Forbrændinger Alternativ Behandling af Brandsår og Skoldning

Forbrændinger Alternativ Behandling

Forbrændinger og skoldninger er skader som er forårsaget af varme, bestemte kemikalier, elektricitet og ekstrem kulde og stråling.

Mindre forbrændingen kan man klare selv, mens der kræves lægehjælp ved større og dybere forbrændinger. Al behandling starter med forebyggelse.

Forebyggelse

ForbrændingSelvom solskin er en vigtig faktor til et godt helbred så bør man undgå solen midt på dagen hvor den er stærkest fra KL 11-15. Start gradvis med at tage solbad – 10 minutter dagligt de første dage og sæt det gradvist op.

 

NB: Brug aldrig solcremer med kemiske stoffer der brænder ind i huden og som måske senere kan give kræft og andre sygdomme. Brug naturlige olier og cremer i stedet for.

I det følgende er er der nogle metode at behandle forbrændinger på.

Hvis skaden er sket:

Metode 1 – Kom koldt vand på!

Hvis huden er rød med smerter behandler man skaden hurtigst muligt med koldt vand  som man hælder over det forbrændte sted. Det kolde vand stopper skaden i at brede sig. Hvis det f.eks. er en forbrændt hånd så holder man hånden i køligt vand 10-15 grader i 10-30 minutter.

Metode 2 – aktivt kul omslag

Mens man holder det forbrændte sted i køligt vand i mindst 10 minutter som forklaret overfor så bed en hurtigt at lave et enkelt aktivt kul omslag som sættes på huden. Man laver omslaget i flere lag som er gennemvædet amid koldt vand. Skift omslaget efter 15 minutter og derefter efter behov.

Metode 3 – Redmond Clay – Helbredende Ler

Hvis ikke man har Aktivt Kul kan man for at hele forbrændingsskaderne hurtigere i stedet for med fordel anvende helbredende ler.

Se Redmond Clay First Aid

Da dette produkt er blandet op med vand, er det let at have med på rejser.

Metode 4 – MMS Natriumklorit Spray

MMS natriumklorit er et effektivt og sikkert middel ved alle type forbrændinger og ved solskoldning. Såret har vist sig at hele helt op til 4 gange hurtigere. Man sprayer det forbrændte sted med MMS I fuld styrke uden at tilføre citronsyre som man sædvanligvis gør. Hvis man ikke har en sprayflaske lige for hånden så kan man i stedet smøre MMS direkte på det brændte område.

Vent 1-5 minutter (ikke længere) og vask så MMS af igen. Smerten vil normalt gå væk eller næsten væk på få minutter.

Hvis du undlader at vaske MMS af igen vil smerterne fortsætte. 

Ved solskoldning gentager man procedure en time senere, og i sjældne tilfælde kan man give såret en 3. omgang. Husk altid at vaske midlet af efter 1-5 minutter.

 Bemærk at MMS er alkalisk og at det brændte område har brug for MMS til at neutralisere den syre der er lokaliseret i det brændte område. Dette er grunden til at mms heler så hurtigt.

Bagefter kan du lægge et aktivt kulomslag på

 Se også

MMS Natriumklorit

Udgivet d. 28 Marts 2016 af Kesse