Inositol mod OCD og Psykiatiske Lidelser

Inositol virker mod OCD og Psykiatiske lidelser. Det er er et delkomponent af lecithinmolekylet. Inositol findes naturligt i en del frugter som melon og fersken og i nødder, kød og æg. Kroppen kan selv danne inositol men det kan være nødvendig med et tilskud.  Inositol er afgørende for sukker og Fedtstofskiftet i vores krops celler.

Inositol

Inositol er også vigtigt for den biologiske kommunikations proces der hele tiden foregår mellem celler og organer i kroppen. Hormoner, såsom insulin og andre molekyler, er signaler som kommer udefra cellen. Når et hormon koblet sig til en celle, er det nødvendigt at videregive information til cellen. Her spiller inositol en vigtig rolle i kommunikationen der foregår gennem cellemembranen. Dermed er inositol en del af den rette biologiske kommunikation proces, som bla er kritisk for optimal sundhed i hjerte-kar systemet.

 

Inositol mod Tvangstanker

Mennesker der lider af OCD har problemer med tilbagevendende tvangstanker der presser sig på. Der kan være tvangshandlinger hvor man udfører nogle ritualer som man føler man er tvunget til at gentage i det uendelige. Det skønnes at omkring 150.000 danskere lider af sygdommen som kan have arvelige, psykologiske såvel som sociale årsager.

Heldigvis kan problemet behandles nærmest uden bivirkninger med inositol. Videnskabelige undersøgelser har vist at inositol er effektivt til behandling af OCD og psykiatriske lidelser.

Bivirkninger ved Inositol

Bivirkninger ved at tage Inositol som kosttilskud er sjældne i de foreskrevne doser. Når de sker  kan der være tale om lettere maveforstyrrelser, kvalme, hovedpine, formindsket appetit eller lidt svimmelhed.

Man vil hyppigt kunne undgå problemerne ved at drikke et glas varmt vand 15 minutter før man indtager inositol sammen med endnu et stort glas vand. Hvis der stadigt er bivirkninger kan man prøve at nedsætte dosis til det halve eller helt holde op med at tage midlet.

Man kan få inositol som pulver uden ekstra fyldstoffer fra Helthy Origins. Den angivne dosis er 1/4 teskefuld 1-3 gange dagligt.

Forskningen peger på at et voksent mennesker ofte skal op på mindst 12 gram dagligt, for at få den nødvendige virkning.

Inositol Pulver

Udgivet d. 20 Juni 2016 af Kristian