RIGVIR Viroterapi Fremtidens Cancerbehandling Virusterapi

RIGVIR Viroterapi blev opdaget og udviklet af Professor Aina Muceniece Hun blev født i Katlakalns, lidt udenfor Riga – hovedstaden i Letland. Under 2. verdenskrig arbejdede hun som sygeplejeske i den russiske by Yaroslavi. Efter krigen studerede hun medicin på Letlands statsuniversitet, hvor hun uddannede sig til læge.

Dr. Aina Muceniece     (1924- 2010)

Dr. Muceniece startede sin karriere indenfor lægevidenskab på A. Kirhenstein Institute of Microbiology i Letland. Det var her hun kom til at arbejde fremover. 

In 1960 opdagede hun, at virus var i stand til at ødelægge cancerceller og begyndte at udforske dette fænomen. Hendes team fandt ud af,  at specielle virus fra sunde børns tarme, var i stand til at udrydde ondartet cancer.

Som følge af Dr. Mucenieces opdagelser, blev Virotherapy Laboratory grundlagt  i 1965, i  A. Kirhenstein Institute of Microbiology.  Dr. Muceniece blev leder af laboratoriet – hvis lige ikke fandtes i verden og hun stod i spidsen for foretagendet indtil 1989. I denne periode blev der foretaget mange studier af RIGVIR på laboratoriet. Tilbage i 1960´erne testede de mere end 60 virus. ECHO – 7 virus viste sig at være bedst egnet. Man kaldte den senere Rigvir (Riga Virus).

Dr. Muceniece var særdeles dygtig og flittig. Udover Kirhenstein arbejdede hun også på et par andre hospitaler som immunolog konsulent. Derudover udgav hun en lang række publikationer på russisk og enkelte på Lettisk.

Det specielle ved RIGVIR Virus er at det er den første levende virus, som er registreret som medicin, som hverken er gensplejset eller indeholder patogener, og som bruges af kræftlæger. RIGVIR fremstilles af makrofager. Makrofager  er nogle celletyper hos immunsystemet, som er i stand til  at nedbryde kræftceller og celler der er beskadigede. 

Efter kliniske tests på næsten 2000 patienter anvendes RIGVIR nu I Letland mod bla.modermærkekræft og er også registreret i Georgien. 

RIGVIR er en Enterovirus

RIGVIR er en enterovirus, som har nogle unikke egenskaber. Enterovirus trives i fordøjelseskanalen, idet de ikke skades af dets syreholdige miljø. De er resistente overfor mange rengøringsmidler og desinfektionsmidler og kan forblive stabile i stuetemperatur i lang tid.

Der findes Enterovirus overalt, hvoraf nogle er sygdomsfremkaldende, såsom polio og EV71 C4. Andre enterovirus er ligesom RIGVIR harmløse overfor sunde celler.

Hvordan Rigvir Viroterapi virker

rgvr4Efter injektion går RIGVIR øjelikkelig i gang med selektivt at opspore og inficerere  cancercellerne gennem receptorer som sidder på cellernes overflade. Denne proces kaldes for onkotropisme.

Herefter formerer RIGVIR sig inden i cancercellerne og destruerer dem direkte. Denne proces kaldes onkolyse. Begge processer onkotropisme og onkolyse, er selektive for cancerceller, mens normale sunde celler ikke skades. .

Når en cancercelle er ødelagt, så spreder RIGVIR sig til andre cancerceller i nærheden og processen gentages. Eftersom RIGVIR er en enterovirus, er den i stand til at dræbe  cancerceller selv i saltsyre, som findes i tyndtarmen.  

.RIGVIR Viroterapi styrker Immunforsvaret

Rigvir styrker immunforsvaret
Rigvir gør cancerceller synlige hvorefter immun-forsvaret dræber dem

Selv om nogle cancerceller er immune overfor onkotropisme og onkolyse, så kan denne form for Viroterapi imidlertid ødelægge kræftcellerne indirekte, ved at styrke immunforsvaret. Rigvir er nemlig en stærk immunomodulator. Normalt kan immunforsvaret ikke få øje på cancerceller.

I sin egenskab som makrofag bevirker RIGVIR imidlertid at cancercellerne bliver synlige for immunforsvaret, som derved kan tilintetgøre disse.

Når kroppens immunsystem bliver udsat for virus, vil der normalt ske en let temperaturforhøjelse. Dette er også tilfælde ved RIGVIR , som er en levende virus.  Den nævnte temperaturforhøjelse, aktiverer immunsystemet, så det bliver mere aktivt i udslettelsen af kræftceller

Det styrkede immunforsvar kan bedre fjerne de døde cancerceller hurtigt via lymfesystemet. I modsætning dertil undertrykker  kemoterapi og bestråling  immunforsvaret, så det tager lang tid at fjerne affaldsstoffer. Derved oplever patienter giftige bivirkninger over en lang periode ved disse konventionelle behandlingsmetoder.

RIGVIR Viroterapi virker mod mange typer cancer

I klinisk praksis bliver RIGVIR anvendt mod modermærkekræft og cancer i tyktarm, bugspytkirtlen, nyrerne, livmoderen, blæren, lunger, mave, endetarm,  blærehalskirtlen, bryster, og forskellige typer sarkomer. Mange patienter med kræft i sene stadier er blevet helbredt med denne Viroterapi.

