Diabetes Sukkersyge Alternativ Behandling

Diabetes eller Sukkersyge er to forskellige former for sygdomme. Type 1 Diabetes opstår ifølge Dr. Agatha Thrash, fordi en virus, et toksin,en børnevaccination eller andre stoffer der kan skade bugspytkirtlen, angriber de insulinproducerende betaceller. Derved fremstilles der utilstrækkelige mængder insulin. Foruden betændelse i bugspytkirtlen er der ofte også betændelse i galdeblæren ved Sukkersyge.

Forskning: Fedt giver Sukkersyge

Insulinresistens, For lavt Blodsukker og Type 2 Diabetes

Naturligvis er hvidt sukker, sirup og en del andre sødemidler dårlige at indtage, men det er essentielt at forstå, at det er animalsk fedt der fra begyndelsen af, har svækket leveren og bugspytkirtlen. Dette opdagede forskere ved et tilfælde allerede for 100 år siden.

I 1927 delte forskere unge lægestuderende i flere grupper for at afprøve effekten af forskellige diæter på Sukkersyge. *6) Nogle af Diabetes patienterne fik et fedtrig kost bestående bla. smør, æggeblommer, fløde og olivenolie; andre fik en kost rig på kulhydrater såsom sukker, slik, kager, hvidt brød, bagte kartofler, sirup, bananer, ris og havregryn.

Overraskende nok så eksploderede insulinresistensen hos den gruppe Diabetes patienter som fik den fedtrige kost. I løbet af få dage var deres blodsukker fordoblet. Dette var langt mere end hos gruppen af Sukkersyge patienter, som var på sukker og stivelse diæten. Det tog forskerne yderligere syv årtier at løse mysteriet om, hvorfor dette skete.

Kroppens grundlæggende brændstof er glukose, der forsyner alle organer og celler med det nødvendige brændstof. Glukose er desuden nødvendigt til at reparere ødelagt væv og celler. Kroppen nedbryder maden til glukose via bygspytkirtlen. Derefter transportereres det ud til alle cellerne gennem blodkredsløbet.

Bugspytkirtlen overvåger blodcirkulationen. Ved forøgelse af glukoseniveauet producerer den mere insulin. Hvis der er mere glukose i blodet, end cellerne har brug for, sender insulinen overskydende glukose til leveren, hvor den lagres. På tidspunkter, når glukoseniveauet er for lavt , frigør leveren noget af den glukose, der er lagret, så den bliver tilgængelig for cellerne.

Ved type 2 Diabetes er det ikke insulin produktion der er problemet. Nøglen er der, men noget har limet nøglehullet til så cellerne ikke kan forbinde sig med insulinet. Insulinet kan derfor ikke bringe sukker ind i cellerne. Derved opstår der i første omgang insulinresistens som senere kan udvikle sig til Sukkersyge.

Muskelcellerne bliver resistente over for virkningen af insulin. Så hvad er det der forhindrer insulin i at lade glukosen trænge ind i cellerne ? Det er såmænd fedt i muskelcellerne der er problemet. Fedt i blodbanen, enten fra egne fedtdepoter eller fra kosten, opbygges inden i muskelcellerne, hvor det skaber toksiske nedbrydningsprodukter og frie radikaler, der blokerer insulin-signalering processen. *7) Uanset hvor meget insulin man producerer, så kan de fedt-kompromitterede muskelceller ikke udnytte det effektivt.

Denne mekanisme, hvorved fedt interfererer med insulin funktionen er blevet påvist ved at sprøjte fedt ind i folks blodkredsløb og så se insulinresistensen stige eller ved at fjerne fedt fra folks blod og se insulinresistensen falde. Ved hjælp af moderne udstyr kan forskerne nu spore fedtets vej fra blod og ind i musklerne og se insulinresistensen stige indenfor 160 minutter,*8) 

Forskerne behøver ikke at ordinere fedtet intravenøst til Sukkersyge patienterne, men kan nøjes med at give dem en fed ribbensteg. Selv blandt raske individer, kan en kost med højt fedtindhold forringe kroppens evne til at håndtere sukker. Heldigvis kan man sænke insulinresistensen ved at sænke fedtindtaget. Forskning viser tydeligt at jo lavere mængden af fedt er i din kost, jo bedre virker insulinet.

