Forhøjet blodtryk alternativ behandling af højt blodtryk, Hypertension

Forhøjet Blodtryk. Man taler om to blodtryk – det systoliske og det diastoliske. Det første tal angiver det systoliske tryk og viser det tryk som hjertet skal pumpe ud i de store arterier især Aorta – hjertets største pulsåre, for hvert hjerteslag.

For Højt blodtryk - Blodtryksfaser
Forhøjet Blodtryk (Hypertension)      Systoliske tryk – Diastoliske tryk

 

Man taler om to blodtryk – det systoliske og det diastoliske.

Det første tal angiver det systoliske tryk og viser det tryk som hjertet skal pumpe ud i de store arterier især Aorta – hjertets største pulsåre, for hvert hjerteslag.

 

Det diastoliske blodtryk (det sidste tal) kan kaldes fyldningstrykket, idet det angiver det tryk som hjertet har, når det er tømt for blod og er klar til at fyldes med blod til næste hjerteslag. Dette forklarer hvorfor det systoliske tryk er større end det diastoliske.

Begge tryk vil falde gradvis jo længere ude i kredsløbet man kommer f.eks. fødderne. Det er bedst hvis blodtrykket ligger omkring 120/80

Det systoliske blodtryk bør være under 140 i hvile, mens det diastoliske bør være under 85. Dette skyldes at jo mindre tryk hjertet bliver belastning med, jo mindre hårdt kommer det på arbejde. Især hvis der optræder åreforkalkning, kan det knibe med at hjertet får tilstrækkeligt brændstof ,så det kan arbejde effektivt.

Et for højt blodtryk er defineret ved et systolisk tryk på over 140 mm Hg, og/eller diastolisk tryk over 90 mm Hg.

I reglen opdager man ingen symptomer selv på forhøjet blodtryk. Ved meget højt blodtryk hvor det diastoliske tryk er over 120, kan der forekomme hjertebanken, hovedpine, næseblod eller åndenød.

Hvis tilstanden af Forhøjet blodtryk er langsomt fremadskridende, kan den hyppigt holdes i skak gennem en kostændring og helt helbredes ved tilførsel af nødvendige vitamin og mineraltilskud. Hvis sygdommen udvikler sig hurtigt, er det en meget alvorlig tilstand som hvis ubehandlet kan føre til hjertesvigt, nyresvigt og/eller slagtilfælde. Under alle omstændigheder skal man få lægens vurdering ved for højt blodttryk..

NB: Hvis man får medicin mod Forhøjet blodtryk , så kan man sikkert nedtrappe den – men det er vigtigt at det sker i samarbejde med lægen.

Forhøjet Blodtryk – En mangelsygdom !

Mangel på næringsstoffer som årsag til for højt blodtryk

Forhøjet blodtryk pga. C vitaminmangel
Sprækker i blodkar pga. mangel på C vitamin som årsag til et for højt blodtryk

Den vigtigste årsag til Forhøjet blodtryk, er ifølge Dr. Matthias Rath, en kronisk mangel på vigtige næringsstoffer i millioner af blodkarrenes cellevægge.

Den naturlige aminosyre L- arginin, C vitamin og andre nærings komponenter bidrager til at arterievæggene er afslappede. I modsætning hertil vil kronisk mangel på disse væsentlige næringsstoffer kunne resultere i spasmer i blodkarrene og en fortykkelse af blodkarrenes vægge, som i sidste ende kan give for højt blodtryk.

Disse celler i blodårernes vægge er bla. ansvarlige for tilgængeligheden af kvælstofoxid el. nitrogenmonoxid (på engelsk Nitric Oxide). Kvælstofoxid er kendt for at være i stand til at afspænde blodkarrenes glatte muskulatur og for at sænke et forhøjet blodtryk, ved at udvide blodkarrene.

Kvælstofoxid fremstilles i Endotelel( endotelium) – der er et lag af celler som dækker indersiden af blodkar og hjerte. Personer der lider af Forhøjet blodtryk , har normalt en reduceret mængde kvælstofoxid i arterievæggene. Dette forårsager spændinger i arterien, hvilket giver for højt blodtryk.

Videnskabelig forskning og kliniske undersøgelser har dokumenteret værdien af C vitamin, magnesium, coenzym Q 10, L-arginin og andre vigtige næringsstoffers effektivitet til at normalisere Forhøjet blodtryk. Disse udvalgte essentielle næringsstoffer, der er nødvendige for optimal funktion i blodkarvæggenes celler, kan dermed bidrage til at forebygge Forhøjet blodtryk og sænke et allerede eksisterende for højt blodtryk. Mere om Dr. Raths metode her.

