Tungediagnose Biokemisk Cellesaltmangel Tungebelægning

Tungediagnose Biokemisk Cellesaltmangel – Tungebelægning

Tungediagnose er et værdifuldt redskab til at finde ubalancer i hele kroppen. Eftersom fordøjelsen begynder i munden ,er tungen især en god indikator for de cellesalte man mangler , når der er fordøjelsesproblemer. Dette gælder især i kroniske tilfælde, men selv ved simpel akut fordøjelsesbesvær, kan det være tungens farve der gør udslaget og direkte fortæller hvilken cellesalt, der er nødvendig. *1)

NB: Tallene i ( ) er New Era Numre

Tungediagnose
Mangel på Calcium flour

• Nr. 1(1) Calcium fluor. Mangel på cellesalt nr 1 giver en revnet eller opsvulmet tunge.

Ifølge Ayurveda indikerer revner over hele tungen  en kronisk svækkelse af tyktarmen på grund af at luftelementet (Vata) er i ubalance.

 

 

 

Tungediagnose
Mangel på Calcium phos

• Nr. 2(2) Calcium phos. Mangel på Calcium phos vil typisk give en tunge med bumser og hvid belægning.     

 

 

 

 

 

Tungediagnose
Ferrum phos mangel.

• Nr. 3(4) Ferrum phos. Ferrum phos mangel viser sig ved at tungen er opsvulmet og mørkerød. Dette indikerer betændelse et sted i kroppen.

Bemærk at der aldrig er belægninger når man mangler Ferrum phos.

 

 

 

 

 

Tungediagnose
Kalium chlor mangel

• Nr. 4(5) Kalium chlor/Kali mur hvidlig eller gråhvid belægning.

 

 

 

 

 

Tungediagnose
Kalium phos mangel

• Nr. 5(6) Kalium phos. Kalium phos er det første middel man bør have i tankerne når man ser en brun/brungul tunge (sennepsfarvet). Det er også den første middel man bør tænke på, når man ser en virkelig tør tunge,  især om morgenen.  

Bemærk at mens det midterste af tungen kan have gul belægning kan siderne være røde, irriterede og smertefulde. Der er en dårlig smag i munden og dårlig ånde.

 

 

 

Tungediagnose
Kalium sulf mangel

Nr. 6(7) Kalium sulf mangel giver en hvidgul slimet belægning på tungen., ofte med hvidlig kant. Smagssansen er i reglen nedsat. .

 

 

 

 

 

Nr. 7(8) Magnesium phos mangel giver en tungebelægning som er lys, skinnende gul. Ifølge A.P. Davis gælder det især hvis der er smerter i tarmene og en følelse af pres i maven.

Tungediagnose
Natrium chlor mangel viser sig som en stor spytproduktion

Nr. 8(9) Natrium chlor/Nat mur mangel  vil normalt vise sig som en meget våd tunge og fugtig mund. Kig efter overskyende spyt, og bobler af skum på tungen. Tungen har en tyk klar belægning, som rå æggehvide. 

Selvom tungen er fugtig, så vil patienten sige, at hans mund føles tør, og han vil være meget tørstig. Patienten vil nogle gange have en fornemmelsen af at der er hår på tungen. Silicea mangel kan nogle gange give den samme fornemmelse.

 

 

 

Nr. 9(10) Natrium phos mangel  giver en tunge som  er delt mellem tungens spids og dens rod. Det bageste af tungen og mandlerne føles fugtig og har gylden gul, belægning (kan have en hvidlig tone).

Tungespidsen er betændt, rød og føles syrlig og tør. Det kan føles om der sidder et hår eller en blære på tungespidsen.

 

 

 

 

Tungediagnose Natrium sulf mangel
Natrium sulf mangel

Nr. 10(11) Natrium sulf. Mangel på Natrium sulf giver en ulækker tyk og slimet tungebelægning  med grøn, brungrøn eller grågrøn farve. Patienten klager over en bitter smag i munden.

 

 

 

Tungediagnose
Silicea/Quarz cellesalt mangel

Nr. 11(12) Silicea/Quarz. Mangel på silicea resulterer i en opsvulmet tunge, med tandmærker på kanterne, især ved tungeroden. Tandmærkerne tyder på problemer med at optage maden.

På tungespidsen, siderne af gummerne og indersiden af kinden er der i reglen sår.

 

 

Nr. 12(3) Calcium sulf mangel vil give en gullig belægning – mest ved tungeroden. Det er et stadie af betændelse hvor der dannes pus. Patienten klarer over en syrlig smag på tungen.

Se også: Cellesalt Indikationer

Noter

*1)Ifølge Carey vil kronisk katar i maven, overskygge tungebelægnings farven ved akutte sygdomme.

LitteraturThe biocemic system of medicine – George w. CareyCellesalt Terapi – H. Schiansky The 12 Tissue Remedies of Schussler – Boericke & DeweyThe Healing Echo – Vinton McCabeThe Biochemic Handbook – J.B. Chapman, Edward L. Peerry

Udgivet d. 18 Juli 2017 af Kristian

Sidst redigeret d. 12/4-2020