Insulinresistens kan også opstår, hvis bugspytkirtelen ikke producerer tilstrækkeligt med insulin, når det behøves. Endvidere mener andre forskere, at type 2 Diabetes kan opstår, fordi der er for mange virus og parasitter i organerne ,som starter en kædereaktion der svækker immunforsvaret.

Uanset hvordan insulinresistensen opstår, så medfører den at cellerne ikke fjerner tilstrækkelige mængder glukose fra blodet. Noget af den overskydende glukose udskilles med urinen, så man skal tisse oftere. Hvis disse problemer medfører at blodsukkerniveau bliver unormalt højt, risikerer man at få type 2 Diabetes. Omkring 300.000 danskere har fået denne diagnose.

Lavt blodsukker og Type 2 DiabetesBinyrerne som årsag til Sukkersyge

Ifølge Anthony William som har skrevet bogen ”Den medicinske Seer” skal årsagen til lavt blodsukker og til type 2 Diabetes som regel findes i binyrerne. Konstant stress og store prøvelser i livet, gør at binyrerne oversvømmer kroppen med hormonet andrealin. Ekstra adrenalin er nyttigt i krisesituationer, men kan i det lange løb give alvorlige skader på bugspytkirtlen, så den ikke fungerer ordentligt, så man kan få type 2 Sukkersyge.

Spis i en harmonisk atmosfære

Særligt skadeligt er det for kroppen, hvis man spiser, samtidigt med at man har stærke emotioner f.eks. angst. Dette medfører at bugspytkirtelen producerer insulin, der blander sig med adrenalin i blodet. Derved associerer nervesystemet insulinen med adrenalin, som er baseret på frygt. Efterhånden kan det bevirke, at mange af cellerne udvikler en allergisk reaktion overfor denne blanding af insulin og adrenalin og derfor afviser begge disse hormoner.

Undgå fede og tunge måltider

Fede og tunge måltider kan også sætte binyrernes alarmklokker i gang og forøge adrenalin produktionen. Den ekstra adrenalin forøger fordøjelsens kapacitet på kort sigt, men svækker bugspytkirtlen på længere sigt.

Svækkede binyrer og binyretræthed

Når binyrerne producerer for lidt adrenalin medfører det at bugspytkirtlen må på overarbejde for at kompensere for det. Ved binyretræthed bevirker binyrernes ustabilitet at de producerer varierende mængder af insulin.

Kroniske tilstande medføret en forstørret og betændt bugspytkirtel som ikke yder nok. Når bugspytkirtelen efterhånden bliver mere og mere dysfunktionel, bla. fordi den bliver svedet at adrenalinbølger, producerer den ikke tilstrækkeligt med fordøjelsesfremmende enzymer. Den producer også for lidt af de specielle hæmmere, som skulle forhindre enzymerne i at skade bugspytkirtlen selv.

For lavt blodsykkerniveau el. Hypoglykæmi

Blodsukkerniveauet kan blive for lavt og svinge meget i løbet af dagen pga. følgende årsager:

• Hvis er går for mange timer uden et let mellemmåltid, f.eks. en stilk bladselleri eller et æble.

• Hvis leveren er svækket så den er ineffektiv til at lagre og frigive glukose.

• Hvis man spiser for meget animalsk fedt og især sammen med sukker. Animalsk fedt blokerer insulinets evne til at drive glukose ind i cellerne. *4) Dette bevirker at der flyder en masse glukose rundt i blodkredsløbet i stedet.

Hvis leveren er stærk, kan den samle det meste af den overskydende glukose op og lagre det. Store mængder animalsk fedt og protein vil imidlertid i det lange løb belaste leveren, så den ikke kan opretholde sit glukoselager. Dette kan være starten til for lavt blodsukker og senere type 2-diabetes.

Symptomer på type 2 Diabetes

Øget tørst, øget væskeindtagelse og forøget vandladning. Dette er en følge af at kroppen forbruger vand for at udskille den overskydende glukose gennem urinen..

Unormal sult pga. underskud af glukose,

Lavt blodsukker som giver et dyk i energiniveauet. Årsagen er svækket lever og binyrer.

Træthed og irritabilitet pga. underforsyning af glukose og derved lavere energi niveau.

