Bentonit Ler der Helbreder, Montmorillonit

Bentonit Ler er dannet gennem forvitring og omdannelse af vulkansk aske fra især montmorillonit familien. Det interessante ved denne lertype er at den har et stort ­­indhold af smectit mineraler.

Smectit er en ud af 7 grupper som lermineraler inddeles i. Den måde smectit mineralerne krystalliseres på i lag bevirker at Bentonit ler har evnen til at svulme kraftigt op, når det røres op med vand og det har en stor evnet til at bytte ioner.

Bentonit Ler
Bentonit ler

Dette medfører at Betonit ler absorberer toksiner og affald imellem ultratynde lag af partikler. (Se illustration). Vand kan optages mellem krystal lagene, og ioner som er bundet til disse kan ombyttes med toksiner i kroppen. Derfor er Benonit ler i stand til at suge giftstoffer ud når man kommer det på huden.

 

 

Indvortes afgifter Bentonit ler kroppen ved som en magnet at suge de væmmelige ting op som dernæst kommer ud med afføringen. Derved kan man få en renere krop uden ophobede toksiner og affaldsstoffer som kan have ligget og hygget sig i årevis i tarmene og som kan være skyld i diverse kroniske sygdomme.

Bentonit ler optages ikke i kroppen !

Mange er bekymret for betonitlerets naturlige indhold af aluminium og sporstoffer af bly. Imidlertid er bentonit ionerne negativt ladede ligesom epitelceller. Epitelcellerne danner en tynd membran på de ydre organer i fordøjeskanalen og på huden. Aluminium og andre sporstoffer i Bentonit ler bliver derfor ikke optaget af kroppen.

Kroppen bruger altså ikke leret som næringsstof. Det ryger lige igennem fordøjelseskanalen og transporterer toksiner og affaldsstoffer som er positive ladede med ud gennem afføringen. Man benytter samme princip når man tilsætter lidt ler til vin som så absorberer urenheder i vinen.

Hvad gør Montmorillonit ler speciel?                                                      

Montmorillonit ler har fået navn efter den franske by Montmorillon hvor denne lertype først blev identificeret..Montmorrillonit ler forekommer i meget små partikler hvilket giver en større overflade, og jo større overfalde, jo flere urenheder kan leret absorbere. Ifølge Mineralog Robert T. Martin er 1. gram montmorillonit ler i stand til at dække 800 m2. Partiklerne ligger desuden i tyndere lag end alle andre ler typer, ligesom der sker en hyppigere udveksling af ioner. Montmorrillonit ler har en mere kompliceret opbygning end mere simple typer som f.eks. kaolinit, og montmorrillonit er den lertype som absorberer flest giftstoffer når man indtager det eller behandler infektioner i huden.

Indianernes gamle hemmelighed

Bentonit ler  har været brugt i mange generationer i amaerika til at støtte fordøjelsen. Indianerne har for gammel tid haft for vane at medbringe lidt ler i deres oppakning. Hvis de så blev udsat for sygdomme i maven eller forgiftninger via maden så indtog de lidt ler opløst i vand. Dette klarede hurtigt helbredsproblemet. Bentonit ler har evnen at den kan opsuge mange gange sin vægt af bakterier, toksiner og affaldsstoffer.

Alverdens folkeslag har fra oldtiden til i dag anvendt ler som medicin, og montmorillonit ler findes mange steder i verden bla. i USA, Frankrig og Italien. Det er svært at vurdere hvor den bedste type findes. I gamle dage inporterede man en særlig virksom medicinsk ler fra Malta til Danmark som blev brugt som modgift mod hugorme, slanger og andre giftige dyr.

Hvordan bruger man Bentonit ler?

Udvortes leromslag og skønhedsmasker

Man kan anvende ler som skønhedsmasker til at få en fastere hud og fjerne urenheder. Er dette mon hemmeligheden bag de mexicanske kvinders skønhed. ?

 

Leromslag mod Irriteret, Opsvulmet Hud, Vorter og Blå mærker

Hvad virker Leromslag mod ?

