Testosteron Kosttilskud Andropause Mænds Overgangsalder

Testosteron Kosttilskud Andropause – Mænds Overgangsalder

Mænd har de samme hormoner som kvinder – blot i andre koncentrationer. Ligesom kvinder har deres menopause, så er der også noget der hedder Overgangsalderen for mænd – også kaldet Andropause . Mænds Overgangsalder er dog et flydende begreb, idet der er mænd godt oppe i 80´erne som både er fertile og meget sexuelle aktive.

Testosteronets Rolle i Mænds Overgangsalder

Mandens Overgangsalder kan imødegås med Testosteron Kosttilskud
Mænds Overgangsalder kan afhjælpes med Testosteron Kosttilskud

I forbindelsen med Mænds Overgangsalder er en ting dog sikker og det er, at der sker et fald i produktionen af Testosteron – det såkaldte mandlige kønshormon med alderen. Dette fald sker langt tidligere i dag end før i tiden. Faldet i Testosteron er på omtrent 1 % årligt. Spermkvaliteten er heller ikke hvad den var tidligere. Der må være noget som påvirker mandens helbred, så han får nedsat vitalitet og dårligere helbred.

Testosteron produceres hovedsageligt i testiklerne og i mindre mængder i binyrerne. Dette kønshormon regnes for at være det vigtigste anabole steroidhormon. Testosteron virker på utallige måder. Det er nødvendigt for at hjernen kan fungere normalt; det hjælper cellerne til at producere energi fra føden; det medvirker til stærkere knogler og muskler. Det har desuden vist sig at prostatakræft optræder hyppigere hos mænd der har høje østrogenværdier og lave testosteronværdier.

De mænd som oplever en nedgang i niveauet af testosteron klager over dårligere korttids hukommelse mindre sexlyst og mindre energi. Erektionsevnen kan også blive svagere. Nogle får symptomer med østrogendominans med hævede brystkirtler (Tævebryster).

Det har desuden vist sig, at et mindre testosteron produktion kan associeres med fedme, færre røde blodlegemer, mindre muskel- og knoglemasse og hjertekar problemer.

Det er Testosteronet som giver manden udholdenhed, muskelstyrke, libido, hår på brystet og grov stemme. Et fald i testosteron niveauer vil reducere de mandlige kvaliteter, så de bliver mere feminine.

Selv om testosteronet giver sexlyst både for mænd og kvinder er det langt mere end et sexhormon. Det er vigttigt at have tilstrækkelige mængder testosteron for at kunne hæve niveauet for det det gunstige HDL kolesterol og væksthormonet (HGL).

Hjertet er kroppens vigtigste muskel. Eftersom hjertet er det organ i kroppen, som har det største antal receptorer (Molekyler der bla. sidder i cellemembranen.) for testosteron, så er testosteron vigtigt for a hjertet fungerer godt. Testosteron sænker et for højt blodtryk, bedrer insulinresistens og reducerer kropsfedtet.

Op til 70 % af testosteronet bindes til et protein som kaldes SHBG (Seksualhormonbindende globulin). Dette testosteron kan kroppen ikke bruge til at opbygge muskler eller til at regulere humøret.

Det er kun et par procent af det producerede testosteron der er fri og kun i denne frie form kan testosteronet flyde ind i cellerne og gennem receptorer påvirke vores krop og sind.

Hvad er risikoen ved for meget Testosteron ?

For meget testosteron kan give bumser, hovedpine, irritabilitet, ængstelse og raserianfald. Eftersom overskydende testosteron kan bliver omdannet til østrogen, kan det give symptomer på væskeansamlinger, prostataforøgelse, nedsat sexlyst og udvikling af kræft. Man kan modvirke at testosteronet bliver omdannet til de skadelige østrogener ved at indtage aromatase hæmmere.

Testosteron Kosttilskud

Aromatase Hæmmere Til Overgangsalderen for mænd

Testosteron kan omdannes af enzymer til andre hormoner. Et af disse enzymer hedder aromatase. Aromatase omdanner testosteron i leveren til østradiol – det mest fremtrædende og aggressive kvindelige hormon. Dette er en proces som accelererer efterhånden som Overgangsalderen for mænd skrider frem efterhånden som manden ældes.

En sikker og relativ let måde at forøge den frie testosteron på er at forhindre at den bliver omdannet til østrogen. Hørfrøolie og græskarkerner er eksempler på Testosteron Kosttilskud eller ernæring som er aromatase hæmmende.