Sekundære årsager til for højt blodtryk

Forhøjet blodtryk kan have mange sekundære årsager, lige fra nervøsitet i lægens venteværelse til allergier. Andre årsager til for højt blodtryk er f.eks., tobaksrygning, alkohol, fedme, for meget salt, forhøjet kolesteroltal, for lidt motion, stress eller medicin. En lidt overset faktor er at fødevareallergi kan give forhøjet blodtryk. Der er eksempler på at et for højt blodtryk faldt med op til 20 mm Hg efter at de problematiske fødevarer blev elimineret fra kosten.

Det er vigtigt at finde ud af hvilke mangler på mikronæringsstoffer man lider af, før man går i gang med alle mulige ernæringstiltag for at sænke et for højt blodtryk. Overvægt vil hyppigt give Forhøjet blodtryk og er gerne forbundet med mineralmangel.

For højt blodtryk sænkes ved at blive Bloddonor

En anden overset faktor er, at for tykt blod kan give Forhøjet blodtryk. Blodet kan blive for tykt hvis man har for mange af de røde blodlegemer. Derved har blodet sværere ved at presse sig gennem arterierne, hvilket kan medfører for højt blodtryk.

Forhøjet blodtryk og tykkere blod er en dødelig kombination. Et studie *20) offentliggjort i ”European Journal of Clinical Investigation” fandt at de mænd i en gruppe der havde den højeste blod viskositet, havde mere end tredobbelt større risiko for at få et hjerteanfald eller andre akutte hjerte-kar sygdomme sammenlignet med dem i en gruppe med det laveste blod viscosity. Viskositet er betegnelsen for hvor træg en væske eller luftart er. Vand er f.eks. tyndere end honning og her derfor en lavere viskositet.

Det at være bloddonor er en god, naturlig måde at reducere blodets viskositet på og derpå sænke et for højt blodtryk. Forskning*21) viser, at bloddonation kan reducere det systoliske blods viskositet med 21 procent og det diastoliske med 32 procent. Et studie *22) offentliggjort i American Journal of Epidemiology fandt en 88 procent lavere risiko for pludselig hjerteanfald hos de, der donerer blod jævnligt sammenlignet med ikke-donorer.

Forhøjet blodtryk og diæt

Et for højt blodtryk sænkes ved livsstilsændringer

At forebygge og behandle et Forhøjet blodtryk gennem diæt- og livsstilsændringer, er krævende, men har mange helbredsmæssige gevinster på mange områder. Her er nogle at de vigtigste principper.

1.Spis Saltfattigt

For at forebygge Forhøjet blodtryk, bør man spare på saltet. En kontrolleret diæt er vigtig i behandlingen af et for højt blodtryk. Ud af 850 patienter som havde været på blodtryksmedicin i mindst 5 år, kunne 97 % let trappe ned og stoppe med at tage deres medicin ved at erstatte den med en diæt. Succesen var afhængig af at reducere saltindtaget eller gå ned i vægt. *11)

Bagværk undgås bedst ved for højt blodtryk, da det indeholder meget salt bla. i form af natron og bagepulver.Koncentreret salt bør ikke anvendes til fødevarer i større mængde. Ved at spise mange rå eller dampkogte grønsager bibeholder man deres naturlige saltindhold. Man kan bruge lidt sellerisalt eller Vogels urtesalt o. lign. for at begrænse saltmængden.Mælk og alle mejeriprodukter undgås da de naturligt indeholder meget salt hvilket i længden kan give sig udslag i for højt blodtryk.Forarbejdede fødevarer undgås da de indeholder meget salt (kød, oliven, konserverede grøntsager, dybfrost.Popcorn, saltede pistage nødder, mandler, chips osv. undgås. Animalske produkter som kød, mælk, æg, og ost begrænses.Sodavand og andre læskedrikke undgås da de indeholder meget salt, sukker, eller endnu værre aspartam som alle kan give for højt blodtryk.

2.Spis Fedtfattigt

Begræns de frie fedtstoffer (margarine, det fedtholdige smør, stegte fødevarer, madlavnings fedt, salat olier, eller mayonnaise) hvis man har for højt blodtryk. Man kan bedst bruge lidt olivenolie, kokusolie eller Ghee (klaret smør) til stegning og Hørfrøolie, i salater. En fedtfattig kost vil reducere friktionen i blodkarrene, så blodet flyder bedre. Derved sænkes et Forhøjet blodtryk . Det er værd at bemærke at en fedtfattig kost alene, uafhængigt af andre foranstaltninger, reducerede både det systoliske og diastoliske blodtryk hos kvinder og mænd. *12)

Undgå koffeinheldige drikke som kaffe og te, alkohol, gærede eller lagrede produkter. I ost og andre fermenterede fødevarer er aminosyren tyrosin gennem bakterier nedbrudt til tyramin. Tyramin er et kemikalie som kan indsnævre blodkarrene og forårsager hovedpine eller for højt blodtryk.