Leromslag med Bentonit ler gør huden mere ren. Rød, irriteret, eller opsvulmet hud forsvinder normalt indenfor 24 timer. Virker på udslet, rifter, overfladiske sår, hudkløe, blå mærker, nærkontakt med tidligere forsmåede kærester, vilde katte, insekter, brændenælder eller den giftige vedbend, som findes i haver overalt i landet. Selv hårdnakkede vorter forsvinder ofte på en uge eller 2 ved daglig leromslag, så operation kan undgås.

Virker i reglen på psoriasis og rosecea, især når man  tager det regelmæssigt indvortes samt smører det på de angrebne steder. Psoriasis skyldes ofte fejl i fordøjelsessystemet hvilket kommer til at fungere bedre når man indtager ler. Pas på med ikke at få det i øjnene. Her er en anvisning på hvordan du bærer dig ad.

1.Læg leret i blød aftenen i forvejen

Da bentonit ler er svært at opløse ved at røre det ud i vand, er trickset at man lægger det i blød aftenen før i  varmt vand. Når man så tager leret  om morgenen er det let at røre ud i vand uden at det klumper.

NB: Brug ikke metal ske når du rører leret sammen med vand. Brug istedet en ske af træ eller plastik. Det har noget med den elektriske spænding at gøre. Leret vil trække metal ud af en metal ske.

2.Leret Udrøres

Tag leret du har lagt i blød dagen i forvejen og  tilsæt mere vand eller bedst lige dele vand og vineddikecider så blandingen får konsistens som sennep.

3.Leromslaget lægges på

Kom mindst ½ cm ler på det angrebne område og dæk det til med noget gazebind med plastik over så det ikke udtørrer så hurtigt. Dette er især vigtigt ved forbrændinger. Læg nye lag ler på efter behov. Da blandingen er tyktflydende så er det bedst at du sidder nogenlunde stille mens du bruger leret.

Leromslag mod Insektbid

Man kan tilføje leromslaget  et par  dråbe lavendel æterisk olie og lægger det på det angrebne sted. Lavendelolie lindre i sig selv insektstik og fremmer heelingen.

Ved ovenstående procedure forsvinder smerterne efter myggestik forsvinder gerne på under 10 minutter og hævelsen på 1-2 timer. For bistik og nærkontakt med brændmænd og giftige edderkopper som man er allergisk overfor,  kan der gå længere tid men efter 24 timer skal man næsten have lup for at få øje på det.

Mod farlige giftige ederkoppebid og stik fra skorpioner er det bedre at bruge omslag med Aktivt Kul

Fodsvampkur med Bentonit Ler

I sjældne tilfælde kan en speciel svamp være skyld i at der ingen bedring sker med MSM men at det tværtimod bliver værre. Det kan blive så slemt at man ikke kan gå. Så hvis du har en fodsvamp som MMS ikke kurerer på under en uge så prøv følgende:

1.Tag noget bentonit ler og  bland det med vaseline i forholdet 50/50. Vaseline er bedre til at holde leret på plads, men man kan også bruge kokusolie eller olivenolie af god kvalitet som et alternativ.

2.Smør det på de angrebne steder. Hvis det er fødderne så tag sokker (evt sko) på bagefter. Lad det sidde på mange timer dagligt som det er behageligt og praktisk.

3.Vask området hver 4 time og kom mere af blandingen på. Gentag indtil svampen er væk. 

ADVARSEL: Hæld ikke leret i vasken da det stopper afløbet. Aztec Secret er værst. Brug en balje og smid vandet ud i haven i stedet.

Indvortes brug – Ler og Loppefrøskaller

NB: Brug ikke metal ske når du rører leret sammen med væske. Brug istedet en ske af træ eller plastik. Det har noget med den elektriske spænding at gøre. Leret vil trække metal ud af en metal ske.

Når du begynder at tage ler indvortes så kan det være en fordel at tage det i kortere perioder sammen med loppefrøskaller (husk), f.eks. hver 3 dag eller tage en kur på flere dage f.eks. 9 dage 1-3 gange om året. Ifølge Rick Anderson (forfatter til Cleanse & Purify thyself) kan man risikere at noget af leret bliver inde i tarmen hvis man ikke drikker nok vand sammen med leret eller hvis man ikke tager det sammen med husk. I bogen “The clay cure” fortæller Ran Knishinsky at han havde indtaget ler hver dag i en årrække. Da jeg indtog leret i 3 dage, var jeg i tvivl om hvorvidt leret kom ud igen. Det var først da jeg indtog leret sammen med loppefrøskaller, at jeg fik det godt igen.