RIGVIR er også effektiv, hvis canceren har spredt sig via lymfeknuderne og kan desuden anvendes før og efter operationer, for at forebygge at kræften spreder sig. Nogle onkologer anvender RIGVIR  sammen med kemoterapi og strålingsterapi, for at beskytte immunforsvaret mod disse konventionelle cancer behandlings metoder. 

RIGVIR Virus kan ikke spredes i kroppen og  der er stort set ingen kendte bivirkninger ved at anvende motoden

Virotherapy og sikkerhed

Det terapeutiske indeks er et udtryk for sikkerheden ved at bruge en bestemt medicin. Cancer Viroterapi har et meget høj terapeutisk indeks, i nogle tilfælde så højt som 10.000:1, hvilket populært sagt betyder at 10.000 cancerceller dør for hver sund celle. Til sammenligning har opium et terapeutisk indeks på 70:1. kemoterapi  og strålebehandling har et meget lavt terapeutiske  indeks, idet effektiviteten ikke kan adskilles fra giftvirkningen og hvor nogle få procent overdosis kan være fatalt.

 Se også: http://www.bt.dk/danmark/tre-personer-kan-vaere-doede-af-fejlagtig-kemoterapi

Studie: RIGVIR forlænger overlevelsesraten for patienter med modermærkekræft, som har fået fjernet tumoren ved operation

Studiet *1) omfattede 79 patienter, som alle havde havde fået fjernet en modermærketumor ved operation.  52 fik Rigvir mens  27 i observationsgruppen ikke fik Viroterapi.

Det viste sig at overlevelsesraten  var 4,39 – 6,57 gange højere hos de patienter, som blev behandlet med RIGVIR, i forhold til observationsgruppen. I den undersøgte periode døde 4  (7,7 %) af de patienter som blev behandlet med denne enterovirus, mens tallet var  40,7 % hos kontrolgruppen. 

Der blev ikke fundet nogen bivirkninger ved anvendelsen af RIGVIR.

RIGVIR – Praktiske Oplysninger

Der kommer patienter fra hele verden til  International Virotherapy Center. i Riga, Letland. Dette center har eksisteret lige siden ca. 2007. Det er Kaspars Losans som er medicinal direktør på centret. Han er  både medicinsk læge, onkolog og kirurg. Den gode kirurg anbefaler generelt at patienter først har fået fjernet så meget som muligt af canceren ved operation. Dette kan man jo  passende  få gjort herhjemme i Danmark. Derefter kan man få adjuverende behandling med RIGVIR Viroterapi i Letland for at forebygge at canceren vender tilbage, eller spreder sig til andre organer i kroppen.  

Behandlingen består i, at man får regelmæssige indsprøjtninger med RIGVIR efter individuel behandling.  Efter det første besøg hvor man kommer dagligt  i 3 dage (man er normalt ikke indlagt), kan man fortsætte behandlingen hjemme, idet man kan få en læge/behandler til at foretage indsprøjtningerne. Maximum er 14 indsprøjninnger i de første 3 måneder. Herefter går der længere og længere tid mellem behandlingerne, som kan strække sig over en periode på 3 år. Efter 3 måneder vil man typisk skulle have een injektion af RIGVIR om måneden,det første år og kun hver 3. måned i tredje år.

Kontaktoplysninger:

Letland:

International Virotherapy Center
Information Center

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKommunikation på Engelsk
Adresse: Teatra street 9, Riga (Old Town), LV– 1050, Latvia
Tel.: +371 67 229 599, +371 27 022 303
Fax: +371 67 229 555
E-mail: info@virotherapy.eu 

Prisen for behandling i de indledende 3 dage er 2100 Euro. Under disse 3 dage afgør lægerne hvor intensivt behandlingen bør være og sammensætter en individuel plan. Man får taget blodprøver og diverse tests. Man får også sine første RIGVIR injektioner.Centret booker også et hotel for patienten og sørger for transport til og fra lufthavnen og medicinske instutioner.

RIGVIR medicin og hotelophold er ikke inkluderet i de 2100 Euro. Een indsprøjtning koster omkring 350 Euros plus forsendelse. Man kan få nærmere oplysninger om pris og transport af RIGVIR ved at skrive til info@medserviceagency.eu  eller ringe til +371 67 229 551

Tyskland

Medical Center Mommsenstrasse
Responsible specialist: Dr. Kalden
Kommunikation på Tysk,  Engelsk , eller Russisk
Adresse: Mommsenstrasse 57, D-10629, Berlin, Tyskland
Tel.: +49 303 151 738 70 Fax: +49 303 151 738 742
E-mail: info@medicalcenter-mommsenstrasse.de, kalden@kalden.de
Website: www.medicalcenter-mommsenstrasse.de/en/

Noter:

1*) Adapted ECHO-7 virus Rigvir immunotherapy (oncolytic virotherapy) prolongs survival in melanoma patients after surgical excision of the tumour in a retrospective study (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4560272/ )

Litteratur:

Rigvir ebog fra Hope4Cancer Institute i Mexico. Dette institut ledes af  Dr. Jimenez – som er blandt verdens førende i naturlige cancer behandlinger. Hope4Cancer er autoriseret af International Virotherapi Center i Letland, til at tilbyde deres patienter Rigvir. Deres hjemmeside er hope4cancer.com

Udgivet d. 26. Januar 2016 af Kristian

Sidst opdateret d. 14. November 2017