Slidgigt Alternativ Behandling Arthrose

Slidgigt Alternativ Behandling

Slidgigt er en kronisk ledsygdom, som rammer mange af os med alderen. Brusken mellem leddene bliver tyndere og mere ujævn for til sidst at forsvinde helt. Samtidig bliver ledkapslen tykkere, og der vil dannes mere ledvæske.  Derved bliver leddet tykkere. Slidgigt forekommer oftest i rygsøjlen, tommelfingeren, storetå, nakke, hofte, lænd og knæ. I det følgende vil der blive beskrevet muligheder for at lindre slidgigt gennem alternativ helbredelse og kosttilskud.

 

 Myristin – Fedtsyren som kan lindre slidgigt

Harry W. Diehl (1910-1999) var en exceptionel dygtig kemiker. Harry undrede sig over at mus aldrig fik slidgigt. Ved at undersøge tusindvis af mus lykkedes det ham i 1964 at isolere en fedtsyre (cetyl myristoleate – eller CMO) som ikke fandtes i rotter (som kan lide af slidgigt) eller i mennesker. Han opfandt og patenterede en metode til at fremstille bioidentisk CMO. Med denne bioidentiske CMO var han i stand til at kurere rotter for slidgigt.

Diehls forskning blev publiceret i 1994, med det lykkedes ikke for ham at gøre medicinalindustrien interesseret i CMO. Han hjalp flere gigtplagede venner af med smerterne og da han selv fik slidgigt i en alder af 80 -så kurerede han sig selv med… ja CMO.

Diehls originale CMO som han anvendte udvortes er ikke tilgængelig mere, men han udviklede et produkt som indtages i kapsler under navnet Myristin som synes at være ligeså effektiv.

Niacinamid

William Kaufmann publicerede i 1949 sin exceptionelle og omhyggelige forskning angående Niacinamid (et  B3 vitamin) og slidgigt med titlen: ”The Common Form of Joint Dysfunktion: its Incidense and Treatment”

Desværre gik Dr. Kaufmanns forskning ubemærket hen. eftersom den blev offentliggjort samtidigt med at der blev kraftigt reklameret med kortison.

Imidlertid virker Niacinamid fortræffeligt på slidgigt. Hvis man tage 1,000 mg 3 gange dagligt vil man normalt føle slidgigt lindring inden 30 dage.

Da det ikke ser ud til at Niacinamid kan gendanne ødelagt brusk anbefales det at man tager vitaminet sammen med glukosamin sulfat.

 

Glukosamin

Glukosamin er et livsvigtigt sukkerstof for hjernen og resten af kroppen. Til forskel for meget gigtmedicin som har vist sig at ødelægge leddene hos folk, så har videnskabelig forskning fra starten af 80 – erne vist at regelmæssig indtagelse af glukosamin sulfat lindrer de smerter som slidgigt forårsager med mindst 20 %. Det anbefales at indtage 500 mg 3 gange dagligt. Heldigvis er flere læger i de senere år flinke til at give glukosamin på recept hvis de bliver bedt om det. 

Bor

Bor er et forholdsvis sjældent grundstof som kun udgør ca. 0,001 % af jordskorpen. Der er videnskabelige beviser for at der er flere tilfælde af slidgigt i de egne af verden hvor der er mindst bor i jordskorpen.

Eftersom Bor er billigt, sikker i små doser og har vist sig nyttigt til at behandle slidgigt og til at forebygge kræft så anbefaler dr. Jonathan Wright at man indtager 3 mg 2 gange dagligt.

Kontraindikationer for Myristin, glukosamin og niacinamid

Myristin virker ikke for alle men der er ikke rapporteret om bivirkninger.

Hvis man har diabetes kan glukosamin muligvis have en minimal indflydelse på blodsukkeret. Eftersom niacinamid har en stabiliserende indflydelse på blodsukkeret så er der flere fordele ved at tage det sammen med glukosamin.

I sjældne tilfælde (under 1 %) kan folk som tager niacinamid opleve kvalme og måske skal de kaste op. Hvis dette sker så hold inde med at tage vitaminet. Kvalmen vil normalt snart fortage sig.     

Slidgigt Lindring Protokol

Baseret på Jonathan Wright m.fl.

 • Tag følgende kosttilskud:
 • Glukosamine sulfat 500 mg 3 gange dagligt
 •  
 • Torskelevertran 1 spiseskefuld dagligt
 •  
 • E – Vitamin 400 I.U dagligt sammen med torskelevertran
 •  
 • Niacinamid – 1.000 mg 3 gange dagligt
 •  
 • Bor – 3 mg 2 gange dagligt
 • Myristin (CMO) – 2 kapsler 3 gange dagligt før et måltid i 80 dage 

NB: Man kan evt. undlade at tage Niacinamid og Glukosamin i de første 80 dage for at se om Myristin og de andre ernæringstiltag er tilstrækkelige til at lindre slidgigten. Skulle det vise sig at Myristian ikke virker efter 80 dage – så drop den.  

Udgivet d. 27. Sept. 2015 af Kristian