Begræns rødt kød, læskedrikke, koncentrerede fødevarer, sødemidler, sukker, aspartam/nutrisweet,, raffineret fødevarer, hvidt mel, isolerede næringsstoffer, etc da de alle kan give for højt blodtryk.

3.Spis Fiberholdigt

Man kan f.eks spise mere fiberholdigt mad hvor der indgår mange frugter, grønsager og fuldkorn. Dr. B.S. Levin fandt ud af at æbler har en helbredende virkning på for højt blodtryk.

Boghvede og Havregryn

Et kinesisk studie *13) viste at personer, der dagligt spiste en halv kop havregryn eller en halv kop boghvede havde lavere kolesterol i blodet niveauer og et lavere blodtryk end de, der ikke spiste disse kornprodukter.

4.Spis Sparsomt

Undgå overspisning. Kalorie begrænsning reducerer blodtrykket *14) og er endnu vigtigere end begrænsning af saltmængden til forebyggelse af Forhøjet blodtryk. *15) Søg at normalisere din vægt. Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen. Undgå kaffe da det forøger blodtrykket.*16)

Dr. Raths formel mod Forhøjet Blodtryk

Dr. Rath udviklede et specielt produkt “Blood Pressure Synergi Formula”. som blev testet i en klinisk pilotundersøgelse med 15 patienter, der led af et for højt blodtryk i svær grad. Patienterne var i alderen 32-69 år. Patienterne indtog Dr. Raths kosttilskud i tillæg til deres lægeordinerede blodtryks medicin. Hver patients blodtryk blev målt hver anden uge i de 32 uger forsøget varede.

Ved begyndelsen af studiet havde patienterne et gennemsnitligt systolisk blodtryk på 167, og et diastolisk blodtryk på 97. Efter at have fulgt Dr. Raths program i 32 uger var blodtrykket forbedret hos alle patienter. Det gennemsnitlige systoliske blodtryk var nu nede på 142 mens det diastoliske var nede på 83.

Klik for forstørrelse !

Test af Kosttilskud mod et for højt blodtryk
Test af kosttilskud mod Forhøjet blodtryk

Disse aflæsninger var henholdsvis 16 % og 15 % lavere, end målingerne i begyndelsen af studiet. Disse resultater blev opnået uden nogen bivirkninger.

Ingredienserne i følgende kosttilskud fra Dr. Rath i Europa. svarer nogenlunde i dosis til Dr. Rath’s “Blood pressure Synergi Formula”.

1.Ralavit: 3 kapsler dagligt. Indeholder: C vitamin, E Vitamin, L – arganin, kalk, Magnesium og Citrus bioflavonoider.

2-Dr. Rath’s B Vitamin kompleks: 1 tablet 2 gange dagligt

3. ProLysinC fra Dr. Rath. 1 Tablet 3 gange dagligt. Indeholder Lysin, Prolin og C vitamin.

Leveringstiden er omkring en uge. Ordreformular for Danmark kan hentes her i pdf eller i Word.

Kost og Kosttilskud mod Forhøjet blodtryk

Hvis man synes kan man evt. supplere med nogle kosttiskud fra Iherb.com USA. Varerne ankommer ca. 3-4 dage efter bestillingen – sendt med DHL. Følgende kosttilskud fra velrenommerede firmaer er udvalgte ud fra høj kvalitet og renhed, så vidt muligt uden fyldstoffer.

Adaptogener. Det som kendetegner adaptogene urter er at de er ugiftige, påvirker hele kroppen og normaliserer kroppens funktioner. Som en følge af disse egneskaber kan adaptogene urter generelt indtages i længere tid end andre urter uden at der opstår bivirkninger. Ved at tage en adopgen sammen med andre urter vil disse derved virke mere balancerende i kroppen. Rosenrod (Rhodiola rosea) er en adaptogen som har hjemme i arktiske egne bla. Sibirien, Sverige og Finland. Den har vist sig at styrke hjertemusklen og forebygger at stress svækker hjertet. Undersøgelser tyder på at Rosenrod er i stand til at sænke et for højt blodtryk. Foreløbigt har forsøg med dyr vist positive resultater. Før man kan sige noget med sikkerhed er der brug for kliniske forsøg på mennesker. Jeg anvender selv rosenrod fordi det giver mig en masse ekstra energi. Kan gå ud over søvnen i for høj dosis eller hvis man tager dem sent om eftermiddagen eller aften.

