Naturlig Hudpleje – Gør det Selv Skønhedskur

Naturlig Hudpleje

Naturlig Hudpleje med Naturlig Progesteron

Naturlig Hudpleje optager mange kvinder i overgangsalderen og videre frem. Ofte har de en mangel på det naturlige hormon progesteron. Efterhånden som progesteron niveauet aftager med alderen, kommer kvinderne ofte til at lide af østrogendominans. Dette giver bla. løs hud og rynker.

I et dobbelt blindet randomiseret studie *1)  ville man undersøge om 2 % progesteroncreme kunne modvirke aldersprocessen på 40 kvinder i overgangsalderen og i postmenopausen.

Man anvendte objektive metoder til at måle hudens elastisitet, fugtighed mm. og lipider i hudens overfade,klinisk bedømmelse mm. Man målte også hormoner som østrogener og progesteron i blodet ved 4 konsultasjoner over en periode på 16 uger.

Undersøgelsen bekræftede at 2 % progesteroncremen var suverænt overlegent kontrollgruppens creme til Naturlig Hudpleje, når det gjaldt om at få en fastere hud og modvirke hudens tegn på aldring når det gjaldt reduktion af rynker og rynkernes dybde.

Hudens fugtighed og lipidindhold ændrede sig ikke nævneværdigt hos nogle af grupperne.

Der blev ikke observeret alvorlige bivirkninger.

Konklusionen af studiet var at progesteroncremen på 2 % primært virkende ved at forøge hudens plasticitet og fasthed hos kvinder i overgangsalderen og i postmenopausen.

Disse virkninger i kombination med den gode tolerance gør progesteroncreme til en mulig behandlingsform i Naturlig Hudpleje til at bremse aldringsprocessen i huden hos kvinder som ikke har menstruation mere.

*1) » “Holzer G et. Al.: “Effects and side-effects of 2% progesterone cream on the skin of peri- and postmenopausal women: results from a double-blind, vehicle-controlled, randomized study.

 

Naturlig Hudpleje2
Skønhedsmaske med Ler og Gurkemeje

Naturlig Hudpleje ved Skønhedsmaske med Ler

Lermasken  fjerner urenheder og snavs fra hudens porrer, og gør huden mere spædstig.

Fremgangsmåde: Til Naturlig Hudpleje blandes noget Bentonit ler med lige dele vand og æble cider eddike med en ske af plastik eller træ. Kom et lag af leret på ansigtet og lad det sidde i 10-20 minutter – alt efter hvor sensitiv huden er. Derefter vasker du leret af i varm vand. Huden vil normalt være let rødlig i op til 30 minutter efter behandlingen.  Udfør behandlingen en gang om ugen. For en mere dybtgående effekt kan tage lige dele ler og aktivt kul og blande op med vand og æble cider  eddike.

Now Foods sælger et Bentonit Ler Pulver som både kan anvendes til indvortes og udvortes brug.

Bentonit Ler -Now Food

]» Læs om Betonitler her

ADVARSEL: Hæld ikke leret i vasken da det stopper afløbet. Brug en balje og smid vandet ud i haven i stedet.

Afstressende Aktivt Kul Bad

Afstressende Aktivt Kul BadEt aktivt kul bad fjerner træthed, og udrenser giftstoffer bla nikotin.

Som led i Naturlig Hudplene er  kulbadet effektivt mod.

 

 

 • Hudsygdomme,
 • Eksem,
 • Hud irritationer og urenheder i huden
 • Infektioner
 • Inflammationer
 • Stik og bid fra insekter
 • Dårlig kropslugt – Virker som deodorant så kroppen dufter frisk.

Fremgangsmåde:

 • Fyld badekarret op med varmt vand.
 • Undgå at bruge sæbe
 • Tilføj 1 kop aktivt kul
 • Bliv i badet i 20 – 60 minutter
 • Tag et brusebad bagefter for at skylle rester af kul væk.

Se også:» Hvor køber man Aktivt Kul ? » Opbevaring og Holbarheden » Aktivt Kul – Alternativ Behandling» Aktivt Kul Omslag» Aktiv kul mod Forbrænding

Gurkemejepulver i Naturlig Hudpleje

I Ayurveda som det ældgamle indiske sundhedssystem kaldes,  har man anvendt Gurkemeje mod hudproblemer som fnat,  bylder og sår og eksem i 3000  år.

Det bedste er at anvende den friske saft fra gurkemejerod, selvom pulveret også virker. Man kan tage noget økologisk gurkemejepulver og røre det op i lidt vand eller til en pasta og smøre det på huden. Pas på med at få det på tøjet for du får aldrig den gule farve væk.  

Læs mere om gurkemeje her

Gurkemejepulver Ø

Udgivet d. 6 Marts 2016 af Kristian