Hoste Alternativ Behandling Med Cellesalte og Naturlig Medicin

Hoste Alternativ Behandling

Hvad er Hoste?

Når man hoster, sker der en refleks fra lungerne så mellemgulvet trækker sig sammen. Det er den måde kroppen renser luftvejen for støv, snavs, røg, snot, slim og kold luft, slim eller snot. Der er typisk 3 ting man skal  spørge sig selv om når man hoster.

1 – Er der Feber?

Hvis der er feber til stede, kan det ofte en betændelsestilstand i luftvejene der forårsager hosten. Denne betændelse kan f.eks. være lokaliseret i halsen (evt halsbetændelse) eller i bihulerne.

2 – Er der opspyt?

Hvis der er opspyt som er tykt, grønt eller gulligt sammen med feberen, tyder det på at bakterier har forårsaget betændelse i luftvejene. Hvis opspyttet er grønligt tyder det på at man mangler Cellesaltene Natrium sulf eller Celenia/Quarz. Hvis man hoster sejt slim op, er det forøvrigt godt at drikke varmt, vand for at gøre slimet mere tyndtflydende.

Hvis der er et klart og tyndt opspyt tyder det på betændelse med virus. Bakterier kræver behandling med antibiotika, medens virusinfektioner går over af sig selv. Hvis du ikke hoster slim op, kaldes det for tør hoste, som i øvrigt hyppigt ses ved astma. 

3 – Hvor længe har Hosten stået på?

Hvis det drejer sig om en feberfri hoste af kortere varighed dvs. under 2 uger er det normalt bare en let forkølelse.

Hvis hosten fortsætter i mere end en uge efter en forkølelse, kan man begynde at få en mistanke om, at der kan have udviklet sig en allergi. Start med at teste for allergi ved at fjerne mælk fra kosten.

Ved en hoste på over 2 uger kan der være tale om astma hvis hosten er tør, eller bronkitis. En alvorlig lungesygdom vil også ofte udløse hoste. Hvis man er ryger kan det ofte give kronisk hoste.

Hvad kan man selv gøre?

Hvis Hosten varer ved eller bliver værre bør man opsøge sin læge, Der er nogle ting som det er godt at undgå.

Hvad man skal undgå !

Undgå røg, støv og pollen. Brændeovne eller gaskomfur til madlavning eller opvarmning øger forekomsten af ​​hoste. Nogle parfumer kan forårsage bronkitis hos personer som er sensitive overfor kemikalier. Undgå medicin som undertrykker hoste eller kemisk slimløsende medicin.

Visse urter kan også lindre hosten.

Hosteurter

Urter, der kan bruges mod hoste, omfatter følgende:
Anis frø (Pimpinella anisum), rødelm (Ulmus Rubra), bukkehornsfrø, (Trigonella foenum-graecum), lakridsrod, Kongelys blade (Verbascum densiflorum), oregano æterisk olie, Timian, vilde kirsebær. Kransburre (Marrubium vulgare ) bi propolis, og hvidløg.

NB: Vær forsigtig med den anbefalede økoligiske oregano olie, da den er meget stærk. Tag kun een dråbe olie af gangen og fortynd den f.eks. i smooties.

Anis eller bukkehornsfrø te med lidt mandelmælk i er glimrende ved bronkitis agtig hoste. Det samme gælder for hvidløgste, og varme drikke til at hoste tørre sekreter op.

Det kan være nyttigt med en dråbe pebermynteolie hvis man har svært ved at sove pga. tør hoste om natten. Da pebermynten bedøver hostereflekserne lidt, må den ikke anvendes, hvis man hoster slim op.

Opskrift på hostemedicin
En fremragende hostemedicin mod er hård tør hoste kan fremstilles af honning og eukalyptusolie.

Tag en kop flydende akaciehonning og tiltilsæt seks dråber eukalyptusolie og rør ingredienserne godt sammen. Nip til blandingen med kanten af en ske efter behov.

Homøopatiske Kompleksmidler

BHI Cough dæmper symptomerne ved de fleste former for hoste inden 30 sekunder. Ryst 1-2 piller ud i låget og derpå ind i munden. Undgå  at røre dem med fingrene eller med en metalske. Lad dem smelte langsomt på tungen. Undgå mad eller drikke 20 før og efter indtagelsen.

Vand – Den bedste hostemedicin

Vand er den allerbedste hostemedicin. Et glas varmt vand hver 10 minutter i en time, vil gøre underværker for en plagende hoste. God hydrering er afgørende for behandlingen af bronkitis. Hvis man hoster om nattern er det godt at tage en mundfuld vand efter hvert host.

Hold dig varm !

Hold lemmerne varme. Hvis man går barfodet på et koldt gulv vil det forlænge symptomerne. Kolde arme er berygtede for at provokere hoste ved bronkitis.

