Blodtryksmedicin Bivirkninger (Antihypertensiva/Blodtryksnedsættende)

Blodtryksmedicin Bivirkninger

Se også:» Forhøjet Blodtryk – Alternativ Behandling

Essential Hypertention = Livslang symptom medicinering og Blodtryksmedicin Bivirkninger

Ifølge konventionel medicin er årsagerne til forhøjet blodtryk ukendte i over 90 % af patienterne. Den hyppige medicinsk diagnose ” essentiel hypertension ” blev etableret for at beskrive nogle forhold i forbindelse forhøjet blodtryk, således at årsagerne officielt forbliver ukendte og for at man kan medicinere løs med farlig blodtryksmedin. Når en person starter på blodtryksmedicin bliver det som regel for resten af livet.,

Konventionel, farmaceutisk – orienteret blodtryksmedicin er således begrænset til behandling af symptomerne på forhøjet blodtryk med betablokkere, vanddrivende medicin mm. statin mm.for kunstigt at sænke blodtrykket (symptom -orienteret strategi) uden at korrigere det primære underliggende problem som i de fleste tilfælde er  ”spasmer – dvs. krammelignende sammentrækninger i blodkarvæggen.

NB: Hvis man får blodtrykssænkende medicin, så kan man sikkert nedtrappe den – men det er vigtigt at det sker i samarbejde med lægen. 

Livsfarlig Lægeordineret medicin

De lægemidler, der anvendes til behandling af forhøjet blodtryk er giftige, meget stærke og fremmede for kroppen. De bør derfor undgås, hvis det overhovedet er muligt. Nogle af lægemidlerne forværrer endda  hypertension snarere end at forbedre den.

Flere læger er i dag heldigvis begyndt at sætte spørgsmålstegn ved den voksende popularitet af lægemidler til behandling af højt blodtryk. Det anerkendes nu, at mange af disse lægemidler øger risikoen for hjerteanfald og kræftformer og ændrer stofskiftet i lever, nyrer, bugspytkirtel (øget risiko for diabetes) immun- og nervesystem (påvirker følelser, adfærd, og muskel funktionen).

Blodtryksmedicin forårsager en række bivirkninger, herunder tab af hukommelse, svimmelhed, depression, hjerte arytmier, og mange andre. Høretab er blevet tilskrevet blodtryksmedicin *3) Andre bivirkninger fra lægemidlerne er impotens og dysfunktion, appetitløshed, kvalme og træthed.

Vandrivende Medicin – det rene vanvid

Vanddrivende medikamenter (diuretika) virker ved at der  udskilles mere salt og vand gennem nyrerne.  Som følge heraf  reduceres mængden af væske i blodårerne og blodtrykket falder. Problemet med vandrivende medicin er at vigtige mineraler, salte og sporttoffer også bliver drevet ud hvilket giver alvorlige ubalance og senere alvorlige sygdomme..

Den hyppigst anvendte vanddrivende medcin tiazider kan forstyrre hjerterytmen og giver store problemer med at kontrollere blodsukkeret ved diabetes.

Homocystein er en aminosyre, som kroppen producerer. Det er en af byggestenene i proteiner. Homocystein virker i samspil med vitamin B9, vitamin B6 og vitamin B12. De senere års forskning har vist at homocystein er en risikofaktor for at udvikle hjerte-karsygdomme.

Længere tids brug af lægeordinere vandrivende medicin er livsfarlig, fordi det forårsager en stigning i blodets homocystein og en reduktion i folinsyre (et vigtigt B-vitamin). Der er næppe nogen tvivl om at  langvarig brug af vandrivende midler er en af årsagerne til hjerteanfald og at hærdningen af arterierne er mere udbredt i patienter med forhøjet blodtryk som er på langsigtet medicinering.*1) Vanddrivende midler mod forhøjet blodtryk er endvidere blevet sat i forbindelse med en 1100 % stigning i i diabetes *4)

Kombinationspræparater med ukendte Blodtryksmedicin  Bivirkninger

Blodtryksmedicin er ikke så effektivt som man kunne håbe. Kun omkring 21 procent af patienterne får deres blodtryk reduceret til under 140/90. Som en følge heraf  kombinerer man ofte 2-3  forskellige slags medicin for at opnå en mere effektiv sænkning af blodtrykket. Ulempen er at den kumulative virkning af at tage disse kombinationspræparater  ikke er ordentligt undersøgt. Dette bevirker at der foruden de kendte bivirkninger opstår alle mulige utilsigtede komplikationer.