Rosenrod ekstrakt fås hos Paradise Herbs i vegetabilske kapsler, uden fyldstoffer. Det er en synergisk blanding af de to mest udforskede rosenrod sorter – rodiola rosea og rhodiola crenulata.

Rosenrod

Cordyceps er en adaptogen svamp som styrker hjertemusklen og normaliserer et for højt blodtryk såvel som hvis det er for lavt. Der findes flere undergrupper hvoraf den tibetanske regnes for at være den bedste. I tibetansk medicin bliver den bla. anvendt til hjerteproblemer. Paradise Herbs har tibetansk Cordyceps ekstrakt i vegetabilske kapsler, uden fyldstoffer.
.

Tibetansk Cordyceps Ekstrakt

Jiaogulan (Gynostemma pentahyllum) er en adaptogen som har hjemsted i den sydlige del af Kina og er kendt for at styrke blodkarrene og sænke et for højt blodtryk i mindre grad. Det er en kraftig antioxidant. Paradise Herbs har Jiaogulan ekstrakt i vegetabilske kapsler, uden fyldstoffer.

Jiaogulan Ekstrakt

Schisandra (Schisandra chinensis) bruges traditionelt i Kina, Japan og Korea. Det er en adaptogen som har en normaliserende virkning på blodtrykket, hvad enten man lider af for højt blodtryk eller det er for lavt. Schisandra en af de få urter, der indeholder alle de tre skatte i traditionel kinesisk medicin, som benævnes Jing, Qi og Shen. Schisandra bær fra Paradise Herbs fås i vegetabilske kapsler og er uden ekstra fyldstoffer.

Schisandra Ekstrakt

Aubergine Udtræk

Aubergine mod forhøjet blodtryk

Aubergine er blevet anvendt mod Forhøjet blodtryk. Her er fremgangsmåden:

  • Vask en lille, moden, økologisk ubergine, uden at skrælle den, og skær den i terninger på ca. 1 cm store. .
  • Kom dem i stort glas med stor åbning, og fyld det med kildevand.
  • Opbevar glasset i køleskabet – overdækket med et bomuldsklæde og lad blandingen trække i 4 dage.
  • På 5. dagen kan du begynde at drikke ca. 30 ml. væske dagligt
  • Opbevar altid glasset med væske i køleskabet. Når aubergineterningerne efter
    nogle dage begynder at svulme op, fjernes de fra væsken.
  • Fortsæt med at drikke 30 ml væske dagligt, og kontrol dit blodtryk hver dag. Det kan tage 1-2 uger inden der opnås resultater.
  • Når det diastoliske blodtryk falder til under 90 skærer du aubergine mængden ned til 15 ml dagligt for at undgå at blodtrykket bliver for lavt. Når blodtrykket når ned på 80 stopper man med at indtage væsken.
  • Lav en ny portion hver 1-2 uger så du altid har friskt auberginevæske klar.

En af de aktive komponenter i auberginer kaldes scopoletin. Scopoletin sænker et for højt blodtryk og modvirker desuden kramper, inflammationer og bakterier i kroppen. Scopoletin har en generel beroligende virkning på nerverne. En anden komponent i aubergine- scoparone sænker kolesterol i blodet, idet det det binder sig til kolesterol i tarmkanalen. *17) Bio Flavonoider betragtes ikke som egentlige vitaminer, men de har en række vigtige ernæringsmæssige virkninger. Mange af dem er antioxidanter og flere er i stand til at bekæmpe betændelsestilstande og forebygge eller forsinke visse former for kræft. Citrus Bioflavonoider, fra firmaet Natural Factors, understøtter mange af C vitaminets funktioner kroppen , herunder sunde blodkar. Man tager 1 kapslel dagligt.

Citrus Bioflavonoids Extract

Kakaoflavanoler. Flavanoler er en undergruppe af flavonoider som er plantepigmenter. Den letteste måde at indtage kakao på, er at købe noget 85% chokolade og spise 20 – 40 gram dagligt. Så skulle man være dækket godt ind med flavanoler.Vær dog opmærksom på at kakaopulver kan indeholde meget fedt.

I 2012, publicerede medlemmer af Cochrane Collaboration deres systematiske analyse af kakaos indvirkning på blodtrykket i en undersøgelse med deltagelse af 856 personer. Resultatet viste et statistisk signifikant fald i blodtrykket ved indtagelse af flavanolrige kakao produkter på i gennemsnit – 2,77 mm Hg på det systoliske blodtryk og det diastoliske blodtryk med – 2,20 mm Hg.