Cellesalte mod Hoste

Hoste er ikke en sygdom i sig selv, men et symptom på en ubalance. Ofte er det mangel på et eller flere mineraler og cellesalte, som har svækket systemet.

Ved hjælp at nedenstående skema, kan man søge at finde årsagen til Hosten og bruge de relevante cellesalte til at bekæmpe den.

Cellesalte mod Hoste udvælges ud fra hvordan lidensen kommer til udtryk, da det kan give et fingerpeg om hvilken Cellesalt som det vil være optimalt at anvende i det enkelte tilfælde.

NB: Tallene i ( ) er New Era Numre

 

Start med at tage Nr. 3(4) Ferrum phos så snart du mærker hoste.

→ 1 tablet hver kvarter indtil bedring opnås

Se også: Cellesalt Indiktioner

Nr. 1(1) Calcium fluor: Dyb, mest tør, gøende hoste for fuld udblæsning. Kildrende fornemmelse i halsen. Patienten får det ofte værre ved at ligge nedNr. 2(2) Calcium phos: Hoste med proteinholdigt (som rå æggehvide), ikke vandigt afsondring. Kommer ofte efter en forkølelse, hvor brystet efterfølgende føles øm ved berøring.Børn kan have svært ved at få vejret. Det bliver bedre af at ligge ned.Nr. 3(4) Ferrum phos: Altid en tør hoste. Hård, akut og smertefuld krillerhoste fra forkølelse, uden afsondring. Hosten kildrer pga. at bronchierne er irriterede og med ømhed i lungerne.Nr. 4(5) Kalium chlor/Kali mur: Kort, akut, gøende, hård hoste som synes at komme helt nede fra mellemgulvet. Hvidt, gråhvidt og sejr afsondring bla. på tungen, som har svært ved at løsne sig. Øjnene mere fremtrædende end ellers.Nr. 5(6) Kalium phos: Hoster pga. irritation i luftrøret, som føles ømt, (evt pga. høfeber) Afsondringer er tykt, gulligt, salt og lugter modbydeligt. Brystet er ømt.Nr. 6(7) Kalium sulf: Hård, hvas hoste med en følelse af træthed i svælget. Slimet, gulligt eller vandigt afsondring. Symptomerne bliver værre i et varmt vejr, varme eller lukkede rum og om aftenen; Lindres ved ophold i kølige rum eller ude i fri luft. Hoster, når slim glider tilbage og ofte sluges.Nr. 7(8) Magnesium phos: Krampagtig hoste, som ikke bør forvekslet med den mildere og “kun tilsyneladende krampagtige” hoste for Kalium Chlor. Tjek tungens farve. Lungerne er ømme og smertefulde pga. den anstrengende hoste som gør det svært at ligge ned om natten. Da varme drikke giver hurtigere lindring, er det bedst at indtage Magnesium phos opløst i varmt vand. Der er ingen opspyt, og smerten er værre i højre side.→ Ved natlige krampehoste 1 tablet opløst i varmt vand hvert 10 minut indtil bedring opnås.Nr. 8(9) Natrium chlor/Nat mur: Hoste med rigeligt med skummende eller gennemsigtig afsondring. Øjnene mere fremstående end ellers.[spacer height=”5px”]Nr. 10(11) Natrium sulf: Hoste, hvor hele brystet føles ømt. afsondringen er tykt, klæbrigt og grøn/gult. Det er normalt bakterier som er årsagen til hosten. Må trykke på brystet for at lindre ømhed og svaghed.Nr. 11(12) Silicea/Quarz: Morgen strube hoste med et tykt, gullig-grøn afsondring i stor mængde af sødlig, fedtet smag. Det er oftest bakterier som er skyld i lidelsen. Kolde drikke udløser hoste mens det ømme og svage bryst lindres af varm, fugtig luft. Der kan opstå åndenød når man bøjer sig forover eller ligger ned.Nr. 12(3) Calcium Sulf: Hoste med tynd, rødligt afsondring med lidt blod i. Ifølge Vinton McCape kan farven være gul eller hvidgullig. McCape siger endvidere at dette er et godt cellesalt hvis hosten sidder dybt som ved bronkitis. Patienten vil ofte have smerter dybt inde i hele brystområdet. Brystet føles tungt, som var der lagt noget tungt ovenpå. Ligesom Kalium chlor anvendes Calcium sulf til en hoste som er smertefuld og dybtgående. Han anbefaler at man veksler mellem disse to cellesalte eller bruger dem samtidigt. 

Se også slimafsondringer:

Noter

Litteratur og LinksNatures Healing Practises – Agatha ThrashThe biocemic system of medicine – George w. CareyCellesalt Terapi – H. SchianskyThe 12 Tissue Remedies of Schussler – Boericke & DeweyThe Healing Echo – Vinton McCabe

Udgivet d. 12 juni 2017 af Kristian