Testosteron Kosttilskud til Overgangsalderen for mænd

1. Brændnælderod – Testosteron Kosttilskud

Roden til alt godt For Mænds Overgangsalder el.  Andropause

Europæiske videnskabsmænd har identificeret nogle bestanddele af brændenældens rod som forbinder sig til SHBG, i stedet for testosteron. Derved bliver der mindre testosteron som bliver bundet dvs. brændenælderod ekstraktet hjælper med til at det forøgede testosteron forbliver i sin frie form. Udover Brændenælderod er der mange andre urter og kosttilskud som modvirker aromatase.

Brændenælderod mod forstørret Prostata

Roden indeholder nogle steroider der hæmmer det enzym der får prostatakirtlen til at vokse. Derfor kan brændenælderoden mildne symptomer som natlig vandladning, forøget tissetrang og nedsat tissevolumen. Endvidere brugte man tidligere brændenælden og især dens rod i Danmark som vandrivende middel hvis man led af urinretention. Den tyske e kommission har godkendt brændenælderod mod forstørret prostata.

Now foods har et godt og billigt produkt som jeg selv har gode erfaringer med. Det er et ekstrakt med en kraftig positiv virkning.

Brændenælderod

2. Zink – en naturlig aromatase hæmmer

Hvis man lider af zinkmangel risikerer man at processen der omdanner testosteron til østrogen bliver for aktivt. Zink er nemlig en naturlig aromatase hæmmer. Man kan derfor med fordel spise godt med fødevarer som indeholder meget zink såsom sesamfrø, hørfrø og cashewnødder. Det kan være nødvendigt med et ekstra zink tilskud i en periode. Det er faktisk svært at få for meget Zink.

Zinc Picolinate fra Throne er et letoptageligt produkt. Man kan tage 1 vegetabilsk kapsel dagligt.

Zink Picolinate

Tegn på Zink mangel – Youtube video med dr. Axe

Af andre aromatase hæmmere kan nævnes Chrysin, vellugtende kamille, (Matricaria Recutita), mangosteen,  resveratrol, genistein og quercetin.

Det er en god ide at indtage en aromatase hæmmer som f.eks. brændenælderod sammen med et middel som forøger testesteron f. eks bukkehornsekstrakt. Man kan lave en cyklus så man undgår man at man får for meget af de enkelte midler.

Jeg har selv bedst erfaring med at tage 3 dage med Brændenælderod, 2 dage med DIM (Diindolylmethan) og 2 dage med Calcium D-Glucarate i en ugelig cyklus. Zink tager jeg dagligt hver anden måned.

Calsium D-Glucarate

Urter som forøger Testosteron

1. Tongkat Ali – “Alis’ Stav”

Tongkat Ali - Ali's StavTongkat Ali (Eurycoma longifolia jack) er et træ som gror i Sydøst Asiens jungler bla. Malaysia. Tongkal Ali kan betyder Alis stav. Alle dele af planten har været brugt som elskovsurt i århundreder, men roden er særlig eftertragtet. I Malaysia pepper man gerne kaffen en op med en Tongkat Ali pille eller man kan få tebreve som indeholder Tongkat Ali.

 

 

Forskning i Tongkat Ali

Mere end et dusin studier på dyr og en del på mennesker har bekræftet den traditionelle brug af Tongkat Ali i århundrede mht. de gunstige virkninger på helbredet. Tongkat Ali virker som testosteron booster og bruges til at behandle nedsat sexlyst, træthed og depression. Erektionerne bliver hyppigere ved indtagelse af Tongkat Ali. Laboratorier undersøgelser viser klart at Eurycoma peptider stimulerer frigørelsen af fri testosteron fra dets bindende proteiner og forbedrer den almene hormon profil. Ved stresstilstande er der for høje værdier af cortisol og lave testosteron niveauer. Studier har vist *1) at Tongkat Ali har et signifikant potentiale til at genoprette hormon balancen mellem cortisol og testosteron.

Ved forsøgene med mennesker, har man brugt den traditionelle Malaysiske metode til at udtrække de aktive stoffer fra Tongkat Ali gennem en patenteret ekstraktions metode med varmt vand.

Bivirkninger ved Tongkat Ali

Tongkat Ali kan forårsage søvnløshed. Derfor må man være forsigtig med doseringen og tage midlet om morgenen.

Ifølge Dr. Ray Sahelian er det hans erfaring at Tongkat ali kan forhøje kropstemperaturen. Dette er godt hvis du bor på Grønland men ikke så godt hvis du bor i et varmt klima eller hvis du har en varm konstitution (Pitta i ayurveda).