Now Food sælger et Raw økologisk Kakao pulver

Kakao pulver, raw, Øko

Hvis det er er udsolgt kan man jo prøve nogle andre mærker eller købe det i danske online butikker.

Bladselleri

Bladselleri sænker for højt blodtryk
Bladselleri kan sænke Forhøjet blodtryk

Hvis man spiser 3-4 bladselleri stilke dagligt, får det pulsårerne til at slappe af. Dyreforsøg har vist, at blodtrykket blev reduceret med gennemsnitligt 13 procent med denne mængden purerede bladselleri, og cholesterol niveauerne blev sænket med 7 procent.

Det er stoffer i selleri, der sænker blodtrykket som kaldes 3-n-butyl phthalider . For personer med mild hypertension kan en fiberrig kost være nok til at fjerne behovet for kemisk medicin *18)

B Vitaminer er vandopløselige og er vigtige for hjertet og blodkarrenes sundhed. Et tilskud af B6 Vitamin kan reducere et for højt serum norepinephrim, samt det systoliske og diastoliske blodtryk. *8) Serum norepinephrim (SN) er et hormon og en neurotransmitter som forøger blodtrykket, modvirker homocystein og derved risikoen for blodpropper.

2 tabletter af Dr. Raths B vitamin kompleks indeholder: 5 mg B1, 7½ mg B2, 67 mg B3, 30 mg B5, 6 mg B6 og 100 µg biotin. Biotin har betydning for omsætningen af fedt, kulhydrat og protein og sikre et stabilt blodsukker. Der indgår 220 µg biotin i 2 tabletter af Dr. Raths B vitamin kompleks. Cayenne peber udvider blodkarrene, hvorved blodgennemstrømningen bedres. Dette vil naturligt nedsætte blodtrykket.

Økologisk Cayenne Pulver

C Vitamin er med til at afslappe blodkarrene. Det reducerer trykket på blodkarrenes vægge og sænker dermed et for højt blodtryk. C-vitamin er også vigtigt for en optimal dannelse af kollagen og andre stabiliserende molekyler i vores krop. Kollagen er et af de proteiner vi har mest af i kroppen. Blodkarrenes vægge får deres styrke og elasticitet i kraft af at der er en optimal kollagen og bindevævs struktur.

C vitamin giver også en effektiv beskyttelse mod celleskader, har en vigtig funktion som antioxidant og fremmer det naturlige forsvarssystem. Vitamin C øger produktionen af prostacyclin, et lille molekyle, der ikke kun afslapper blodkarvæggene, men også holder blodets viskositet (indre friktion) optimalt.

De fleste kliniske studier har vist, at indtagelse af C-vitamin har en beskeden effekt (et fald på 5 mm Hg) hos personer med et let Forhøjet blodtryk. Ved et studie faldt det systoliske blodtryk med 12mm hg, efter en måned, hvor patienterne hver fik 500 C Vitamin dagligt. C-vitamin forøger desuden HDL-kolesterol (det gode kolesterol). Mange kliniske undersøgelser har vist, at C-vitamin kan normalisere kolesterol i blodet. Således nedsætter C-vitamin kolesterol hos patienter med forhøjet kolesterol og optimerer det i mennesker, der har lave kolesterol værdier i blodet.

C Vitamin hjælper også med at flytte blod lipid niveauer mod et mere gunstig HDL / LDL -forhold ved at øge HDL. Sammen med sin fedt opløselige form, ascorbylpalmitat, og visse aminosyrer, såsom L – prolin og L – lysin, er c vitamins rolle i at styrke og opretholde sunde og ungdommelige vægge i blodkarrene såvel som at dæmpe andre risiko faktorer godt dokumenteret.

Der indgår ca. 1237 mg C Vitamin i Ralavit og ProLysinC fra Dr. Rath men et ekstra tilskud er nødvendigt til forebygge at for højt blodtryk fremmer åreforkalkning. Den kendte videnskabsmand Dr Linus Pauling, var oppe på at tage 18 gram C vitamin i slutningen af sit liv. Han blev 94 år.

En stor dosis C – vatamin kan give diarré hvis man får for meget. I så fald nedsætter man bare dosis til et niveau som maven kan tolerere.

California Gold Nutrition får deres C vitamin fra Skotland, som er kendt fra deres høje kvalitet og er det eneste sted i Europa hvor man stadig fremstiller C vitamin.

C-Vitamin Pulver

Det er også værd at overveje at indtage den fedtopløselige form af C-vitamin (ascorbylpalmitat) som bliver i kroppen længere. Source Naturals laver et godt og billigt ascorbylpalmitat pulver. Man kan indtage 250 – 500 mg dagligt (¼ – ½ teskefuld dagligt). Månedlig udgift 20-40 kr.

