Lymfeknude Kur

Lymfevæske, lymfekar og lymfekunder

Menneskets krop kan man på en måde sammenligne med et akvarium med lunken vand. I begge systemer er det vigtigt at vandpumpen og filtrene ikke stoppes til så vandet bliver forplumret. I Kroppen er det lymfesystemet som står for filtreringen.

Cellerne i kroppen får den ilt og de næringsstoffer de har brug for gennem gennem den vævsvæske, som siver fra blodkarrene. Derefter optages den væske der er i overskud af lymfekarrene så den ikke ophobes i vævet Lymfekarrene er fine blodkar, som derpå leder lymfevæsken fra organer og væv tilbage til blodbanen og hjertet via de store vener ved halsen. Der er muskler i hjertekarrenes væge samt klapper i lymfekarrene som sikrer at lymfen vil løbe den rigtige retning. .

Lymfevæsken fjerner diverse affaldsstoffer fra cellerne, herunder virus og bakterier. Lymfevæske har også til opgave at optage fedt og protein fra tyndtarmen nogle timer efter at vi har spist. Disse næringsstoffer bliver derved genbrugt i kroppen.

Lymfeknuder filtrerer lymfevæsken

På sin vej tilbage til hjertet så passerer lymfevæsken adskillige lymfeknuder og løber ud i større lymfekar for til sidst et løbe ud i de store vener ved halsen.  

En lymfeknude er en samling af celler der består af lymfocytter (hvide blodlegemer) og makrofager. Lymfeknuderne er især lokaliseret i lysken, armhulerne, maven og ved halsen, men der findes over 500 overalt i kroppen.

Lymfeknuderne er en slags vagtværn der renser lymfevæsken for virus, bakterier, kræftceller og affaldsstoffer. Lymfocytterne producerer nemlig nogle proteinpartikler som bekæmper indtrængende virus og bakterier. Ved infektion eller spredning af kræftceller vil disse blive tilbageholdt i lymfeknuderne som bliver forstørrede. Dette er årsagen til at lymfeknuderne føles ømme og hævede ved infektioner.

Derved er lymfeknuderne en vital del af kroppens immunforsvar Makrofagerne nedbryder det som lymfocytterne fanger og sammen filtrerer lymfocytter og makrofager lymfevæsken, når den passerer rundt i kroppen.

Lymfeknuder optræder i grupper idet hver gruppe drænerer sit bestemte område af kroppen. Lokaliseringen af de hævede lymfeknuder giver behandleren eller lægen et fingerpeg om den underliggende årsag.

 

Betændelse i lymfeknuder

Hvis en lymfeknude udsættes for en større mængde indtrængende mikrober, virus og bakterier kan der opstå betændelse i den og den kan vokse sig stor. Dette kalder man Lymfadenitis. Årsagen kan også være dårligt kredsløb (Lymphostasis). Dette er de almindelige årsager til at lymfeknuderne svulmer op. Til de mere sjældne årsager hører autoimmune sygdomme samt, godartede svulster og cancer. Hvis der går betændelse i et lymfekar kaldes det lymphangitis.

Lymhogranuloma venereum

Til de meget  sjælne årsager til hævede lymfekirtler hører Lymphogranuloma venereum. Denne sygdom kommer til udtryk ved at en speciel form for klamydia bakterier, som i stedet for at forårsage infeketioner i slimhnder (klamydia), spreder sig til lymfeknuderne – især dem i lysken. Det er en seksuelt overført sygdom som især florerer sig i homoseksuelle miljører og  mest i Asien og Afrika. Ved oral sex kan lymfekirtlerne i halsen blive inficerede, og ved anal sex kan lymfeknuderne fra kønsorganerne blive beskadigede. 

 

Lymfødem

Hvis lymfevejene er svækket, blokeret eller beskadiget i så er lymfen ikke i stand til frit at kunne løbe opefter. Dette kan medføre, at noget af lymfevæsken hober sig op så der opstår en hævelse dvs. et ødem (Lymfødem). Ofte er årsager en følge af operationer hvor man fjerne eller skader lymfeknuderne. Det kan også være pga. strålebehandling i forbindelse med kræft. Denne skade kan i nogle tilfælde opstå lang tid efter at behandlingen er afsluttet..

Det er normalt med lymfødem i månederne efter operation og strålebehandling, men det kan også opstå meget senere.

Man forebygger lymfødem ved motion bedst en rebounder er værdifuldvsamt lymfedrænage. De nævnte homøopatiske kompleksmidler fra Heel og Dr. Reckeweg er udmærkede til behandling.

Radiodoktoren har en uddybende  artikel om lømfodem her.

Bør man søge læge ?

De fleste lymfeknuder der er blevet forstørret vil få normal størrelse, når den underliggende årsag, f.eks. en halsbetændelse el. forkølelse, er overstået. I det følgende er nævt nogle effektive naturlige midler til at normalisere lymfesystemet. Hvis lymfeknuderne på trods af de naturlige tiltag fortsætter med at vokse efter en uges behandling, eller hvis du får det dårligere bør du kontakte en læge, Har man fået konstateret kræft i lymfekirtlerne kan man få udarbejdet en personlig behandlingsplan hos folkene bag www.cancertutor.com

Lymfeknude Kur Gennem Naturlige Midler

 1) Rebounder – Mini Trampolin

rebounderNasa fandt at en rebounder (minitrampolin) var den bedste form for motion for deres astronauter når de havde opholdt sig i lang tid i rummet.

 

 

Man behøver dog ikke at være astronaut for at få glæde af en rebounder. Den aktiverer lymfesystemet så det er et bedre flow gennem årerne. Derved forebygges det at lymfeknuderne hæver pga. betændelse eller dårligt kredsløb.

Link til hvor man kan købe en rebounder  https://www.bellicon.de/de_en/

2) Lymphomyosot – Lymfesystemets Livlinie

Lymphomyosot Mixtur er et homøopatisk kompleksmiddel som ofte kan  fjerne Lymfeknuder på få dage hvis årsagen er betændelse eller dårligt kredsløb.Virker også på betændelse i lymfekar mm.

3) Dr. Reckeweg R1 mod Betændelse 

Dr. Reckeweg R1 er et homøopatisk kompleksmiddel som modvirker lokale betændelser i kroppen. Det har bla. effekt på hævede lymfeknuder og på inficerede lymfekar.

4) Rødkløver

Rødkløver er en af de mest virksomme urter til at understøtte lymfesystemet og rense lymfevæskerne. Man kan anvende både bladene og blomsterne. Hvis man ikke kan finde planterne i det fri kan man drikke dem  tørret som the.

 5) Lymfedrænage

LymfedrænageLymfedrænage er en særlig massageform som aflaster lymfesystemet. Kan let kombineres med nogle af ovennævnte tiltag.

Læs mere her
http://www.lymfedrænage.com/lymfedraenage.html

 

Hvilken behandling bør man vælge ?

Man kan med fordel vælge mindst eet af de homøopatiske kompleksmidler fra Heel eller Dr. Reckeweg,  samt så mange af de andre behandlingsmuligheder som det er praktisk muligt. Hvis man har mistanke om at man har  Lymphogranuloma venereum så bør du straks se en læge. Læs evt. mere om sygdommen på ovenstående link.

Link til info om Lymphogranuloma

Udgivet d. 28 Juli 2015 af Kristian