Beta-blokkere virker f.eks. ved at hæmme den virkning adrenalinen har på hjertet. Derved slår hjertet mindre kraftigt og langsommere. Fordelen er at hjertet aflastes, og blodtrykket sænkes. Ulemperne ved beta-blokkere er  at de i reglen virker bedst hvis man har en hjertesygdom som er skyld i det forhøjede blodtryk. Beta blokkere kan tilmed også selv svække hjertemusklen.

Statin, som anvendes til at sænke kolesterol, er sat i forbindelse med alle mulige bivirkninger lige fra diabetes til hukommelsessvigt.

Smertestillende midler  (NSAIDS) forøger risikoen for at få forhøjet blodtryk og blodpropper.  Det er midler som Bonyl, Ipren, acetaminophen, Voltaren eller, Ibuprofen.*2)

Som en følge af den medicinske behandling kan der opstå diverse mangler på mineraler og vitaminer. F.eks. kan beta-blokkere udløse mangel på den vigtige antioxidant Q10. Q10 er involveret i cellernes energisystem dvs. mitokondrierne. Mangel på Q10 kan derved svække hjertet.

Blodtryksmedicin Bivirkninger: Demens, hjerteanfald, slagtilfælde og tidlig død

Et af de mere alvorlige problemer med forhøjet blodtryk behandlet med kemisk medicin er en forringelse af patintens mentale skarphed  *5)Pga. forhøjet blodtryk sker der en fortykkelse af blodkarvæggene. Hvis man derefter nedsætter blodtrykket med  blodtryks medicin får hjernen ikke nok blodforsyning og derved kan demens udvikles. *6)

For nogle ældre personer, kan en let forhøjet blodtryk faktisk være det optimale niveau for dem. Uregelmæssigt hjerteslag viste sig at være mest udbredt blandt patienter over 68 år, hvis aflæsninger var under 85 på den diastoliske læsning og hvis venstre ventrikel blev udvidet.

Hos patienter med forhøjet blodtryk, hvis det diastoliske blodtryk er reduceret til under 85 med kemiske lægemidler er der bevis for, at personen har en forøget risiko for et hjerteanfald eller et slagtilfælde. Foringelse af den mental funktion accelererer også som blodtrykket falder gennem virkningerne af lægemidler. Disse problemer opstår ikke med naturlige midler mod forhøjet blodtryk.*7)

Videnskabsfolk fra “National Institutes of Health” i USA publicerede i august 1982 resultaterne fra en omfattende og landsdækkende undersøgelse af 13.000 mænd. Undersøgelse, som tog årtier, viste en uventet høj dødelighed for patienter behandlet med blodtryks medicin. Mænd med unormale EKG aflæsninger, der blev behandlet med blodtryksmedicin havde en 65 % højere dødelighed end personerne i kontrolgruppen, som ikke modtog lægemidler *8)

Disse kendsgerninger gør det vigtigt at fokusere på naturlige metoder til at bringe blodtrykket ned. Vægtkontrol, motion, en ordentlig kost, at undgå rygning og alkohol er alle dele som bør indgå i den naturlige behandling af hypertension. 

Udgivet d. 2/6-2016 af Kristian

Noter

*1) Southern Medical Journal, 92 [1999]: 866).*2)  Drug Safl  no 5 [Nov. 1997]:277-89) » Non-steroidal anti-inflammatory drug use and risk of venous thromboembolism.. *3) (British Medical Journal 289 [1984]: 1490;Archives of General Psychiatry 40 [1983]: 1109;British Medical Journal 289 [December 1, 1984]: 1496;*4) Medicinsk World News 24. januar 1983 32). *5) (Lancet 347 [1996]: 1130).*6) (Ibid .: 1141-1145). *7) (Journal of American MedicalAssociation 265 [1991]: 489).*8) (Journal af American Medical Association 248 [1982]: 1996-2003).

Litteratur og Links:

» https://www.drlam.com/articles/2001-no2-hypertension.asp» Natures Healing Practices – Agatha Thrash» Animals Don´t get Heart Attacks – but people Do – Dr Matthias Rath