Ascorbyl palmitate

E Vitamin modvirker at blodkarrene trækker sig sammen og som en antioxidant, beskytter E vitamin cellerne i kroppen mod skader fra de frie radikaler. Der indgår ca. 82 mg E Vitamin i Ralavit fra Dr. Rath. Alternativt kan man smøre E-Vitamin olie på kroppen. Den nærer og beskytter huden fra frie radikaler og skadelige miljøfaktorer. 

Vitamin E Olie

Ginkgo Biloba er god til forebyggelse og behandling af slagtilfælde og modvirker at blodpladerne klumper sig sammen. Ginkgo biloba normaliserer en ubalanceret produktion af kvælstofoxid *9).

Grapefrugtsaft. ½ Liter friskpresset grapefrugtsaft dagligt har en gunstig indflydelse på for højt blodtryk. Grøn Te. Man kunne godt forledes til at tro at te (Camelia sinensis) ville forhøje blodtrykket pga. koffein indholdet, men kliniske undersøgelser har vist det modsatte. I en undersøgelse på Cochrane Colaboration foretog man 11 (7 med grøn te og 4 med sort) radomiserede, kontrollerede forsøg som 821 personer indgik i. Grøn te reducerede det systoliske blodtryk med -3,18 mm Hg og det diastoliske blodtryk med -3,42 mm Hg over 6 måneder. Dette resultat var statistisk signifikant.

Starwest Botanicas har Økologisk Grøn Te (Gunpowder)

Grøn Te, løs vægt, øko

Gurkemeje ekstrakt understøtter blodgennemstrømningen og elasticiteten i blodkarrene og kan derved sænke et Forhøjet blodtrykHvidløg. Der er blevet udført talrige dobbeltblindede placebokontrollerede studier af hvidløg. Resultater viser, at der normalt kan opnås en reduktion på 11 mg Hg i det systolisk blodtryk og 5,0 mm Hg i det diastoliske ved 1-3 måneders brug. Eftersom hvidløg reducerer et for højt blodtryk, så brug det rundhåndet på maden. Et frisk fed hvidløg kan med fordel indtages med hvert måltid. Hvidløg/Appelsin Smoothie: Blend 1-2 appelsiner sammen med 1-2 fed hvidløg. Denne smoothie tages to gange dagligt og er normalt meget nyttigt til at reducere Forhøjet blodtryk. Kombinationen er ikke så slemt som den lyder.Hvidtjørn (Almindelig ) – Crataegus Laevigata. Ekstrakt fra tjørnebær og fra blomsterhovederne af tjørn har længe været anvendt af læger i Europa for deres milde men gunstige virkning på hjertekarsystemet. Dette ekstrakt har vist sig at kunne sænke et for højt blodtryk i moderat grad (I,5) Hg i gennemsnit). Der går fra 2 til 4 uger inden effekten kan ses. Den nøjagtige mekanisme er ikke helt kendt.

Paradise Herbs har hvidtjørnebær ekstrakt i vegetabilske kapsler uden ekstra tilsætningsstoffer. Man tager 1-3 kapsler dagligt

Hvidtjørnebær Ekstrakt

Kalium. I et studie*7) reducerede et tilskud af kalium blodtrykket væsentligt hos afrikanske amerikanere, som spiser en kost med et lavt indhold af kalium. Man kan få kalium fra især Kelp, bananer, tomater og de fleste frugter og grøntsager. Hvis man mener man har brug for et ekstra tilskud, så har 21st Century bilige, letoptagelige, kalium tabletter. Man tager 1 tablet dagligt. Månedlig udgift ca. 5 kr.

Kalium tabletter

Kanel. Forskere siger at Kanel i gennemsnit nedsætter det systoliske og diastoliske blodtryk med henholdsvis 5.39 mm Hg and 2.6 mm Hg. Frontier Natural Produkt har økologisk kanelpulver fra Vietnam.

Kanelpulver, øko

Kolloide Mineraler. Mineraler optages lettest i kroppen gennem planter dvs. kolloide mineraler. Jeg vil anbefale Mivi Total som man kan købe i helsekostforretninger. Source Naturals har et produkt de kalder Colloidea Life Trace Minerals. Man tager 2 pipetter under tungen i et par minutter. En flaske til lidt over 50 kr rækker til ca. 3 uger.

