Mæslinger Alternativ Behandling

Mæslinger

Indtil Statens Serumsinstitut begyndte at sælge vaccine i 1987 blev mæslinger regnet for en harmløs børnesygdom. Med eet var det lige pludselig blevet til en “farlig” infektionssygdom. Argumentet for  vaccinens indførelse  da heller ikke sundhedsmæssigt men for  at spare på forældrenes sygedage. 

I gamle dage var der mange som døde af sygdommen – mest pga. mangelfuld ernæring, og er af samme grunde stadig farlig i visse ulande. I Danmark var der 31 som døde af mæslinger i de sidste 17 år før vaccinens indfølelse i 1987 i Danmark, så den var så godt som udryddet på det tidspunkt.Noget lignede gjorde sig gældende i andre lande.

Smitsomhed

Mæslinger er en overordentlig smitsom virussygdom. Ofte er det, nok til at opholde sig i samme rum som en med mæslinger for at blive smittet.Viruset kan holde sig i luften i et lukket rum i i et par timer  efter, at en inficeret person har været der. Det er de små væskedråber, som flyver omkring i luften når den syge hoste eller ånder ud, som spreder smitten. Derimod overfører smitten ikke indrekte, f.eks. gennem en person, som har passet en med mæslinger. 

Mæslinger smitter 2-4 dage indtil udslættet viser sig til efter en uge hvor udslættet begynder at forsvinde. Hvis man en gang har haft mæslinger, vil man have livslang beskyttelse. Børn har medført beskyttelse mod mæslinger de første 6 måneder, hvis moderen har haft sygdommen. 

Forløb

INKUBATIONSTID: 10-12  dage.

Dette er den tid går fra barnet er smittet, til sygdommen bryder ud.

De første symptomer ligner en almindelig forkølelse – snue, vedvarende tør hoste og feber. Øjnene bliver rødrandede, betænte, uregelmæssige og let ophøjede  og lysfølsomme.

 

Mæslinger_tempkurve

 

 

 

Feberen er 38-39 ° i de 2 første døgn, derefter falder den på 1 døgn. Derefter følger en ny feber, hvor temperaturen kan stige til 40 °.

 

 

 Mæslinger2

 Samtidig kommer udslettet. Efter 2-4 dage går feberen derefter atter ned. Små børn bliver ofte meget påvirkede de første dage.  

Det første udslæt er relativt små, 3-6 mm, stærkt røde, uregelmæssige op let ophøjede pletter. De flyder derefter sammen til større pletter og bliver mere blårøde.

De begynder på halsen og bag ørerne og spreder sig frem på kinderne og ned på kroppen, til hele kroppen er dækket. Udslættet klør.

Dagene inden udslættet kommer. kan man se røde pletter med en lys prik i midten på indersiden af kinderne.   

Behandling 

Barnet plejer helst at ville ligge i sengen, så længe det har høj feber. Bliver det medtaget af feberen, kan man kontakte en homøopath som har midler der kan hjælpe til at mildne sygdommen eller brug midler Dr. Reckeweg R 62. Mod kløe vil almindelig kartoffelmel kunne lindre. Eller man kan smøre aloe vera Gel eller andre aloe vera produkter på huden. Mod irritationen i øjnene kan det hjælpe at bade med lunkent saltvand. Det homøopatiske kombinationsremedie Dr. Reckeweg R 62 lindrer mange af symptomerne og modvirker komblikationer i forbindelse med mæslinger.

Aktivt Kul Bad – Lindrer Kløen

Årsagen til at udslættet ved mæslinger klør er at de indeholder kemikalier. Aktivt kul opsuger disse kemikalier så denne kløen lindres.Barnet kan få sådan et bad 1-2 gange dagligt.

Fremgangsmåde:

  • Fyld badekarret op med varmt vand.
  • Undgå at bruge sæbe
  • Tilføj ½ kop aktivt kul
  • Lad barnet bliv i badet i 20 minutter
  • Lad barnet få et kort nænsomt brusebad bagefter for at skylle rester af kul væk.

Komplikationer 

Selv om det er længe siden at mæslinger var en farlig sygdom for sunde børn, bør man være opmærksom, hvis feberen ikke går ned. Har barnet haft høj feber i mere end 3-4 dage, efter at udslættet er kommet, bør du kontakte lægen. Der kan være tilstødt en komplikation, f.eks. mellemørebetændelse eller lungebetændelse. Man bør være opmærksom på, om barnet får ondt i ørerne eller får svært ved at trække vejret. 

I sjælne tilfælde kan hjernebetændelse støde til. Så stiger feberen igen, barnet bliver sløvt, og der er nakkestivhed. 

Hyppigheden af hjernehindebetændelse i forbindelse med mæslinger er der meget stor uenighed om. En af årsagerne er unøjagtighed i anmeldelsen af sygdommen. I ugeskrift for læger (1982,144,3 s 137-41) refereres til en undersøgelse foretaget i Danmark i perioden 1958-69. Her er anført, at den optræder i 1 ud af 4000-7000 tilfælde. Det er 10-15 tilfælde årligt. 33% blev opgjort til at få varige skader – dvs. 3-5 tilfælde årligt. 

Mæslinger Epidemien i Frankrig 2008 – 2011 

Under mæslinger epidemien i Frankrig 2008 – 2011 blev 20.000 smittede og 10 døde.Der er ikke nævnt noget om sociale aspekter. De 7 af de døde havde i forvejen et svækket immunforsvar. Dette tal synes at bekræfte at mæslinger heller ikke i dag er nogen større trussel for raske personer. 

http://wwwnc.cdc.gov/eid/article/19/3/12-1360_article  

Mæslinger og graviditet 

En gravid kvinde bør ikke ikke udsættes sig for hverken vaccination eller smitte i graviditetens første 3 måneder, hvis ikke hun har haft mæslinger. Det kan derfor være en god ide at få noget homøoptisk profylakse under graviditeten, specielt hvis der er en mæslinger epidemi tilstede. 

Konklusion: Hvis barnet i forvejen har et svækket immunforsvar f.eks. ved at have været udsat for kemoterapi eller lignende (som sætter immunforsvaret ud af spillet) så er en sygdom som mæslinger rigtig farlig. Hvis immunforsvaret i forvejen er svækket udsætter man barnet for unødvendig risiko ved at vaccinere det – idet det svækker immunforsvaret yderligere. Her kunne homøoprofylakse – det homøopatiske alternativ være et fortrinligt valg. 

Se også:

» Dr Reckeweg R62 

Børnesygdommenes naturlige tilbagegang

 Udgivet d. 23 Feb 2015 af Kristian