Blindtarmsbetændelse Forebyggelse

Blindtarmsbetændelse Forebyggelse og Alternativ Behandling

Blindtarmen er et vedhæng på tyktarmens første del og er lokaliseret i den nederste højre del af maven. Betændelse i blindtarmen  giver smerter i denne region og er ofte ledsaget af feber.

Årsager til blindtarmsbetændelse

Årsagen til blindtarmsbetændelsen kan ofte skyldes at selve den lille åbning til blindtarmen blokeres af afføring, mad eller andre fremmedlegemer der har sat sig fast. Kirurger har f.eks. fundet hybenfrø i blindtarmen.

Efter at blokeringen har fundet sted vil der som regel gå betændelse i blindtarmens slimhinde.

Blindtarmsbetændelsen kan kompliceres ved at den betændte blindtarm sprænger så der opstår bughindebetændelse.

Symptomer på blindtarmsbetændelse

Typisk kan forløbet være smerter omkring navle som efter nogle timer har flyttet sig til den nederste højre del af maven.

Ofte vil der være kvalme og evt. opkastninger og feber. Senere hvor betændelsesprocessen udvikler sig bliver smerterne stærkere – især når man bevæger sig.

Gravide:

Gravide kvinder med mavesmerter bør hurtigt søge læge, da der ved hul på blindtarmen med bughindebetændelse vil være en øget risiko for barnet.

 

Kan man forebygge blindtarmsbetændelse?

Yoga

Indenfor Hatha Yoga systemet findes der øvelser som er med til at holde mave-tarmsystemet i god form og kan derved også være med til at forebygge blindtarmsbetændelse. En yoga øvelse som hedder påfuglen forebygger alle sygdomme i mave-tarmområdet, men den er ikke for nybegyndere. Uddhiana Bandha er en anden øvelse som giver gymnastik til mave-tarm området. Man må endeligt ikke lave disse øvelser, hvis man allerede har symptomer på blindtarmsbetændelse. 

Før du kaster dig ud i disse øvelser er det vigtigt at have en kyndig lærer fra en anderkendt og veletableret yogaskole, da de kan kan gøre mere skade end gavn hvis man eksperimenterer på egen hånd. Hvis du er usikker på hvad du skal vælge, er du velkommen til at skrive til undertegnede.  

9 dages kuren med loppefroskaller og Bentonit ler

Hvis man laver 9 dages kuren med Loppefrøskaller og Bentonitler et par gange om året, så befordrer det også en sund tarm som derved kan hjælpe på at forebygge blindtarmsbetændelse.

Behandling af blindtarmsbetændelse. 

Hvis man allerede har symptomer på sygdommen, skal man straks søge læge/sygehus, så man kan blive undersøgt og eventuelt opereret, da en evt. sprængt blindtarm er farlig.

Dr. Reckeweg homøopatiske kombinationsremedier

Ved akutte symptomer på blindtarmsbetændelse tager man Dr. Reckeweg dråber R 24 og R 38. Man giver dem skiftevis 5 dråber hver time dvs. f.eks kl 13 – 5 dråber R 24, Kl 14 – 5 dråber R 38 osv.

Hvis man kan nå at bedre tilstanden, så kan det være at lægen skønne at en operation ikke er nødvendig.

Ved mere kroniske tilbagevendende symptomer på blindtarmsbetændelse, tager man 5 dråber af R 24 og 5 dråber af R 38 én gang om dagen.

Dr. Reckeweg R. 38 virker på betændelser i højre side af maven – hvor blindtarmen sidder mens Reckeweg R 24 indeholder bla. Bryonia som anvendes homøopatisk for at forebygge bughindebetændelse – i tilfælde af at blindtarmen skulle sprænge.

Udgivet d. 21/8 2015 af Kesse