Dr Reckeweg R59 Overvægt Fedme Svækkede Indokrine Kirtler

Dr Reckeweg R59 Overvægt Fedme Svækkede Indokrine Kirtler

Calcium carbonicum indgår i Dr Reckeweg R59
Dr Reckeweg R59 indeholder det homøopatiske middel Calcium carbonicum som modvirke fedme

Indhold bla.

Calcium carbonicum Hahnemanni, Fucus, Graphites, Natrium sulfuricum, Spongia 

Calcium carbonicum er et af de allervigtigste midler indenfor homøopatien, med et meget bredt virkefelt. Det blev først fremstillet af Hahnemann selv af det midterste, fine kalklag, man finder i skallen fra den europæiske spiselige østers. Midlet virker bla. mod en tendens til fedme, selv om man er på en kaloriefattig diæt.

Indikationer
Dette middel har en slankende effekt. Modvirker tendens til  overvægt som følge af at stofskiftet fungerer dårligt pga. svækkelse i de indokrine kirtler. Kan også benyttes til at modvirke begyndende struma. Reducerer væskeholdigt væv i kroppen og reducerer Kapha i Ayurveda (Indisk traditionel medicin).

Dosering

Hvis ikke andet er foreskrevet, er dosis til voksne 10-15 dråber 4-5 gange dagligt i 5-6 dage iakutte tilfælde. Når symptomerne formindskes  dosis til 8-10 dråber 2-3 gange dagligt.

For børn over 12 år er dosis 7-8 dråber 4-5 gange dagligt  i 5-6 dage ved aktutte tilfælde som derefter nedsættes til 6-7 dråber 2-3 gange dagligt når symptomerne bedres.  For mindre børn kontakt evt en homøopat for individuel vejledning.

Supplerende:

Hvis overvægten skyldes forstyrrelser i hopofysens funktion gives  R19 samt R20 -10 dråber af hver 1-2 gange dagligt. Samtidigt tager man R59 i løbet af dagen.

Hvis overvægten til dels skyldes væskeansamligger (ødem) i kroppen som følge af en nyresygdom gives R59 skiftevis i løbet af dagen sammen med R64

I kvindens overgangsalder gives R59 skiftevis i løbet af dagen sammen med R10.

Ved struma gives R59 skiftevis i løbet af dagen sammen med R12

Kontraindikationer

Du bør ikke anvende Dr Reckeweg R59 hvis du lider af forstørret  skjoldbruskkirtel (hyperthyreosis) eller er overfølsom overfor jod. 

Se også: 

» Overvægt Alternativ Behandling

Tilbage til : Dr. Reckeweg Indikationer Symptom Indeks

Udgivet d. 27/8-2015 af Kristian

Sidst revideret d. 27/2-2020