Sløret syn. Når man bliver dehydreret, trækker kroppen vand fra øjnenes linser. .

Fordøjelsesbesvær pga. at den svækkede bugspytkirtel producerer for lidt enzymer som hjælper med at nedbryde maden.

Uanset om man har type 1 eller type 2 Diabetes så er løsningen ikke at behandle bugspytkirtlen ved at oversvømme den med kemikalier. Det er bedre at finde naturlige midler.

Planternes Kraft – Fri for sukkersyge på 16 dage

Det er ingen nyhed at ændringer i kost og livsstil kan kurere type 2 diabetes. Allerede i 1979 viste forskere gennem et studie *9 at en plantebaseret kost kunne forbedre Diabetes – uafhængigt af vægttab.

Patienter med type 2 Diabetes  blev sat på en plantebaseret kost og vejet hver dag. Hvis de begyndte at miste vægt, blev de sat til at spise mere. Nogle af deltagerne havde faktisk problemer med at spise det hele!

Resultatet af undersøgelsen var følgende:

Deltagernes insulinbehov blev reduceret med omkring 60 % i gennemsnit, uden vægttab

Halvdelen af Sukkersyge patienterne var i stand til at droppe insulinet.

Dette skete ikke i løbet af måneder eller år, men efter at have spist en plante-baseret kost i gennemsnitligt 16 dage. Nogle af deltagerne havde været diabetikere i 20 år og fik injektioner med tyve enheder insulin om dagen.

En Sukkersyge patient var på 32 enheder insulin dagligt ved starten af undersøgelsen. Efter atten dage var hans blodsukker så lavt, at insulinindsprøjtninger ikke længere var nødvendige. Dette er planternes kraft

Lavt blodsukker og Diabetes Diæt

For at gøre noget ved for lavt blodsykker og type 2 diabetes er det vigtigt at mindske indtagelsen af fedt og forøge indtagelsen af friske grønsager og frugt og grønsager. Diabetes type 2 er i høj grad en livsstilssygdom. Der er derfor vigtigt at man starter på at spise sundere straks

Anthony William anbefaler i sin bog ”Den Medicinske Seer en række fødevarer for Sukkersyge patienter som afgifter leveren, styrker binyrerne og understøtter bugspytkirtlen. Dette stabiliserer insulinet og blodsukkerniveruet.

De bedste fødevarer er bladselleri, spinat, spirer, papaya, grønkål, asparges, hindbær og portulak. Portulak er en bladgrønsag som er god for bugspytkirtlen og optimerer dens produktion af fordøjelsesenzymer.

Ved Sukkersyge er det også vigtigt at undgå animalske produkter såsom, mælk, ost, fløde, æg, smør, hærdede fedtstoffer. Undgå også stærkt stivelsesholdige produkter såsom kager, hvidt brød, pasta og kartofler.

Undgå sukker i alle forme når man har sukkersyge. Anthony William anbefaler dog frugt og rå honning. Man kan med fordel bruge stevia som sødemiddel når man har Sukekrsyge. Pas på med meget søde frugter – friske som tørrede. En tørret daddel indeholder minst 90% sukker. Spis i stedet fuldkorns produkter,og masser af grønsager.

Pas på med det kemiske sødemiddel og nervegiften aspartam, som oprindeligt blev udviklet som en myregift – hvilket den efter sigende skulle være fortræffelig til. Aspartam kendes også under andre navne som f.eks nutrasweet og aminosweet m.fl.

Urter og Kosttilskud

MSM er organisk svovl som er en del af insulinet. Uden tilstedeværelse af svovl bliver cellerne stive og uigennemtrængeligt. Derfor kan de ikke udtrække de nødvendige mængder af sukker fra blodet, hvilket betyder, at niveauet af blodsukker vedbliver med at være for højt. Svovl retter op på situationen ved at gøre cellerne gennemtrængelige, så de kan få de nødvendige mængder sukker.Vilde blåbær Bladene fra vild blåbær som vi kender den i norden er ligeså effektive som frugterne til at kontrollere blodsukkeret. Rødderne sænker blodsukkeret mest, men kun når de bliver kogt i lang tid og tilberedt på en bestemt måde. Opskriften findes i Agathas bog “Natures Healing Practices” s 125.

