, gav en gruppe læger som arbejdede i denne region, meningococcal Nosode for at immunisere 65,826 børn. Kontrolgruppen, som bestod af 23,539 børn i samme region, blev ikke immuniseret. Lægerne fulgte de to grupper i 12 måneder. Virkningen af homøoprofylakse var 95 % efter 6 måneder og 91 % efter 12 måneder. Det var en komplet og rigid statistisk rapport som blev trykt i et førende homøopatisk tidsskrift.

Mroninski C, Adriano E, Mattos G (2001) Meningococcinum: Its protective effect against meningococcal disease. Homoeopathic Links Winter Vol 14(4); pp. 230-4).

Hvor man køber Homøoprofylakse ?

Prøv at kontakte en homøopat

Kontraindikationer:

Hvis sygdommen er brudt ud skal man ikke anvende ovenstående remedier, men i stedet kontakte er erfaren klassisk homøopat, som kan udvælge det rette remedie efter de symptomer der er opstået.

Andre metoder til at styrke immunforsvaret

God modstandskraft:

Amning: I modermælken findes der antistoffer mod alle børnesygdomme med undtagelse af kighoste. Modermælken giver altså spædbarnet en naturlig beskyttelse mod sygdomme pga. dens antibakterielle og antivirale egenskaber. 

Babymassage: Berøring styrker immnsystemet, og udviklingen af talesprog, indlæring og motorik. 

Ernæring: Et menneskes sundhedstilstand stabiliseres af en sund, næringsrig og afvekslende kost, bestående af usprøjtet  vitaminrig frugt og mange grønsager. Næringsmidler, der har mistet deres naturlige egenskaber, svækker immunsystemet.

Undgå giftige produkter som indeholder Aspartam såsom cola light mm. Undgå mad tilberedt i mikroovn, og hold barnet langt væk fra mikroovnen da strålingen er særdeles skadelig. Mange børn har svært ved at tåle sødmælksproduker, gluten, majs og jordnødder.

Frygtløs tanke og handling: Man tiltrækker ubevidst det, som man er bange for, fordi man giver det opmærksomhed. Og det man giver opmærksomhed vokser.  Frygt opstår ofte af uvidenhed. Viden kan i mange tilfælde få frygten til at forsvinde. Der kan også være traumaer i krop og sind som spiller ind. 

Livsstil: Sørg for at barnet får rørt sig rigeligt og begræns mest muligt brug af mobil, pc og TV, da strålingen er særdeles skadelig for en barnehjerne der ikke er fuld udviklet. Derved svækkes immunforsvaret hvilket øver risikoen for varige men af børnesygdomme og vacciner. Desværre går udviklingen i en anden retning med tidlig brug af elektronik i skolerne.

På Carsten Vagn Hansens hjemmeside er der en række gode råd til at beskytte sig selv og sin familie mod de skadelige elektromagnetiske stråler.

http://radiodoktoren.dk/radiodoktoren/2013/11/06/el-folsomhed

Gode sociale forhold og harmoni i hjemmet og et kærligt forhold mellem forældrede er yderst vigtig for barnets udvikling.

Ayurveda: Alle mennesker er født med een ud af 6 konstitutioner som hver skal have forskellig ernæring, for at være i balance. Ved at kende dit barns konstition, kan du tage højde for det, ved madens tilberedning og herved styrke dets immunforsvar ved en mere optimal ernæring.

Jin Shin Jyutsu: Dette er et traditionel japansk system til at vedligeholde og genoprette kroppens naturlige balance gennem lette energetiske øvelser.

Find en god behandler

Der er uvurderlig at have en god læge eller behandler,  i baghånden i vanskelige situationer. Jeg er ikke selv associeret med nogle af de behandlere jeg foreslår. 

Kilde: Goden Isaac The complete Practioners manual of homæoprohylaxis

Udgivet d. 16. Feb. 2015 af Kristian