Trin 1.Læg 1 teskefuld ler i blød i ½ kop varm vand dagen i forvejen eller et par timer får du skal bruge det. Så klumper det ikke ved anvendelsen.

Trin 2. Når leret er afkølet så kom det over i en smartshake eller lignende plastikbeholder

NB: For en mere dybtgående virkning tilføjes 1 teskefuld aktivt kul.

Trin 3. Fyld æblejuice i shakebeholderen så der er mindst 350 ml væske ialt.

Trin 4. På tom mave tag 2 teskefulde loppefrøskaller og kommer det i shakebeholderen. Sæt låget på og ryst kraftigt 20-30 gange.

Trin 5. Drik blandingen lynhurtigt og drik  et stort glas vand bagefter . Det er vigtigt at du allerede har glasset med vand parat. Da blandingen udvider sig kraftigt når man tilsætter husk er det vigtigt at man drikker det hurtigt og skyller efter med et stort glas vand så ingredienserne ikke sætter sig fast i halsen.

Trin 6. Efter 2 timer: Husk/Ler blandingen fjerner foruden de dårlige ting også gunstige mavebakterier, hvorfor det er godt at supplere dem op ved at indtage nogle mælkesyrebakterier.

Trin 7. Efter yderligere 1 time: Nu kan du spise igen uden at det kommer i kombolage med ler/husk blandingen.

Indikationer

» Allergi og Høfeber – Klik på Link

Diarre: Ler er anderkendt verden over for dens evne til at kurere diarre. I Kina brugte man ler under kolera epidemien i 1919 og under anden verdenskrig indtog de franske soldater ler for at bekæmpe dysenteri. Smectit ler indkapsler de amøber som viser sig ved dysenteri og bakterierne som fremkommer ved kolera og tyfus. En almindelig diarre forsvinder i løbet af et par dage hvis årsagen er virus. Det kan tage et par ekstra dage hvis årsagen var fødevare allergi. Her er det vigtigt at eliminere de fødevarer man er allergisk overfor.

Tag en spisekefuld ler og rør op i ½ liter vand. Indtages 3 gange dagligt indtil symptomerne er væk.Kan tages hver 3 time i akutte tilfælde. Man kan med fordel indtage leret sammen med husk. 1 spiseskefuld af hver. i ½ liter vand og drik ½ liter vand bagefter.

Homøopati mod Diarré. Suppler evt. behandlingen med det homøopatiske produkt BHI Diarrhea som ofte giver hurtig lindring på symptomerne.

BHI Diarrhea

Diverticulosis: Hvis tarmene ikke bliver rigtigt tømte kan der formes små balloner med bakterier på tarmene. Problemet har hovedsaglig rod i forstoppelse. Regelmæssig anvendelse af ler og loppefrøskaller (husk) vil være med til at forebygge og behandle denne sygdom.

Dårlig ånde: Ler virker som en indre mundvask idet det ofte er giftstoffer i fordøjelseskanalen som er årsag til den dårlige ånde. Når de bliver elimineret så forsvinder den dårlige ånde også.

Energi: Når affaldsstoffer fjernes fra kroppens depoter vil man naturligt få et højere energiniveau.

Fordøjelsessystemet: Indtagelse af ler vil gøre dine toiletbesøg mere regelmæssige. Modvirker forstoppelse. Befordrer fordøjelsen. Modvirker mavesår og irritabel tyktarm.

Kvalme/Opkastning efter Madforgiftning: Hvis du oplever ubehag efter at have spist noget mad som ikke bekommer dig vel så tag en teskefuld ler sammen med et stort glas vand hver anden time indtil ubehaget er væk. Bentonit ler er i stand til at opsuge selv salmonella bakterier.

Som et alternativ til ler kan man anvende aktivt kul

Immunsystemet: Styrkes når man indtager ler, så det bedre kan modstå sygdomme. De dage man ikke indtager ler kan man med fordel spise ½ teskefuld malet kryddernelliker dagligt, og skylle dem ned med vand. 