Diabetes : Planten Hellig Basillikum virker mod Sukkersyge
Tulsi En effektiv plante mod Diabetes

Tulsi (Hellig Basilikum el. Ocimum Sanctum) er en adaptogen som hjælper kroppen med at tilpasse sig nye krav og belastninger. Studier *1)har vist at diabetes patienter, der ikke var afhængige af insulin, som tog 2½ gram tørret tulsi hver morgen fik reduceret blodsukkerniveauet signifikant og ligeså effektivt som standard diabetesmedicin indtaget oralt.

Paradise Herbs økologiske Tulsi ekstrakt  indeholder hele spektret af aktive og synergiske plante bestanddele men er op til 100 gange så kraftigt  som almindeligt tørret Tulsi.

Personlig Erfaring: Dette Tulsi ekstrakt er fantastisk til at modvirke forkølelse i den kolde tid. Det er imidlertid min erf aring, at mænd der indtager Tulsi Ekstrakt hver dag i længere  tid, kan opleve at de lavere sexuelle begær efterhånden,  blive mindre. Det vides ikke om det også gælder for kvinder.

Tulsi Ekstakt

Organic India har en velsmagende Tulsi Te.

Tulsi Te, øko.

Bitter agurk/momordica charantia /Karela. Der er et stof som hedder polypeptide P i denne tropiske plante som modvirker for højt blodsukker mere effektivt end insulin uden dennes bivirkninger. Gymnema sylvestre har været brugt i århundrede i Ayurveda – (Indisk traditionelt Medicin) til at stabiliserer insulinniveauet og sænker blodets glukoseniveau. Urten reducerer trangen til at spise søde ting. Forskere mener at Gymnema regenererer og reparerer bugspytkirtlens beta celler, som er ansvarlige for at producere insulin. Alle dele af planten kan anvendes.

Har man en sød tand kan man dagligt  indtage 1 kapsel gymnema sylvestre til et af hovedmåltiderne. Source Naturals har et gymnema ekstrakt, med 25% af det aktive stof gymnemicsyre. Hvis man er under behandling med insulin skal man underrette lægen får man tager gymnema.

Gymnema Sylvestre

Glucucare fra Himalaya Health Care er effektivt til at harmonisere blodsukkeret. Indeholder bla. Tulsi, bitter agurk og Gymnema Sylvestre. Hvis man indtager Glucucare, behøver man ikke at tage andre urter.  Man kan supplere med de nævnte fødevarer, vitaminer, mineraler etc.

Nogle steder kan man købe det tilsvarende Diabecon   som er udforsket intensivt og har været brugt med succes mod diabetes i årtier. Diabecon er udvikelt af medicinalfirmaet ” Himalaya” som blev grundlagt i 1930. Glucucare er udviklet af Himalaya og sælges i USA gennem deres datterselskab (Himalaya Herbal Healthcare). Man indtager 2 vegetabilske  kapsler 2 gange dagligt sammen med  et måltid. Et glas med 180 kapsler rækker således 1½ måned. Udgiften pr måned er under 200 kr.

Glucucare

Amerikansk Ginseng (Panax quinquefolius) er en adaptogen, som optimerer kroppens evne til at agere og tilpasse sig omstændigheder. Dette støtter binyrerne til ikke at reagere for voldsomt på stærke følelser som vrede, frygt og stress. Studier *2) har vist, at den er effektiv til at kontrollere type 2 diabetes ved at sænke blodsukkeret. Man kan få et ekstrakt af amerikansk ginseng fra Now Foods. Man tager 2 kapsler 1-3 gange dagligt.

Amerikansk Ginseng

Anthony william anbefaler 2 andre adaptogener –  Panax Ginseng og Russisk rod/Siberisk Ginseng (Eleutherococcus senticosus. Ligesom amerikansk ginseng understøtter de binyrerne.

21st Century har et billigt Ginseng Extrakt

Ginseng Extract

og Paradise herbs har Russisk Rod i vegetablske kapsler uden fyldstoffer.