Colloida Life Trace Minerals

L-arginin medvirker til at blodkarrende er afspændte, ved at normalisere spændingen i blodkarrenes glatte muskelceller og forebygge at blodkarrene trækker sig sammen. L-arginin er en forløber for kvælstofoxid og modvirker at renin-angiotensin systemet kan forårsage en stigning i blodtrykket. En vegetarisk kost leverer en masse L-arginin. Der indgår 750 mg L-arginin i Ralavit fra Dr. Rath. L-Lysin og Prolin er vigtige aminosyrer til opbygningen af kollagen og bindevæv, herunder blodkarrenes. Sammen med C-vitamin kan der derfor opnås optimale betingelser for bindevævet, så blodkarrene forbliver smidige og elastiske. L-Lysin og Prolin kan desuden danne et beskyttende lag (lidt ligesom en “Teflon” belægning), som forebygger åreforkalkning og som endda fjerner allerede eksisterende aflejringer. Eftersom arteriosklerose er knyttet sammen med Forhøjet blodtryk, er disse ingredienser også afgørende for at forebygge og korrigere denne sygdom. Der indgår 900 mg L-lysin og 450 mg Prolin i 3 tabletter ProLysinC fra Dr. Rath. Magnesium som er naturens modpart til calcium, er afgørende for en optimalt mineral balance i cellerne som udgør blodkarrenes vægge. Optimal mineral balance er en forudsætning for at blodkarrene kan være afslappede. Der indgår ca. 400 mg Magnesium i Ralavit fra Dr. Rath. Melatonin er et hormon som har vist sig at kunne sænke blodtrykket lidt om natten, uden at det har indflydelse på hjerterytmen. Nigella Sativa/Kallonji/Black Seed

Nigella Sativa
Nigella Sativa mod Forhøjet Blodtryk

I videnskabelige forsøg har 5 ml Nigellafrøolie dagligt vist sig at være nok til at reducere Forhøjet blodtryk – både det systoliske og diastoliske blodtryk. Man kan få olien i helsekostforrretninger eller spørge efter Amirs Kalonji i pakistanske eller indiske butikker. Enhver pakistaner med respekt for sig selv kender olien eftersom Muhammed er citeret for at have sagt at den kurerer alt bortset fra døden.

Amazing Herbs har en meget fin koldpresset Nigella olie. Daglig dosis er 10-15 dråber.

Nigella olie

Samme firma har også Nigella olie i kapsler. Dosis er 1 kapsel dagligt.

Nigella olie i kapsler

Starwest Botanicals har Økologiske nigella frø. De indgår i min Charakas Økologiske Karry

Nigella frø, øko

Olivenblade. Det har længe været kendt fra flere forsøg at olivenolie reducerer for højt blodtryk. Det samme gælder olivenblade. I Nutrition and Healing 2014 omtaler Jonathan Wright en dobbelt blinded klinisk videnskabelig undersøgelse fra 1996 hvor det viste det sig at olivenblade (Olea europaea) var i stand til at sænke det systoliske blodtryk med 18 mm Hg og det diastoliske blodtryk med 10 mm Hg i 2 grupper patienter med Forhøjet blodtryk. Paradise Herbs har et spansk olivenblad ekstrakt som indeholder 18% af det aktive stof oleuropein. Man indtager 1-3 kapsler dagligt. De vegetabilske kapsler indeholder ingen fyldstoffer.

Olivenblads Ekstrakt, raw

Pygnogenol er et udtræk af pinjebark og er en kraftig antioxidant. Denne har vist vist sig i kliniske forsøg at kunne sænke et for højt blodtryk. Man kan indtage den oralt eller smøre den på huden som creme.

Pygnogenol Creme

Q10 er et enzym som i forsøg *1) har vist sig at kunne sænke blodtrykket med ca. 10%.

Rooibos Te er rig på antioxidanter, er koffein -fri, og har et er lavt indhold af garvesyre. Rooibos te understøtter desuden blodkarrene, så de er mere afslappede. Port Tradign Co. har en populær økologisk Rooibos te i løs vægt.

Rooibos te, øko, løs vægt

Twinnings har økologisk rooibos te i breve

Rooibos , øko, breve

Rødbedesaft. I Ukraine er det et gammelt husråd mod Forhøjet blodtryk som siges at være ganske effektiv. Personen indtager en ¼ liter friskt presset rødbedesaft 2 gange dagligt i forbindelse med et måltid. Et for højt blodtryk skulle efter sigende være normaliseret indenfor 2 måneder. Når blodtrykket er faldet til det normale kan man nøjes med at indtage 125 ml 2 gange dagligt. Nogle mennesker kan endda nøjes med mindre.

Kliniske studier *19) i 2012 har bekræftet at de gamle husråd virker idet rødbedesaft sænker for højt blodtryk helt ned til 13,1 og 16,6 mg Hg for henholdsvis det systoliske og det diastoliske blodtryk.

