Sclerose Alternativ Behandling Multipel el. Dessemineret Sklerose, ALS

Sclerose Alternativ Behandling

Årsager til Sclerose

Multipel sclerose (MS, Multiple Sclerosis ) eller  dessemineret sklerose som den også kaldes, er en kronisk sygdom hvis årsag er ukendt for lægerne. Forskere mistænker forskellige årsager såsom infektioner bla. klamydia, virus, en autoimmun reaktion af en slags eller giftstoffer i fordøjelsen eller udenfor kroppen. Nogle  forskere mener at Sclerose er forårsaget af et virus, som derpå udløser en autoimmun sygdom.

Forskerne mener at have bevist at det er de hvide blodlogemer i kroppen som kaldes T-lymfocytter som fejlagtigt angriber myelinet (fedtskederne) som omgiver nervetrådene. Disse T-celler  producerer affaldsprodukter i form af nogle kemiske stoffer, som forhindrer at  myelinet kan repareres.  Centralnervesystemet er normalt i stand til at reparere beskadiget myelin (remyelinisering) men,hvis man har sclerose  mister nervesystemet efterhånden denne evne .

Denne ophobning af affaldsstoffer medfører at der dannes inflamationer og arvæv. Nerverne kortslutter så og sige og kan herefter ikke længere  fungere. 

Myelin er et stof som beskytter nervecellerne. Det forgår hurtigere end det er normalt ved sygdommen sklerose. Myelinet produceres af oligodendrocytter, som er nogle højt specialiserede støtteceller i nervesystemet. Inflammation ødelægger den proces, hvor myelinet bliver repareret, så der bliver dannet defekte protein molekyler, som hobes op og til slut får oligodendrocytterne til at dø. Af andre mulige årsager til MS  kan nævnes følgende:

  • Mælk forbruget kædes i flere studier fra 1970´erne sammen med forøget forekomst af Sclerose. Et studie *5) fra 1992 viste at når mælkeforbruget forøges i en befolkningsgruppe, forekommer  der flere tilfælde af multipel sclerose.
  • Rygere eller de, der er udsat for passiv tobaksrygning har en forøget tendens til at få flere af symptomerne på MS end ikke rygere.
  • Røntgenstråler: Udsættelse for røntgenstråler og tidligere alvorlige sygdomme synes at indebære en forøget risiko for MS. *6)
  • Vaccinationer som mulig årsag til MS bygger på det faktum at der ofte indtræder MS eller en forværring af MS efter vaccination. *7)
  • Røget pølse-  Hvis man spiser mange røgede pølser som barn synes det at forøge risikoen for MS som voksen. *8)
  • Selenium mangel er en mulig årsag
  • Aspirin og andre NASAID´s overforbrug mistænkes også for at kunne give MS.

Sclerose Konventionel Behandling

Konventionel behandling omfatter almindeligvis  immunosuppressiva eller Ursodeoksykolsyre, immunmodulatorer, og anti- inflammatorisk medicin såsom steroider. Der anvendes også antispasmodika mod kramper , antikolinergika til lindring af muskelsmerter og stivhed , medicin til at få muskler til at slappe af, antidepressiva , og smertestillende medicin. Alle disse former for medicin er ugunstige for kroppen på langt sigt.

Man anvender også sådanne giftige behandlinger som gigtmidlet methotrexat (MTX) eller cyclophosphamid som er en cellegift som oprindeligt er anvendt i kemoterapi. Cyclophosphamid undertrykker immunsystemet og forårsager alvorlige bivirkninger. Dette giftige stads bør undgås, da det lammer alle kroppens systemer, der kunne hjælpe patienten.

Sclerose Alternativ Behandling

Ligesom med cancer, så har ortodoks lægevidenskab ingen interesse i at helbrede Multipel Sclerose. Hvis man helbreder en sygdom, så vil det skære i medicinalindustriens profit. Det hele handler om penge.

Det er kritisk at MS patienter forstår at det at vente på at lægevidenskaben finder en kur for multiple sclerose er fuldstændig spild af tid. Det eneste håb er at undersøge mulighederne indenfor naturlig medicin.

De fleste behandlere indenfor det alternative mener ikke at man kan kan helbrede sygdommen, men at der er gode muligheder for at mindske generne væsentligt.

Styrk Fordøjelsen

I et studie *9) viste det sig atder hos  26,5 % af patienterne havde været en unormal lav optagelse af en type sukker der kaldes kaldes d-xylose. Fedt og kød absorptionen var unormal hos henholdsvis 41,6 og 40,9 %. En undersøgelse af afføringen for ufordøjede fedt og kødfibre viste unormale værdier.