Russisk Rod

Krom og Vanadium. Disse to midler er vigtige i enhver diabetesdiæt til at forebygge insulinchok. Vanadium har vist sig at have en meget positiv indflydelse på hvordan insulinen virker og optimerer ens behov for insulin. Krom understøtter bugspytkirtlen og binyrerne og hjælper til at stabilisere insulinniveauet. Har vist sig at kunne nedsætte blodsukkeret betydeligt. Source Naturals har nogle billige virkningsfulde Vanadium/Krom tabletter. Dosis er 1 tablet dagligt sammen med et måltid. Månedlig udgift er under 20 kr.

Vanadium/Krom tabletter

Zink stabiliserer blodsukkeret og understøtter binyrerne og bugspytkirtlen. Zinc Picolinate er et letoptageligt produkt. Man kan tage 1 vegetabilsk kapsel dagligt.

Zink Picolinat

Ester-C er en form for C-vitamin som styrker og beroliger binyrerne. Det  udrenser desuden leveren for giftstoffer, styrker immunforsveret,  og bringer ilt til kroppen.

American Health har et populært Ester C produkt. Man indtager 2 af de vegetabilske kapsler dagligt sammen med et måltid.

Ester-C

Spirulina er en tang som styrker binyrerne og stabiliserer blodets glukoseniveau. Produktet er endvidere effektiv til at udskille tungmetaller og genopbygge centralnervesystemet.

Spirulina pulver (Øko)

Kanel indeholder en aktiv ingrediens som er vandopløseligt som kaldes MHCP. MHCP er gunstigt for Sukkersyge patienter. Et problem med kanel er at det har nogle giftige elementer i den fedtopløselige del som kaldes kumarin.  Dr Richard Anderson påviste for mange år side nogle år siden at dette stof kan give nedsat insulinresistens, i for store mængder.

Dr. Anderson at enhver som indtager mere end ¼ – 1 teskefuld dagligt af hel kanel først koger pulveret og dernæst sier de grove dele fra. Eftersom MHCP er vandopløseligt er det stadigt tilgængeligt i vandet efter at man har kogt kanelen.

Alternativt kan man indtage et produkt som insuLife, udviklet af Dr. Jonahan Wright. Produktet indeholder MHCP mens kumarin er fjernet. Derudover indeholder produktet den kraftfulde antioxidant lipoinsyre og andre ingredienser, der fremmer et sundt blodsukkerniveau såsom Galega officinalis), flavonoid quercetin, aminosyrederivatet N-acetylcystein, mineralerne chrom og vanadium og vitaminer B6, C, E, og K. Man plejer at kunne købe det på amazon.com

ALA (Alfa Lipoinsyre er den eneste antioxidant, der kan øge niveauet af intracellulært glutathion. Glutathion er en vandopløseligt antioxidant, som har en enorm betydning for at immunsystemet fungerer optimalt  Alfa Lipoinsyre gør leveren bedre i stand til at frigive og lagre glukose ved at  omdanne kulhydrater og fedtstoffer til glukose (blodsukker) og fedtsyrer. Blodsukkeret omdannes til energi til cellerne.

Source Naturals har vegetabilske ALA tabletter. Man kan nøjes med 1/4 tablet dagligt (25 mg)

Lipoic Acid tabletter

Silicium (Kisel) er et grundstof som stabiliserer bugspytkirtlens funktion med at frigive insulin.

Flora har et letoptageligt Silicium produkt (FloraSil), som er udvundet fra padderokke planter. Padderokke indholder meget kisel.

FloraSil

En anden mulighed er at indtage Silicium Cellesalt.

Biotin understøtter nervesystemet og stabiliserer blodets glukoseniveau. Det meste af den biotin som kroppen har brug for bliver faktisk produceret i tarmene. Biotin niveauerne hos diabetikere er generelt betydeligt lavere end for raske kontrolpersoner, og de har tendens til at dale når blodsukkeret går op. *5). Gendannelse af biotin niveauer fremmer bedre kontrol af blodsukkeret.

Banaba ( Lagerstroemia speciosa), stimulerer transporten af insulin til cellerne og understøtter derfor et sundt blodsukker niveau.

Paradise Herbs her et Banaba ekstrakt uden ekstra fyldstoffer.

Banaba Ekstrakt

  Omega 3 DHA EPA (docosahexaensyre og eicosapentaensyre) er gavnlige mod insulinresistens. Deva fremstiller en vegansk udgave. Man tager 1-2 kapsler dagligt sammen med mad.

