Loppefrøskaller Psyllium frøskaller Psyllium Husk Kvalitet

Psyllium frøskaller – Loppefrøskaller – Psyllium Husk

Loppefrøskaller (På engelsk Psyllium Husk) er skallerne af frøene fra planten Plantago ovata, der hovedsagelig gror i Nordindien.

Psyllium Husk
Vigtige anvendelsesområder for Psyllium frøskaller

Fordøjelsesproblemer: Loppefrøskaller  er i sig selv ufordøjelige, men  de har et enormt højt indhold af kostfibre. De slimholdige Psyllium frøskaller afgiver en lind og beskyttende virkning på tarmslimhinden. Dette har en gunstig virkning på fordøjelsen. Afhjælper bla. forstoppelse, mavesår og sår på tolvfingertarmen.

Analfistler og Hæmorider: Psyllium Husk frøskaller  svulmer op og binder mange gange deres egen vægt i vand. Når man indtager dem sammen med vand dannes en geléagtig masse, som fylder mave og tarm og stimulerer tarmens bevægelser. Dette medvirker til at man får blød og regelmæssig afføring med  Psyllium Husk, hvilket lindrer  analfistler og hæmorider. 

Diarré: Psyllium frøskaller har den evne at de kan opsuge vand fra tarmene, hvilket gør dem velegnede mod diarre. Psyllium Husk virker imidlertid mere effektivt sammen med bentonit ler. 

Loppefrøskaller Psyllium Husk eller Psyllium frøskaller og slankhed
Loppefrøskaller absorberer fedt , som ellers ville sidde på sidebenene

Irritabel tyktarm: I et studie viste det sig at Psyllium frøskaller  var ligeså effektiv som den lægeordinerede medicin mesalamine mht. at mindske generne af sygdommen.

Overvægt: Da Psyllium Husk giver fylde og mæthedsfølelse, kan de mindske appetitten og derved fremme vægttab.

Desuden kan fibrene absorbere fedtmolekyler, som derved ikke kan sætte sig som fedt på sidebenene.

Udrensningskure:  (Se 9 dages LoppefrøskalLerkur)

Kolesterolsænkende: Studier viser at et dagligt indtag af 5-10  g Psyllium frøskaller kan sænke kolesterolindholdet i blodet betragteligt ,hvis man tager dem i forbindelse med en fedtfattig og kolesterolfattig diæt.

 

Hvordan man indtager Loppefrøskaller?

Psyllium Husk er vandopløselige fibre og suger kraftigt vand til sig. Hvis ikke man drikker rigeligt med vand når man spiser Psyllium frøskaller  de opsuge væske fra tarmen, hvilket kan give forstoppelse.

Dosis er individuel. For børn og voksne over 12 pr anbefales 9 gram (cirka en spiseskefuld).

Bivirkninger of Psyllium frøskaller
Er Loppefrøskaller  el. Psyllium Husk sikkert at bruge?

Der er Ingen kendte bivirkninger af Psyllium Husk for raske mennesker, blot man drikker rigeligt med vand. Der kan være lidt gener i når man begynder at indtage Psyllium frøskaller. Nogle få kan være allergiske overfor Loppefrøskaller. Hvis man lider af synkebesvær, bør man bestemt ikke indtage Psyllium Husk. Da de udvider sig kraftigt kan de derved blokere spiserøret så man kan risikere kvælning.

Om desinfektion af Psyllium Husk
Loppefrøskaller bør desinficeres med damp

Nogle firmaer anvender gas til at desinficere produkter. Læs hvad Rick Anderson mener om den sag :

Urter som kommer fra Indien er gerne forurenet med bakterier og parasitter. Nogle af disse mikroorganismer kan forårsage alvorlige, længerevarende sygdomme og endda død for mennesker som har et svagt immunforsvar. Derfor kræver de amerikanske myndigheder sterilisering af Loppefrøskaller.” Rick Anderson

Uheldigvis foretager man mest steriliseringen  af Psyllum frøskaller med stråling eller ethylen trioxid gas (ETO), og ingen af disse metoder er acceptable hvis man er interesseret i sundhed. Stråling efterlader skadelige partikler efter strålingen. ETO er simpelthed en gift som forårsager hovedpine, kvalme og mulig lever- og nyreskader, og som er sat i forbindelse med udvikling af cancer. Firmaer som fremstiller  ETO forsikrer at gassen forsvinder i løbet af få dage fra Psyllium frøskallerne. Denne påstand er absolut ikke sand.

Heldigvis er der et bedre alternativ. En ugiftig form for sterilisering af loppefrøskaller anvender en speciel damp-varme procedure som eliminerer alle mikroorganismer og efterlader Psyllium frøskaller med en ren og behagelig smag uden giftige rester. ”

Rich Anderson – Cleanse & Purify Thyself 1. bind

Hvor køber man de bedste Loppefrøskaller ?

Hvis man anvender loppefrøskaller ofte kan det anbefales at men anvender dem økologisk.

Jeg skrev til en række firmaer og spurgte dem om hvorvidt de desinficerede deres loppefrøprodukt og i givet fald med hvad.

Husk Products Aps som markedsfører deres produkt ”HUSK) skrev følgende

“Produktet gasses inden afsendelse fra Indien for at sikre, at der ikke er levende insekter eller larver i produktet. Gassen fordamper efterfølgende og ved ankomst udtages prøver af varen, der analyseres efter gældende specifikationer for at sikre, at varen opfylder krav i forhold til Sundhedsstyrelsen.”

Urtekram skrev: ”Vores Loppefrøskaller er 100 % økologiske og bliver ikke desinficeret på nogen måde,ej heller med gas eller damp”

Biodana skrev: ” Vi importerer Loppefrøskaller fra Indien af farmaceutisk kvalitet. De bliver hverken desinficerede med gas eller damp.”

Now foods har økologiske Loppefrøskaller: De skrev at de desinficerede med damp.

Produkterne kan man finde i Matas, helsekostbutikker eller online.  Now foods Psyllium Husk kan man få sendt fra USA uden at skulle betale moms, told  eller ekspeditionsgebyr da varebeløbet er under 80 kr. Portoen er lav.

Konklusion:

Eftersom sundhedsmyndighederne her i landet normalt er ret nidkære med at kontrollere hvorvidt helsekostprodukter lever op til standarden, må vi forvente at de Loppefrøskaller som findes på markedet, må være forsvarlige at indtage, uanset om de er desinficerede eller ej. Vi må håbe at eventuelle mikroorganismer dør i Danmarks kolde klima.

Udgivet d. 16/8 – 2015 af Kesse