Ud fra disse studier kunne man udlede at der bør gøres en ekstra indsats for at MS patienter får en stærk og sund fordøjelse og at immunforsvaret styrkes på enhver mulig måde. Derved kan man sikre en ordentlig fordøjelse af fedtstoffer og absorbering af vitamin B12. Det vil indebære at man bør spise på faste tidspunkter, ikke blande al for mange forskellige madtyper sammen i samme måltid, og ikke spise for meget. Man bør ikke spise efter kl 18 og ikke ligge ned efter måltidet.

Fedtfattig Plantebaseret Diæt

Personer med MS kan med fordel prøve en total plantebaseret kost. Forskere har opnået færre tilbagefald for MS patienter, hvis de lever af en fedtfattig og 100 % plantebaseret kost uden mælk, kød, æg eller ost.  Den fedtfattige kost som anbefales af Dr. Roy Swank fra University af Oregon Medical School har vist sig at have en bemærkelsesværdig virkning for MS patienter, som kunne reducerer det gennemsnitlige antal årlige MS angreb fra 1,1 til 0,15 og bremse den hastighed, hvormed sygdommen gradvist forværres. Dr Agatha Thrash opnående lignede resultater ved en modifikation af Dr. Swanks diæt.

Det må være en kost uden frie fedtstoffer som mayonnaise, margarine, salat olier, smør, madlavningsolier, mm.  Der kan indgå mindre mængder naturlige fedtstoffer gennem næringsmidler som avocado, nødder, oliven, frø, kokosnød, hvedekim, mm. i kosten. 

Undgå harske fødevarer 

Harske fødevarer bør undgås. Ved harskning sker der en kemisk nedbrydning af fedtstoffer (lipider), som forandrer fødevarernes smag og lugt, i forbindelse med deres forarbejdning og opbevaring. Olie og fedtprodukter bliver typisk harske ved at de bliver udsat for luftens ild. Derfor bør nødder f.eks. opbevares køligt og i tætsluttede bokse. Ved indtagelse af harske levnedsmidler får fedtsyrerne en negativ indvirkning på myelinet.

I et studie *10) var der 144 MS-patienter, der absolut intet mættet fedt spiste, men som indtog en mindre mængde vegetabilske olier, såsom olivenolie dagligt. Af denne gruppe var 95 procent stadig i live og fysisk aktive ved udgangen af en 34 år periode på studiet.  I studiets kontrolgruppe med MS-patienter der var ikke på diæt, var kun 17 % i live efter 34 år og de fleste overlevende var handikappede før studiets afslutning.

Spis flere Grønsager og Frugter  

Linolsyre, en umættet fedtsyre til stede i frugt, grøntsager, fuldkorn og nødder, ser ud til at formindske MS symptomer sammenlignet med dem, der modtager oliesyre fra oliven. Det er derfor en god ide at forøge mængden af grønsager og frugt der indgår i diæten.

Inositol er nyttigt til udvikling af myelin i den tidligere barndom.. Dette næringsstof findes i overflod i frugter og grøntsager især i, cantaloupe meloner,grapefrugt og alle citrusfrugter, fuldkorn, bønner og bælgfrugter,gær, hvedekim, melasse, og nødder. Inositol er næsten fraværende i alle fødevarer af animalsk oprindelse.

Progesteron genopbygger Myelinet

I midten af 1990’eerne opdagede franske forskere at progesteron *1)  bla. bliver produceret i nervesystemet. Man har så stillet spørgsmålet – hvad nu hvis man tilsætter progesteron til beskadige nervetråde – vil myelinet så kunne genopbygges? Antagelsen viste sig at holde stik *2).Resultaterne igennem flere års studier har været lovende. Derved er der en mulighed for med naturlig progesteron at behandle sclerose, uden de bivirkninger som kemisk medicin har. Selv patienter med den ondartede form for schlerose ALS, overlevede sygdommen længere, når de fik naturlig progesteron. *3)

Protocel 23 mod Sclerose

Mange patienter med sclerose er blevet hjulpet meget af Protocel 23 *4)– vi ved blot ikke helt  hvorfor. Man kunne tænke sig at en af de måder Protocel hjælper på er ved at nedbryde de affaldsstoffer og sårvæv der dannes under sclerose. Disse affaldsstoffer består af celler som lever i et iltfatttigt eller anaerobisk miljø. Når protocel nedbryder disse celler kan myelinet regenereres.  Det har  vist sig at  myelinet repareres spontant, når man kan dæmpe innflammationerne  eller i tilfælde af remission af  sclerose  sygdommen. En anden teori er at Protocel  hjælper gennem den antivirale virkning. Nogle teorier knytter  Sclerose sammen med forekomsten af virus.