Her i juli er det slut med rødbeder fra sidste år, og de nye er ikke store endnu. Løsningen kunne være at købe noget økologisk frysetørret rødbedejuice pulver fra Eclectic Institute. Man indtager 1 teskefuld dagligt. Et glas til ca. 100 kr rækker en måned. Eclectic instutute fremstiller ligesom Paradise Herbs produkter uden ekstra fyldstoffer.

Organic Beet Juice Powder

• Sort Te reducerede stastisk signifikant det systoliske blodtryk med -1,85 mm Hg og det systoliske blodtryk med -1,27 mm Hg over 6 måneder Selen. Phenylaminoalkyl selenider er en naturlig selenium forbindelse der har vist sig at modvirke Forhøjet blodtryk. Eftersom vores jordbund mangler grundstoffet selen, bør dette mineral altid tages i betragtning for personer som lider af for højt blodtryk og det findes naturligt i paranødder og mange andre fødevarer. Man tager 1 kapsel dagligt sammen med mad.

Selen

Stevia modvirker Forhøjet blodtryk. Man kan have planterne i sin have og lave te af bladene. Hvis ikke man har have, kan man i stedet købe økologisk steviepulver til at komme i smoothies o.lign.

Stevia

Tyttebær- dette velkendte nordiske bær (Vaccinium vitis-idaea) har vist sig at være en rigtig superfood også mod for højt blodtryk. Finske videnskabsmænd fodrede rotter med tyttebærsaft i 8 uger. Resultatet var at blodtrykket dykkede signifikant. Ved at tage ud på heden for at plukke bærrene får man samtidigt god motion hvilket er godt mod for højt blodtryk. www.dailymail.co.uk

Åndedrætsøvelser og dybe vejrtrækninger giver mere ilt til systemet og virker positivt på for højt blodtryk.

En anden måde at få mere ilt på er ved at indtage et chlorophyl koncentrat f.eks fra Herbs etc. Det magnetiserer de røde blodlegemer så de optager mere ilt. Derved får du mere energi.
 

Metafysiske årsager til Forhøjet blodtryk

Louise Hay angiver i sin bog “Sund i Sind – Sund i Krop” at uløste og langvarige følelsesmæssige problemer, således at man er som en vulkan får et udbrud, kan være medvirkende årsag til for højt blodtryk ligesom hvis man gør et lille problem stort. årsager til allergier som at der er visse personer man så og sige er allergiske overfor – at man benægter sig selvværd eller oplever meget i livet som man irriteres over. Man kan sige en bekræftigelse som.

“Jeg forløser gladeligt fortiden. Jeg har fred..”

Noter

*1) » Coenzyme Q10 in essential hypertension[*7) Alternative Medicine Anmeldelse 1, nr 1 [1996].:46; Archives of Internal Medicine 156 [1996]: 61)*8) (Arzneim Forsch 45 [1995]: 1271-3; American Journal of Natural Medicin 3, no. 4 [maj 1996]: 16).*9) (Biochemical and Biophysical Research Communications) 201 [1994]: 748).*11)(InternalMedicine News 17, no. 5 [marts 1984]: 9)*12) *4) (Nutrition News Brief 4, nr. 2 [april 1984]).*13) (American Journal of Clinical Nutrition 61 [1995]: 366).*14) (hypertension 27, no. 1 [1996]: 408) *15) Archives of Internal Medicine 155 [1995]: 701).*16) (British Medical Journal 289 [1984]: 1490;Archives of General Psychiatry 40 [1983]: 1109;British Medical Journal 289 [December 1, 1984]: 1496;Medicinsk World News 24. januar 1983 32)..*17) Experimented Pathelogie 10, no. 3,4 [1975]: 167-79)*18) (Dr. James Anderson fra University of Kentucky, The Post, den 11. marts, 1984, B-ll).*19)» Beat High Blood Pressure with Beet Juice*20) » Prognostic impact of low-shear whole blood viscosity in hypertensive men*21) » Hemorheological, coagulative and fibrinolytic changes during autologous blood donation.*22)» Donation of blood is associated with reduced risk of myocardial infarction. The Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study.

Litteratur og Links:

» https://www.drlam.com/articles/2001-no2-hypertension.asp» Natures Healing Practices – Agatha Thrash» Animals Don´t get Heart Attacks – but people Do – Dr Matthias Rath» Regulering af blodtrykket ved hjælp af Mudras – Yoga med fingreneQ10 Energiproduktionens Tændrør» Natural Healing Encyclopedia Dr. Mark Stengler

Se også: » Blodtryksmedicin Bivirkninger

Udgivet d. 2/7 – 2014 af Kristian