Alternativt kan man købe kryddernelliker i kapsler fra Kroeger, så er de lettere at indtage.

Kryddernelliker kapsler

Det er også godt at spise masser af champignons, da de også styrker immunforsvaret.

Influenza: Undersøgelser tyder på at ler absorberer de virus som er ansvarlig for influenza i fordøjelsessystemet. Smectit ler har antivira egenskaber. Man kan evt. suplere med urter med antiviral virkning såsom “Anti V Formula” som indeholder 5 urter der aller er virksomme mod Influenza og forkølelse på hver sin måde.

Anti V Formula

Man kan endvidere købe de enkelte urter i Anti V Formula seperat.

1. Rød solhat(Enchinacea purpurea) (som regulerer immunforsvaret og virker forebyggende såvel som akut på bakterier og virus bla influenza A-kategorien.

Rød Solhat Ekstrakt (Øko)

2. Astragulus – en kinesisk urt og adaptogen som styrker immunforsvaret og som er antibakteriel og en stærk antioxidant.

Astragulus Ekstrakt (Veg. kapsler)

3. Reishi – En kinesisk medicinsk svamp og adaptogen som modvirker inflammationer, dræber virus og ligeledes en antioxidant.

Reishi Ekstrakt (Veg. kapsler

4. Lomatium Dissectum. Roden af denne plante bekæmper både virus og bakterier. Fås på ebay.com

5. Lakridsrod (Glycyrrhiza glabra) er en adaptogen og antioxidant som modvirker virus, inflammationer og regulerer immunforsvaret. Styrker binyrer og nyrer og formindsker produktionen af EBV. Balancerer kroppens niveauer af binyrebarkhormoner.NB: Lakridsrod indtaget i store mængder kan forøge blodtrykket. Vær derfor opmærksom på dette hvis du lider af forhøjet blodtryk.

Lakridsrodsekstrakt (Øko)

Muskeltoning:

Hvis du er træt i benene efter af have løbet, eller efter at have stået en hel dag i butikken så kan du med fordel blande noget ler op med vand så det har konsistens som sennep og lægge det på de ømme muskler. Lad det sidde 30 minutter eller indtil det er tørt. Derefter vaskes leret af. 

Overvægt: Du har sikkert set snesevis af diætprogrammer og slankeprodukter men sandsynligvis har du ikke stødt på brugen af ler som slankemiddel. Over hele verden spiser folk ler for at komme i bedre form. Dette kan lyde mærkeligt men i tider med hungersnød har folk spist ler fordi det giver en midlertidig mæthedsfølelse i maven. Af samme årsag vil du kunne tabe dig ved at spise ler.

Du kan f.eks. hver 3. dag tager ler sammen med loppefrøskaller (husk) tidligt om morgenen. Vent 3 timer før du spiser morgenmad.  Som en følge af  kuren vil du opleve at din fordøjelse komme til at  fungere bedre. Desuden bruges kroppens fedtceller  til at deponere giftstoffer, den ikke kan komme af med. Som følge heraf kan man opleve et vægttab, når giften og dermed fedtet ryger ud.

Rødkløver er ifølge Anthony William er  et af de bedste midler til vægttab i vores tid. Rødkløverens blomster og blade er spækket med alkaloider som i tæt samarbejde med sit indhold af aminosyrer i høj grad nedbryder og reducerer nødvendige fedtdepoter, så det bliver skyllet ud af kroppen. Ligesom urten gymnema sylvestra nedsætter rødkløver desuden behovet for at spise søde ting. Man kan drikke rødkløver te hver dag i  3 gange om dagen i et forløb på 5-20 dage. Efter en pause  kan man gentage forløbet i den følgende måned.

Natures way har et produkt med tørret rødkløver i kapsler. Man kan finde rødkløver te i helsekost forretninger.

Rødkløver, vegetabilske kapsler

Har man en sød tand kan man dagligt  indtage 1 kapsel gymnema sylvestre til et af hovedmåltiderne. Source Naturals har et gymnema ekstrakt, med 25% af det aktive stof gymnemicsyre. Hvis man er under behandling med insulin skal man underrette lægen får man tager gymnema.