Anthony William

Anthony William afviser lægernes teori om at menneskekroppen går itil angreb på sig selv. Han mener, at det er Epstein-Barr Virus, som er den egentlige årsag til Multipel Sclerose. Dette virus gnaver løs af myelinskederne og giver derved kronisk inflammation i nerverne .

En speciel ting ved MS er at det ledsages af  bakterier som   Gruppe A og B -streptokokker Helicobacter Pylori, Candida Svamp, Virusen Cytomegalo. (CMV) og tungmetallerne  kviksølv , kobber og aluminium.

I modsætning til lægerne, mener Anthony William, at MS kan behandles. Hans tilgang til helbredelse er at give immunforsvaret de næringsstoffer kosttilskud det behøver til at dræbe virus. Han mener at en række fødevarer, urter og kosttilskud kan få Epstein-Barr Virusset under kontrol. Se liste her.

Derudover anbefaler Anthony William nogle kosttilskud til at stoppe de skader, Epstein-Barrr virusset forårsager og fjerne dets ledsagende faktorer til sygdom. Han anbefaler bla. at indtage følgende kosttilskud mod Multipel Sclerose for at lindre smerterne og beskytte myelinskederne, mens der sker en helbredelse for EBV:

DHA og EPA (Vegansk)  (docosahexaensyre og eicosapentaensyre) og omega-3-fedtsyrer, forstærker og beskytter myelinskederne. Pindsvinepigsvamp (Hericium erinaceus) er en svamp, som har været kendt i århundrede for dens medicinske egenskaber.

pindsvinepigsvamp-mod-sclerose
Pindsvinepigsvamp

Den støtter neuronernes funktion og beskytter myelinskederne. Den holder af at vokse på ældgamle bøgetræer. Det er en kritisk truet svampeart i Danmark, hvor den kun vokser en snes steder bla. i Jægersborg Dyrehave. Det er derfor en rigtig dårlig ide at høste dem. I stedet kan man købe et ekstrakt Her L-glutamin er en aminosyre, der fjerner toksiner som smagsforstærkeren Mononatriumglutamat MSG (E-621) m.fl. fra hjernen og beskytter desuden neuronerne. ALA (alfa-liponsyre): reparerer beskadigede, neuroner, neurotransmittere og myelinskeder. Byggræspulver nærer hjernevævet, neuronerne og nervernes myelinskeder og neuronerne.

NB: Hvis man vil følge Anthony William seriøst, anbefales det, at man køber hans bog, da overstående kun er et uddrag af hans anbefalinger til at udrydde Epstein-Barr Virusset.

Psykologiske Mønstre ved Multipel Sclerose

Vi har nu set på mulige fysiske årsager til Multipel Sclerose bla. Epstein-Barr Virussen samt nogle forslag til hvordan man kan forbedre patientens tilstand gennem livsstil og anvendelse af bestemte kosttilskud.

Enhver sygdom har en indre emotionel, mental eller spirituel ubalance. Følgende iagttagelser er fra Michael J. Lincolns bog “Messages from the Body”

Hærdning af holdninger

De bliver tvunget til at se på ting, de aldrig har set på før, herunder tidligere liv. De er nødt til at leve livet i nuet, være krystalklar på hvilke mål der er opnåelige. Typisk har de været meget undertrykkende med brug af tvang krævende i deres mønster i tidligere liv. De har en jernvilje og har en intens ufleksibilitet, som udspringer af frygt og rædsel.

De håndterer omstændighederne i deres liv med en egenrådig beslutsomhed, og ved at bide tænderne sammen. Dette medfører en “pit Bull” stædighed og en ”fortsætte til den bitre ende” holdning. Deres nøgterne og benhårde tilgang til livet er et resultat af en opvækst i et strengt patriarkalsk hjem

 

Noter:

*1) » Om naturlig progesteron*2) » Michael Schumacher et. all.:Progesterone Synthesis in the Nervous System: Implications for Myelination and Myelin Repair*3) » Gargiulo Monachelli G. Et. All.: Endogenous progesterone is associated to amyotrophic lateral sclerosis prognostic factors.*4) » Læs mere om Protocel her *5) » Correlation between milk and dairy product consumption and multiple sclerosis prevalence: a worldwide study. *6) » (Scandinavian Journal of Work and Environmental Health 19 [1993]: 399).*7) Natures Healing Practices – Agatha Thrash*8) (Reuters, June 26, 2002).*9)American Journal of Gastroenterology 68 [1977]: 560-65 *10) Western Journal of Medicine 165 [1996]: 320

Litteratur:

Naturlig Hormonterapi  Anette og Jens-Ole Paulin – 2014, Vingholm Forlag» Natures Healing Practices – Agatha Thrash“Den Medicinske Seer” af Anthony William“Messages from the body” af Michael J. Lincolm

  Udgivet d. 26. Marts 2015 af Kristian