Mobiler giver Kræft

Mobiler giver Kræft

Efter årtier med fornægtelse og angreb fra medierne, som kaldte fok som er bekymrede for strålingen fra mobiltelefoner for ”Konspirationsteoretikere iført Sølvpapirshatte” komkluderer et solidt studie,  finansieret af den amerikanske regering,  nu at JA strålingen fra mobiltelefoner forårsager kræft i hjernen.

Scientific Amerika rapporterer at “Resultaterne fra studiet hvor et hidtil uset antal gnavere blev udsat for elektromagnetisk stråling igennem længere tid, præsenterer os for nogle af de stærkeste beviser til dato, at en sådan eksponering er forbundet med dannelsen af sjældne kræftformer af mindst to celletyper i hjernen og i hjerterne hos rotter”

Forskerne fandt, at efterhånden som de tusinder af rotter i det nye studie blev udsat for større intensiteter af RF stråling, udviklede flere af dem sjældne kræftformer i hjerne og hjerte kræft, der ikke let kunne bortforklares, og som udviser et direkte forhold mellem dosis og virkning.

Nogle af rotterne havde gliomer som er de hyppigste tumorer som opstår i hjernens støttevæv (Gila) eller schwannoma tumorer i hjertet.

Hvad der yderligere fremmer bekymring, ud fra studiet, er at i tidligere epidemiologiske studier af mennesker eksponeret for stråling fra mobiltelefon, er begge typer tumorer også dukket op som associationer. I modsætning hertil havde ingen af rotterne i kontrolgruppen dvs.de som ikke var udsat for strålingen – udviklet sådanne tumorer.

Studiet var klinisk kontrolleret og specielt designet til at simulere eksponeringen af mobiltelefon-brugere, og alle de vigtige parametre blev tæt kontrolleret og nøje overvåget. Rotter og mus blev udsat for de samme typer af stråling, der anvendes i mobiltelefoner, i ca. ni timer hver dag, fordelt i løbet af dagen.

Kilde:

http://www.scientificamerican.com/article/major-cell-phone-radiation-study-reignites-cancer-questions/