L-Lysin L-Lysine

L-Lysin – En Essentiel Aminosyre

L-Lysin er i modsætning til prolin, en essentiel aminosyre. Da kroppen ikke selv kan fremstille den, er et daglig tilskud derfor kritisk. L-Lysin, er ligesom prolin, en vigtig byggesten af kollagen og andre stabiliserings molekyler.

L-Lysin
L-Lysin giver stabilitet til Kropsvævene

Indtagelse af  L-Lysin  bidrager til at stabilisere blodkarrene og kroppens andre organer. Kombineret indtagelse af L-Lysin og prolin sammen med C-vitamin er af særlig betydning for kropsvævenes optimale stabilitet. 

For at kollagenmolokylerne kan opnå en optimal styrke er det nødvendigt at dens byggesten, L-Lysin og prolin bliver tilført ilt. C vitamin er det mest effektive biokatalysator for at opnå denne iltning. Dermed tilvejebringes optimal styrke til bindevævene.

L-Lysin er ligesom prolin en “Teflon” agent, som kan hjælpe med at løsne åreforkalkninger. L-Lysin er desuden et forstadie til aminosyren carnitin. Omdannelsen fra lysin til carnitin kræver tilstedeværelse af C vitamin som biokatalysator. Dette er endnu en grund til, at kombinationen af L-lysin og C-vitamin er vigtig. L-Lysin er tilgængelig i vandholdige cellemiljøer i modsætning til prolin som foretrækker olieholdige miljøer i kroppen.

 Dosis er 1/4 teskefuld dagligt

Lysin pulver, vegatabilsk

Ved Lysin i tabletform er dosis 1 tabelt dagligt.

Lysin tabletter

Udgivet d. 8. Maj 2017 af Kesse