Høfeber Alternativ Behandling Allergisk Rhinoconjunktivis

Høfeber Alternativ Behandling

Høfeber  Alternativ Behandling  af pollenallergi, –  den mest almindelige af alle overfølsomhedssygdommene. Pollenalergi udvikles ofte når kroppens immunsystem overreagerer på pollen fra forskellige planter og træer. Den viser sig som en reaktion i næsens og øjnenes slimhinder. Høfeber er ikke en egentlig infektion.

Hvis symptomerne er årstidsbestemte vil årsagen i reglen være pollen fra birk, græs, bynke og andre kurveblomster samt skimmelsvampesporer udendørs.

Høfeber viser sig som snue, nysen og tilstoppet næse samt røde, kløende øjne evt. rindende øjne og kløe i svælget. 

Ofte er man også lysfølsom. Øjenlåg og øjenslimhinden kan være hævede.

Høfeberen kan også opstå fordi slimhinderne bliver irriterede f.eks på grund af stærk lim eller tobaksrøg.

Høfeber Alternativ Behandling med Homøopati

Høfeber Alternativ Behandling
Pollensæsonen er ikke sjov for mange. Heldigvis kan høfeber lindres med diverse alternative kostilskud.

De følgende homøopatiske kombinationspræparater styrker immunforsvaret så reaktionen på pollen kan mindskes eller helt udeblive.

Luffeel Heel sugetabletter: Som forebyggende foranstaltning mod høfeber kan du starte med dem allerede i Marts hvor sæsonen for træpollen gerne starter. Fås i Matas webshop samt i helsekost- onlinebutikker.

Oculoheel øjendråber: Lindring af irritationstilstande i øjet, fra allergener mm., tåreflåd, “Computer Øjne”. Fås i Matas webshop samt i helsekost- onlinebutikker.

Luffeel næsespray: Lindrer akutte irritationer i næser og bihuler pga. pollen, svampesporer og andre allergener uden at irritere næsen eller andre bivirkninger. Virker ofte på få minutter. Fås i Matas webshop samt i helsekost- onlinebutikker eller her under nyt navn men er det samme gode gamle produkt.

Heel Allergy: Allergenernes skræk: – Lindrer alle former for allergi og høfeber. – ofte på få minutter:

Høfeber Alternativ Behandling med Urter og Kosttilskud

Brændenælde mod sygdomme i luftvejene

Henrik Smid anbefalede at man koger brændenælderoden i vin til indvortes brug mod hoste idet den renser brystets kanaler.

Erfaringen har vist at brændenældete er effektiv mod høfeber medmindre man er allergisk overfor planten. Brændenælden indeholder nemlig nogle naturstoffer som kaldes flavonoider eller quercetin. Allergi modvirkes af Quercetin har det vist sig. Man kan få quercetin fra brændenælder uden fyldstoffer.

Quercetin

I Australien har man traditionelt lavet juice af brændenældens blade og rødder tilsat sødemiddel mod astma og bronchitis.

Opskrift på Brændenældete mod Høfeber

Pluk de friske skud om foråret eller tag en spiseskefuld tørret økologisk brændenældeblade i en kop kogende vand og lad blandingen trække nogle få minutter. Lav 2-3 kopper te om dagen som drikkes i slurke i løbet af dagen.

Japansk peberrod 

Der er intet som et frisk bid peberrod til at få renset næsehulerne. Glenn w. Geelhood som er medforfatter til bogen ” Natural health secrets from around the world” anbefaler den stærkere japanske variant af peberrod Wasabia japonica til at holde allergisymptomerne på afstand. Hvis du er en meget varm konstitution bør du ikke tage wasabi. Prøv at finde Wasabi hos amazon eller ebay.

Kinesiske kosttilskud

Den amerikanske læge Randy Horwiz som er ekspert i allergi har gode erfaringer med en speciel kinesisk traditionel urtekombination mod allergi som hedder Pe min gan wan eller Dr. Shen’s, Sinus. Kan bestilles hos amazon.com. Da det kommer fra USA tilkommer der moms og ekspeditationsgebyr.

NB: Gravide kvinder må ikke tage midlet

MSM 

Læge Ray Sahelian omtaler et forsøg hvor 50 forsøgspersoner indtog 2,6 g MSM (Organisk svovl)v oralt per dag i 30 dage. Efter 7 dage var der signifikante forbedringer mht. høfeber symptomer. Forskningen tyder på at MSM er mindst lige så effektiv som traditionelle antihistamin-præparater uden de bivirkninger som disse præparater har.

C – Vitamin

Eftersom C-vitamin er et naturligt antihistamin, kan det være en fordel at tage det i store doser i sæsonen – dog ikke så meget at man får luft i maven.

Kosttilskud til overvejelse: C Vitamin pulver uden tilsætningsstoffer

Høfeber Alternativ Behandling med Ayurveda

Ifølge Ayurveda er den umiddelbare årsag til allergier at ufordøjet mad skaber ama (ufordøjede giftstoffer). Det at man hoster er kroppens forsøg på at befri sig for allergenerne. Allergenerne klæber sig til ama. Ama er af natur klæbrig (kapha). Som følge heraf er kroppen ikke i stand til at absorbere ilt fra den inhalerede luft eller udskille kuldioxid. Hosteriet svækker i det lange løb ribbenene og lungerne.

En metode til at fjerne denne ama er at inhalere kamfer. Man tager noget rent kamfer (man kan være heldig at få det på apoteket eller i indiske butikker) og pulveriserer det. Man hælder pulveret på et stykke papir og inhalerer aromaen i 10 min. Alternativt kan man inhallere kamferdråber. Man kan inhalere 1-2 gang dagligt. Sørg for at du bruger rent kamfer.

Denne fremgangsmåde vil smelte slim hele vejen til lungerne. Slimen vil langsomt komme ud og luftvejene bliver renset. Hosten vil derefter blive mindre eftersom kroppen er i stand til at modtage mere ilt.

NB: Kamfer er ikke til fysisk indtagelse.

Det er mest folk med Vata (luft ) i deres konstitution som lider af allergi idet de er de mest følsomme. I den ayurvediske behandling af allergi tager man højde for patientens konstitution og hvilken dosha som er ansvarlig for ubalancen. Videnskabelige underesøgelser har vist at Guduchi: er virksomt mod Allergi.

Har man været udsat for pollen og lignende i luften man ikke kan tåle, kam man skylle næsen med en ca. 1% saltvandsopløsning. Man kan nemt selv lave denne opløsning ved at bruge en teskefuld salt til et glas almindeligt, lunkent vand som man så kan hælde i en næseskyldekande. Jo længere tuden på kanden er jo større tryk. Man kan også bruge kanden til at skylle slim og snot ud. Man kan naturligvis også skylle næsen uden kande.

Udgivet d. 18/6-2017 af Kristian

Sidst redigeret d. 11/4-2020