Halsbetændelse Alternativ behandling af Tonsilit med Cellesalte, Kolloidt Sølv

Halsbetændelse Alternativ behandling med Cellesalte mm.

Hvad er Halsbetændelse?

Halsbetændelse kan skyldes tre forskellige årsager:

1 Egentlig Halsbetændelse (typisk med feber). En bakterieinfektion i mandlerne, ofte streptokokker. Mandlerne er røde, hæver og oftest med belægninger og hvidgule pletter. Man har i reglen ondt i halsen hele tiden, og dårlig ånde. (Kalium phos cellesalt er indikeret hvis ens ånde lugter som en rådden kat)

Halsbetændelse kan behandles med Schüsslers Biokemiske Cellesalte
Halsbetændelse kan give ømme Lymfekirtler

Lymfekirtlerne bag underkæben, dvs. øverst på halsen, er ofte ømme. Nogle gange kan smerterne stråle ud til ørerne.

Det kan føles ret hårdt at have sygdommen, også fordi man ikke får sovet ordentligt igennem.

Hvis det er af mere kronisk art kan Calcium phos cellesalt komme på tale.

 

2 Halskatar, typisk en virusinfektion med forkølelsesvirus, der sætter sig på slimhinden i svælget. Sædvanligvis er, er der ikke høj feber til stede. Lidelsen går som regel i sig selv efter en uges tid.

Hvis det er virustypen coxackie som er årsag til infektionen, kan der forekomme bittesmå blærer på den bløde gane og mandlerne. Disse blærer brister efter et par dage, hvorefter der kommer sår, som kan være ret så smertefulde.

3 Kyssesyge eller mononukleose. Dette er en virus infektion, forårsaget af Epstein-Barr Virus .

Hvad man selv kan gøre?
Vi ser på nogle alternative muligheder i det følgende

• 1 Kolloidt Sølv er et helt naturligt antibiotikum, som er fuldstændigt uden bivirkninger., og som ikke oplagres i kroppen. Man brugte det meget før penicillinens opdagelse.

Forskere fra Brigham Young University testede *1) kolloid sølv mod fem patogener, herunder streptokokker, og fandt det fungerede ligeså godt som almindeligt anvendt antibiotika.

Forskerne bemærkede at sølvopløsningen “udviser et tilsvarende eller bredere aktivitetsspektrum end noget  antibiotikum der var blevet testet” og kunne “effektivt anvendes som et alternativ til antibiotika.”I dette tilfælde kunne sølv være særligt nyttigt i tilfælde af halsbetændelse som skyldes streptokokker.

Kolloid Sølv

• 2 Cellesalte. Andvendes mod alle former for Halsbetændelse

NB: Hvis man får det værre eller synkesmerterne er tiltagende, skal man søge læge, da det kan blive nødvendigt med antibiotisk behandling. I sjældne tilfælde kan der opstå en byld i halsen som det kan blive nødvendigt at operere væk.

Cellesalte mod Halsbetændelse
Da årsagen til halsbetændelse ofte er mangel på visse uorganiske mineraler, giver det mening at tilføre disse som cellesalte, da det er en form som kroppen let kan optage. Kroppen fortæller selv hvilke cellesalte den har brug for. I det følgende er optegnet de vigtigste symptomer der opstår, når man mangler de enkelte cellesalte.

NB: Tallene i ( ) er New Era Numre

Se også: Cellesalt-indikationer

Nr. 3(4) Ferrum phos Giver man i hyppige doser i den første fase hvor mandlerne og ganen er røde og betændte, mod smerten, betændelsen, feberen (hed pande) osv. Man kan også gurgle med midlet i varmt vand. Schiansky anbefaler midlet skiftevis sammen med Kalium phos ved hed pande.

→ 1 tablet hvert 5 minut   + 1 tablet hver time af Nr. 2(2) Calcium phos.

Nr. 4(5) Kalium Chlor (Kali mur) anvendes efter at man først har brugt Ferrum phos i første fase. Man kan anvende kalium chlor i næste fase af en Halsbetændelse, så snart mandlerne er hævede.

Man kan mangle dette middel mod kronisk eller akut Halsbetændelse, hvis der er hvide eller grå pletter på mandlerne, hvid belægning på tungen og hvor manglerne er voldsomt hævede. Det er nyttigt at gurgle med midlet ofte.

Nr. 2(2) Calcium phos anvendes ved kronisk hævelse af mandlerne, ofte med problemer med at synke, og smerter når man åbner munden. Betændelsen kan stråle ud til ørerne og give nedsat hørelse. Man bruger i reglen dette middel sammen med andre cellesalte i samme periode.

Nr. 5(6) Kalium phos. Mangler man ofte, hvis mandlerne er store og ømme med en hvid sej belægning. Man har en ekstrem dårlig ånde og brunligt opspyt.

Nr. 7(8) Magnesium phos  kan man mangle hvis halsen er rød og opsvulmet og mandlerne er mest hævede i højre side.

Nr. 8(9) Natrium chlor(Nat mur) anvendes ved betændelse i drøblen, når der optræder en karakteristiske tungebelægning som er glasagtig eller som skum.  Det er her betændelsescellerne som er sygdoms sæde. Ved kronisk forstørrelse af mandlerne, har homøopaten ofte anvendt dette middel i den højere potens D 30.

Nr. 9(10) Natrium phos anvendes mest mod halskatar og ved kronisk hævede mandler. Man mangler midlet hvis der er en gul/gylden belægning ved tungeroden, som indikerer for meget syre i maven og mandelbetændelse.

Schiansky anbefaler Natrium phos sammen med Silicea/Quarz hvis slimhinderne er blanke eller fernisagtige.

Nr. 12(3) Calcium sulf. Carey anbefaler dette middel i tredje og sidste fase af Halsbetændelse mod betændelse i mandlerne når infektionen løsriver sig eller der er ved at dannes bylder.

Se også: Cellesalte – Shüsslers Biokemiske Selvbehandlingssystem

Noter

*1) Deserent news – Is-silver-an-antibiotic-alternative.

LitteraturThe biocemic system of medicine – George w. CareyCellesalt Terapi – H. Schiansky The 12 Tissue Remedies of Schussler – Boericke & Dewey

Udgivet d. 11/6-2017 af Kristian