Gymnema Sylvestre

Sindet: Skaber mere årvågenhed og klarhed. Følelseslivet får et løft. Der er mindre anspændthed.

Smerter: Færre vandrende smerter i kroppen.

Tænder: Modvirker paradentose og sygdomme i gummer. 

Øjnene: Bliver mere klare

Hvis ikke andet hjælper – så prøv ler ! Der er folk som har fået normaliseret et for højt blodtryk ved at indtage ler. Andre har haft gode resultater med at leret kan forebygge  DVT (Dyb venetrombose blodpropdannelse i venerne. Virker også godt på halsbrand.

Advarsler:

Undgå at få ler i øjnene.

NB: Hvis du tager urter og medicin så lad der gå mindst 3 timer før og efter at du indtager ler. Leret vil indkapsle lægeordineret kemisk medicin og andre giftige substanser og gøre det virkningsløst, hvis det indtages samtidigt med ler. 

9 Dages Tarmrensningskur med Bentonit Ler og Loppefrøskaller

En Vital og Slankere Krop på 9 dage

Denne tarmrensningskur har en dybtgående effekt på hele organismen. Fra tid til anden kan det være godt at lave en 9 dages tarmrensningkur f.eks hver forår eller forsommer. Det lægger sig nemlig en hinde på indersiden af tarmene som består af ufordøjet mad, parasitter og bakterier.

I denne kur indtager  man kun æblesaft, grønsagssaft, evt. (grønsagssuppe) vand, ler og pulveriseret loppefrøskaller (Psyllium husk) samt nogle afføringspiller. Leret opsuger optil 8 gange sin vægt af toxiner, husk fylder tarmen ud og afføringspillerne sikrer at det hele bliver skubbet ud af tarmen.

Det er vigtigt at man kommer på toilettet hver dag. Skulle der være problemer kan man tage ekstra afføringspiller f.eks. om morgenen mindst 1 ½ time før kan starter med ler/husk indtaget. Kan man stadig ikke komme på toilettet må man lave et lavement. Man kan købe lavementposer på nettet. 

Hvis man har behov for at tage medicin eller naturmidler så lad der gå 3 timer før og efter ler/loppefrøskaller  Indtaget. Ellers vil leret absorbere medicinen så den er uden virkning.

Super Cleanse – afføringspiller skal man kun tage når man er på kur. Hvis man tager dem kontinuerligt bliver tarmen doven.

Kontraindikationer: Lav ikke LoppefrøskalLerkuren hvis du

  • Er gravid
  • Har akutte infektioner i kroppen
  • Hvis du har været opereret for nyligt
  • Hvis du er ekstrem svag
  • Har ekstreme mangler af næringsstoffer eller mineraler
  • Har smerter i mave eller tarme eller diarre
  • Har synkebesvær
  • Hvis du er under medicinsk behandling så tjek med din læge før du laver kuren.

 TRIN 1 – Forberedelse

Dag 1

Morgenmad: Spis ¾ af den normale mængde
Middag: Spis ¾ af den normale mængde
Før Aftensmaden: Tag Super Cleanse Tabletter (Dit antal)1*
Aftensmad: Spis ¾ af den normale mængde
1 time før sengetid: Tag ler og loppefrøskaller 2*

Dag 2

Morgenmad: Spis ½ af den normale mængde
Middag: Spis ½ af den normale mængde
Før Aftensmaden: Tag Super Cleanse Tabletter (Dit antal)1*
Aftensmad: Spis ½ af den normale mængde

1 time før sengetid: Tag ler og loppefrøskaller 2*

Dag 3

Morgenmad: Spis ¼ af den normale mængde
Middag: Spis ¼ af den normale mængde
Før Aftensmaden: Tag Super Cleanse Tabletter (Dit antal)1*
Aftensmad: Spis ¼ af den normale mængde1 time før sengetid: Tag ler og loppefrøskaller 2*

TRIN 2 – Hovedkuren

DAG 4 – 8

Tag ler og loppefrøskaller 5 gange om dagen med 3 timers mellemrum.

