Overgangsalderen Alternativ Behandling

Overgangsalderen er sædvanligvis en tid hvor kvinderne oplever at der sker forandringer i deres menstruationscyklus på et eller andet tidspunkt efter, at de er fyldt 40 år.

De mindre behagelige symptomer ved overgangsladeren, såsom hedeture, nattesved og tørhed i skeden kan i reglen lindres ved at få den rette ernæring, motion og solskin.

Overgangsalderen og Syre-Base Balancen

Ernæring er en nøglefaktor til sundhed. Med en afbalanceret og varieret kost vil kroppen normalt få de nødvendige næringsstoffer så cellerne og organerne kan holde sig sunde. Det er også vigtigt at skele til syre-base-balancen, da for meget syre forøger symptomerne ved overgangsalderen. Syre neutraliseres ved at spise mange grønsager og frugt.

Overgangsalderen og Cellesaltmangel

Den moderne stressede livsstil kan i sig selv udløse et større mineralbehov. Omkring overgangsalderen danner kroppen mindre progesteron. Ifølge Dr. Leif Ims er det kroppens progesteron som styrer kobber/zink balancen. Derved kommer der oftest til at mangle zink. Zinkmanglen i overgangsalderen vil forstyrre hormonerne og kan bla. give hårtab, depression , knogleskørhed, og urin inkontinens hos nogle kvinder, når de hoster eller nyser. Overgangsalderens symptomer kan forstærkes af andre mineraler end zink,   som vi skal se i det følgende.

Nogle steder på jorden f.eks. i de nordiske lande er der mangel på grundstoffet selen hvilket bla. kan gøre, at man ældres tidligere. Intensiv dyrkning bevirker desuden at planterne ikke indeholder tilstrækkeligt med mineraler

Svedeture kan f.eks. skyldes mangel på cellesaltet Natrium chlor (Nat Mur) og tørhed i skeden kan skyldes Jernmangel.

Brugen af ​​Schüsslers cellesalte er en god måde at kompensere for denne mineralmangel på en naturlig måde og uden at man risikerer at få for mange.

Et defekt stofskifte kan resultere i et svækket immunforsvar, forstyrrelse i hormonerne og give andre helbredsproblemer. Årsagen er ofte en forstyrrelse i mineralernes fordeling og i mængden man indtager.

Mineralsalt mangel kan udløse et misbrug, f.eks. trøstespisning, fordi kroppen forsøger at kompensere for en mangel i cellerne.

Stress, tilsyring af kroppen såvel som miljømæssige toksiner hindrer mineraltransporten gennem cellemembranerne. Det er her virkningen af ​​cellesaltene salte kommer ind i billedet. Cellesaltene aktiverer nemlig neutraliseringen af toksiner, blokeringer og syreoverskud. Kroppen bliver derved renset indefra. Derved vil overgangsalderens symptomer kunne lindres.

Calcium phos

Calcium phos er et uvurderligt middel i overgangsalderen eftersom det virker kontinuerligt renegerende på de forandringer som kroppen gennemgår i denne livsfase

Calcium phos virker især på knoglernes hårde væv og forebygger problemer med at kontrollerer blæren. Midlet kan desuden hjælpe mod nattesved, hedeture, følelsesmæssige og hormonelle ubalancer.

Se også: Klimaktheel – Overgangsalderens Hovedmiddel (Homøopatisk Kompleksmiddel).

Overgangsalderen – Fødevarer, Urter og Kosttilskud

Anthony William mener ifølge sin bog ”Den medicinske seer ” at hormonbehandling kan virke undertrykkende på immunforsvaret fordi hormoner er steroider. Han foreslår derfor en række fødevarer. urter og kosttilskud til at bringer balance i hormonerne.

Nogle af de bedste fødevarer til at styrke immunsystemet, tilføre antioxidanter modvirke hedeture, styrke vitaliteten og dæmpe inflammationer er sesampasta (tahin), vilde blåbær, sorte bønner, avocadoer, spinat, æbler, asparges, agurker og røde druer og agurker.

Vitex Agnus Castus (frugter fra kyskhedstræet) stabiliserer menstruationscyklussen. Brændenældeblade dæmper inflammationer i kønsorganerne. Schisandra bær (Schisandra chinensis) er en adaptogen og en af de få urter, der indeholder alle de tre skatte i traditionel kinesisk medicin, som benævnes Jing, Qi og Shen. Schisnadra er kendt for at understøtte hukommelse og seksuel udholdenhed og anvendes traditionelt til at forøge nyrernes og leverenes energi. Det er mildt beroligende og støtter overordnet personen udstråling, skønhed og vitalitet og neutraliserer overskydende østrogen.

Schisandra fra Paradise Herbs fås i vegetabilske kapsler og er uden ekstra fyldstoffer.

Schisandra Ekstrakt

Hvidtjørnebær (Hawthorne på engelsk) virker styrkende på æggestokkene. Paradise Herbs  har hvidtjørnebær ekstrakt i vegetabilske kapsler. Man tager 1-3 kapsler dagligt

Hvidtjørnebær Ekstrakt

Rødkløver neutraliserer overskydende hormoner der har hobet sig op i organerne. Tørret rødkløver kan man finde i helsekostforretninger.  Natures way har tørret rødkløver i kapsler.

Rødkløver, vegetabilske kapsler

B-Kompleks tilfører vigtige vitaminer til kønsorganerne, og folat, som indgår i B kompleks,  virker regenererende på livmoderen. Now Foods B-Kompleks er bilig og kommer i vegetabilske kapsler.

B-Kompleks.

E-Vitamin styrker centralnervesystemet og fremmer blodomløbet. E-vitamin er letoptageligt gennem huden. 

Super Vitamin E Oil

D3 Vitamin stabiliserer immunforsvaret og kønsorganerne.

D3 Vitamin

Omega 3 DHA EPA (docosahexaensyre og eicosapentaensyre) giver næring til dybtliggende væv i kønsorganerne. Deva fremstiller en vegansk udgave. Man tager 1-2 kapsler dagligt sammen med mad.

DHA & EPA

Se også: Osteoprorose (Knogleskørhed) Dr. Reckeweg R 34

Litteratur:

“Den Medicinske Seer” af Anthony William

Udgivet d. 7 Juli 2017 af Kristian

Sidst redigeret d. 4/4-2020