Høj dosis af Tongkat Ali kan også gøre dig rastløs og utålmodig – en dårlig kombination hvis du kører i trafikken. Tongkat Ali kan forøge hjerterytmen så undlad at tage midlet ved hjerteproblemer.

Hvor køber man Tongkat Ali ?

Barlowes Hebal Elixirs sælger en Tongkat Ali af høj kvalitet. Han sælger kun varer af højeste kvalitet. Man risikerer dsværre at få varerne stoppet i tolden. Så er det mere sikkert at bestille fra ebay.com hvis man køber for højst 80 kr. 

Det er ikke svært at finde på websider fra eu som sælger Tongkat Ali. Kvaliteten svinger dog meget og man risikerer at blive snydt.

Youtube video om Tongkat Ali

2. Mucuna Pruriens (Fløjsbønne)

3. Bukkehorns Ekstrakt

4. Homøopatisk Testosteron

Liddell Vital Male Sexual Energy with Testosterone er en homøopatiske spray beregnet til at stimulere testosteron dannelsen, forøge libido og nydelsen, formindske følelse af træthed og som sex booster.

Anvendelse: Man sprayer 2 gange under tungen 3 gange dagligt. Lad der gå mindst 15 minutter før og efter mad og drikke.

Indhold: Arnica D, caladium seguinum D6, carduus mar D3, damiana D1, galium D3, glandula suprarenalis suis D12, hepar suis D6, Korean ginseng D1, lactuca D, nuphar D2, orchitinum suis D6, phosphoricum ac C200, pituitary suis D12, populus trem D1, testosterone D30, thuja occ C200, thymus suis D6, thyroidinum suis D12.

Hvor man køber produktet? Man kan få Liddells testosteron i Europa f.eks. hos amazon i England. Her koster det dog mindst 5 gange så meget som hos iherb.com inklusive porto og moms.

Man kan også købe ren homøopatisk testosteron fra online butikker eller gennem en homøopath. Hvis man kan har for lavt testosteron kan man prøve at få testostero creme igennem en læge. Man må bare være sikker på at det er bioidentisk. Der findes også testosterone creme i online butikker.

Andre nyttige kosttilskud:

Indole-3-carbinol som hormonregulator – kålens gave til mænd i overgangsalderen

Granatæble – Testosteron Boosteren

En undersøgelse i Skotland viste at granatæblejuice forøger spyttets testosteronniveau med gennemsnitligt 24 procent og forbedrer velvære og humør hos mænd og kvinder.

En anden undersøgelse fra 2007 viste, at 47 % af 53 mænd med potensproblemer oplevede at deres tilstand blev forbedret efter et dagligt glas granatæblejuice med masser af antioxidanter.

Melatonin – Sænker Østrogendominans

Kroppen danner et hormon som kaldes melatonin. Eftersom det dæmper østrogendeminans kan man indtage stoffet 1-2 gange ugeligt – specielt hvis man lider af søvnproblemer.

Læs mere om melatonin her

Naturlige Testosteron Boostere

TEstosteron Kosttilskud en Naturlig Testosteron Booster for Andropause
Testosteron Kosttilskud – En Naturlig Testosteron Booster til Overgangsalderen for mænd

I følge Ayurveda – den ældgamle indiske medicin, er den bedste Testosteron Booster for Andropause og i det hele taget, en smuk ung kvinde.

I respekt for Ayurvedas autoritet, og udelukkende i medicinsk øjemed, inkluderer jeg  fhermed sådan en Testosteron Booster for Mænd i overgangsalderen –  naturligvis behørigt påklædt

 

 

 

Homøopatiske midler mod impotens

» Heel Testis compositum mod Impotens» Dr. Reckeweg R 41 mod Impotens

Noter:

*1) » Shawn M Talbott Et All.Effect of Tongkat Ali on stress hormones and psychological mood state in moderately stressed subjects

Litteratur:

Hormonbalanse med Naturlige Hormoner, Dr. Leif Ims, 2013 Futhark Forlag

Stay young & Sexy with Bio-Identical Hormone Replacement – Jonathan V. Wright & Lane Lenard 2010

Natural Sex Boosters – Dr. Ray Sahelian 2003

Se også:

» Dr Reckeweg R41 Impotens

» Naturlige hormoner i overgangsrialderen for kvinder» Naturlig Hormon Terapi

Udgivet d. 27/9 – 2015 af Kristian