DHA & EPA

Morbær er i stand til at sænke blodsukkeret og har en skøn sød smag. Nativas har tørrede løologiske Morbær.

Morbær/Mulberry

B-komplex er nødvendigt for at centralnervesystemet kan fungere optimalt. Det er vigtigt at B 12 vitaminet er med. Magnesium er godt for stressede binyrer og optimerer en træg bugspytkirtel. Mindst 25 % af diabetikere har vist sig at have lave niveauer af magnesium i blodet *3 Bukkehornsfrø (evt som spirer) indeholder trigonellin som harmoniserer blodsukkeret.

Natures Way har et populært  bukkehorns ekstrakt.

Bukkehorns Ekstrakt (Fenugreek)

D3-vitamin dæmper inflammation i kroppen og styrker binyrerne og bugspytkirtlen.

D3 Vitamin

NB Motion er vigtigt – uden at overdrive

Homøopatiske Lægemidler mod Diabetes

Dr. Reckeweg R 40 + R 72

Ved Sukkersyge kan man tage både R 40 og R 72 efter anvisningerne.

Alternativt kan man prøve Heels Syzygium Compositum men ikke samtidigt med Reckeweg dråberne. Derved kan man senere vurdere hvilket system der er mest effektivt for dig. Hvis du får insulin er det vigtigt at du koordinerer dine tiltag med diæt og kosttilskud med en læge.

 

Psykologiske årsager til Diabetes type 2

“Kærligheds Hungrende “

Da alle ubalancer starter indefra, spiller der psykoloiske en vigtig rolle i en sygdom som Sukkersyge. Michael Lincolm kommer i sin bog “Messages of the body” ind på at mennesker med Diabetes 2 har en desperat længsel efter at finde en partner eller en gruppe mennesker hvor de føler de hører til. Imidlertid er de intenst følelsesmæssigt og socialt isolerede. Dette resulterer i et liv hvor de må nære og opretholde sig selv. De er en slags overbeskyttende eneboer som kontinuerligt i deres opvækst fik stukket et “Hvis det ikke var for dig. . . ” mønster i hovedet. De endte med at antage, at de ikke fortjener bedre. Derfor har de trukket sig ud af sociale engagementer som involverer nærhed og sårbarhed. Som substitut har de kastet deres kærlighed på fedtrige produkter og tomme kulhydrater, sukker og pasta. Derved er deres krop er blevet insulinresistent.

Det er ikke sikkert at virkeligheden ser ud som beskrevet, idet det kan være kvindens “indre barn” som oplever verden på denne måde.

Noter

*1) » “Randomized placebo-controlled, single blind trial of holy basil leaves in patients with noninsulin-dependent Diabetes mellitus.”*2) » “American ginseng (Panax quinquefolius L) reduces postprandial glycemia in nondiabetic subjects and subjects with type 2 Diabetes mellitus.”Vuksan V, Xu Z, Jenkins AL, et al. American ginseng (Panax quinquefolium L.) improves long term glycemic control in type 2 diabetes. Poster presented at: 60th scientific sessions of the American Diabetes Association; June 9-13, 2000; San Antonio, TX.*4) Diabetes Care 18, no. 8 [1995]: 1104).*5) Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition 14 [1993]: 211).*6) Sweeney JS. Dietary factors that influence the dextrose tolerance test. Arch Intern Med. 1927;40(6):818–30.*7) Roden M, Price TB, Perseghin G, et al. Mechanism of free fatty acid-induced insulin resistance in humans. J Clin Invest. 1996;97(12):2859–65.*8)Roden M, Krssak M, Stingl H, et al. Rapid impairment of skeletal muscle glucose transport/phosphorylation by free fatty acids in humans. Diabetes. 1999;48(2):358–64.*9) Anderson JW, Ward K. High-carbohydrate, high-fiber diets for insulin-treated men with Diabetes mellitus. Am J Clin Nutr. 1979;32(11):2312–21.

Litteratur

» Natures Healing Practices – Agatha Thrash»”Den Medicinske Seer” af Anthony William» “Messages from the body” af Michael J. Lincolm[spacer height=”6px”» Michael Greger “How not to die”

Udgivet d. 16/10 – 2016 af Kristian