Dr Reckeweg R23 Akut Kronisk Eksem Udslæt Herpes Skorper Nældefeber Psoriasis

Dr Reckeweg R23 Akut Kronisk Eksem Udslæt Herpes Skorper Nældefeber Psoriasis

Dr Reckeweg R23 er et homøopatisk kompleksmiddel mod bla. kronisk og akut eksem.  Eksem er en hyppigt forekommende hudsygdom, som kan bryde ud overalt på kroppen. Det er en allergisk inflammation hvor der ofte ikke er virus eller bakterier involveret i starten. Eksem kan være forårsaget af ydre faktorer (eksogene) eller faktorer i kroppen (endogene)

 Inflammationen skaber kløe, rødme, afskalning, revner og hævelse og evt. små blærer i et område. Ved indtørring kan der dannes skorpe eller skæl.  I det følgende er nævnt nogle af de almindeligste former for eksem.

Skæleksem (Seborrhoisk dermatitis)

Skæleksem er meget almindelig. Den fedtede skældannelsen og rødme i huden er mest udtalt i hårbunden, i øjenbryn og ved næsefløjen. Den kan også dukke op på den øverste del af brystet og ryggen. Svampen pityrosporum ovale er ofte en medvirkende årsag til skæleksem.

Venøse Bensår

Venøse bensår (Staseeksem )opstår pga. ødem i benene hvor hudnen udspændes. Viser sig kun på underbenene og kan give rødme, skældannelse, småblærer, kløe og skældannelse..

Kontakteksem

Kontakteksem kan indeles i 2 hovedgrupper – irritativt  eller allergisk. Kontakteksem er altid kløende.

Irritativt kontakteksem (Teksisk kontakteksem) kan forårsages af hudens kontakt med f.eks. skæreolier eller opløsningsmidler eller rengøringsmidler. Eksemet kan også opstå ved overdreven vask af hænder eller hyppig brug af handsker. Denne irritation kan udvikles til eksem.

Allergisk kontakseksem blusser op når huden irriteres eller udsættes for allergifremkaldende stoffer som f.eks. rengøringsmidler, kosmetik eller parfume.   Som regel har personen allerede udviklet allergi overfor stofferne. Der er specielle celler i kroppens immunforsvar som frigør kemikalier, for at beskytte huden. Disse stoffer forårsager ovennævnte symptomer. Hvis man klør meget i eksemet bliver det kun værre. Der er derfor vigtigt at undgå disse stoffer.

Kontakteksem kan udvikle sig kronisk. Akut kontakteksem viser sig som et rødt, hævet hudområde med væskefyldte blærer og hævelse. Kronisk eksem giver en hud som er tør, fortykket med skæl og med revnedannelse. Ved kronisk eksem kan man med fordel supplere Dr Reckeweg R23 med Dr Reckeweg R21

Allergisk-irritativt eksem

Ofte kan man blive udsat for noget f.eks. deodoranter der både indeholder allergifremkaldende stoffer og samtidigt irriterer huden. Eksemet opstår først på hænder eller ansigt hvor man har været i kontakt med det pågældende stof. Senere kan eksemet sprede sig til hele kroppen.  

Kontaktnældefeber

Denne eksemform forårsages af latex (naturgumme) som ved berøring med huden udløser huden udløser et udslæt som ligner det som opstår når man brænder sig på en brændenælde. Efterefterhånden udvikler det sig til et egentligt eksem.

Dr. Reckeweg R23 Indholder bla.

Arsen. album, Apis mellifica, Rhus Toxicodendron, Sulfur (Svovl)

Indikationer

Dr Reckeweg R23 virker på akut og kronisk eksem 

 • Med tilbøjelighed til tilbagefald
 • Med skorpedannelse
 • Som er blevet undertrykt af salver
 • Bumser, herpes, nældefeber (urticaria).
 • Psoriasis. R23 kan anvendes som supplement til hovedmidlet R65 ved nedenstående symptomer.

Virkning af enkelte engredienser i Dr Reckeweg R23

Erysipalatøs hud lindres af Dr Reckeweg R23
Rhus Tox anvendes ved erysipelatøs hud. Dette er en bakteriel infektion af det øvre hudlag forårsaget af streptokokker som giver et skinnende rødt udslæt. 

Rhus Tox. (Rhus toxicodendron / Poison-ivy / Giftsumak).

Den homøopatiske tinktur bruges mest til hudproblemer og ledsmerter bla ved følgende symptomer:

 • Erysipelatøs hud. Udslæt bliver hurtigt omdannet til små røde blærer, som klør og prikker, ofte ledsaget af ødemer.
 • Dannelse af pus og skorper.
 • Huden omkring eksemet er rødt og betændt.
 • Udslæt bedres ved let varme
 • Forværres om natten og i fugtigt vejr

 

Apis mellifica  er et homøopatisk middel fremstillet af honningbien. Det bruges til behandling af  stik og bid, betændelser og allergier bla med følgende symptomer:

 • Ødematøs og Erysipelatøs omkredset hævelse,begyndende med lyserød misfarving . Der dannes hurting et kløende betændt udslæt med tyk skorpe
Dr Reckeweg R23
Dr Reckeweg R23 indiholder Arsenik som anvendes ved tykt, skællende eksem i hovedbunden

Arsenicum album.  fremstilles af det ekstremt giftige arsenikoxid. Det bruges i homøopatien til at behandle fordøjelsesproblemer, feber og hudproblemer bla med nogle af de følgende symptomer:

 • Tør hud med skæl der afskaller (eksfolierende)
 • Tørhed i huden ved dannelse af skæl der afskaller (eksfolierende)
 • Eksem med dannelse af blærer, der omdannes til pustler og skorper.
 • Tyk,skællende eksem i hovedbunden med stinkende pus.
 • En følelse som huden klør og  brænder og man bliver meget rastløs og irritabel

 

Dr Reckeweg R23
Pustler er betændte bumser som betændelse kan klemmes ud af.

Sulphur (Svovl ) er et af de mest brugte homøopatiske remedier pga. omfatende prøvninger og anvendelse inden for medicin. Det er bla. indikeret  ved følgende symptomer:

 • Udslæt hvor huden er ru og klør voldsomt især om natten
 • Akne
 • Pustler, der langsomt heles.
 • Svovl er meget effektiv når eksemet er blevet undertrykt af apotekersalver.
 • Svien ved afvasking

 

Dosering

Hvis ikke andet er foreskrevet, er dosis for voksne 10-15 dråber morgen og aften. For børn over 12 år er dosis 7-8 dråber efter samme anvisninger som ovenfor. For mindre børn kontakt evt en homøopat for individuel vejledning.

Supplerende for Dr Reckeweg R23

Ved kronisk eksem tilføres 10-15 dråber R21

For at forbedre kroppens immunitet tilføjes R26

Kontraindikationer

Gravide eller ammende kvinder bør ikke anvende Dr Reckeweg R23 uden først at have konsulteret en kompetent læge eller behandler.

Tilbage til : Dr. Reckeweg Indikationer Symptom Indeks

Udgivet d 2/3-2020 af Kristian

Sidst redigeret d. 8/4-2020