Måltiderne som intages mindst 1 time før/efter ler/husk består kun af flydende mad æblesaft, grønsagssaft, evt. grønsagssuppe uden fedtstoffer. Man kan godt putte lidt salt i.
Drik 6 – 8 ekstra glas vand i løbet af dagen
½ – 1 time før sengetid: Tag Super Cleanse Tabletter (Dit antal)1*
(Mindst 2 timer før sidste ler/loppefrøskaller)

TRIN 3 – Efter rensningen

 DAG 9

Indtag nogle mælkesyrebakterier .

Morgenmad: Spis et økologisk æble som tygges godt
Middag: En lille portion grønsager evt. ris, kartofler mm.
Før Aftensmaden: Tag Super Cleanse Tabletter (Dit antal)1*
Aftensmad: Som middagen men du kan tilføje lidt tofu eller anden protein
1 time før sengetid: Tag ler og Husk 2*

1*. Start med at tage 1 (eller 2 hvis du i forvejen har træg fordøjelses) afføringspille før aftensmaden.

Hvis ikke du skal på toilettet 3 gange den næste dag så tag 1 pille mere næste dag indtil du kommer op på 3 toiletbesøg i alt.

2* Følg Trin 1-5 med den forskel at du kun tager halv portion dvs. ½ teskefuld ler og 1 teskefuld Husk

Tarmrensningskuren – Den skrappe udgave

Hvis man har gennemført 9 dages tarmrensningskur med success kan man efter mindst 3 måneder lave den igen eller evt. i den skrappe udgave udgave hvis man har mod på det. Den er identisk med ovenstående bortset fra at du kun drikker vand imellem ler/husk indtaget. Virkningen på tarmene og hele kroppen er stærkere end ovenstående. Det kan anbefales at lave kuren når der er varmt vejr idet kuren har en afkølende virkning da man ikke får fedtstoffer. Da maven er fyldt op med ler og husk vil man normalt ikke føle sig sulten. Da man i perioder kan føle sig meget træt, egner den skrappe udgave sig bedst til at lave i en periode  hvor man ikke har så mange gøremål f.eks i ferien. 

Hvor køber man ingredienserne til kuren ?

Man kan  købe alle ingredienserne i en færdig pakke hos www.blessedherbs.com. Det er nemmere at købe pakken i England hos BlueHerbs.  Dette kan være en fordel første gang man laver kuren. Næste gang man laver kuren og har erfaringen kan man købe ingredienserne hver for sig på f.eks. iherb.com for en brøkdel af beløbet.

Afføringspiller. Natures Secret sælger afføringspiller som indeholder mælkesyrebakterier. De er meget velegnede til tarmsrensningskure. Man må ikke tage dem hver dag, da tarmen så bliver doven.

Super Cleanse

Bentonit Ler: Now  Foods sælger et Bentonit Ler Pulver som både kan anvendes til indvortes og udvortes brug. 

Bentonit Ler -Now Food

 

Loppefrøskaller fra Now Foods er økologisk Psyllian Husk uden gasrester. Da loppefrøskallerne er meget findelte er produktet velegnet til tarmrensningskure.

Psyllian Husk

Se også: http://naturligmedicin.com/loppefroskaller-kvalitet/

Mælkesyrebakterier fra  Wakunagas ligger i top i forhold til  kvalitet og pris. Dette skyldes at De 9 forskellige bakterier som produktet indeholder, oprindeligt er kultiveret udfra det menneskelige fordøjelsessystem.

Wakunaga Kyo-Dophilus

Midlertidige reaktioner når du starter med at indtage ler

Når du tager ler så forvent at der komme en rektion på udrensning af giftstoffer. Der kan være tale om ekstra træthed, ildelugtende prutter, diarre, hududslet, mærkelige smerter over hele kroppen, nervøsitet eller angst. Disse reaktioner er helt normale pga. at toksiner, parasitter og deres efterladenskaber forlader de steder de er deponeret. Disse reaktioner vil fortage sig igen og du vil have det bedre end før du startede med at tage ler.

Se også:

http://www.theherbprof.com/InfoCleansing.htm

Loppefrøskaller Kvalitet

http://www.majio.dk/

Litteratur:

Ran Knishinsky – The Clay Cure

Rich Anderson – Cleanse & Purify Thyself

“Den Medicinske Seer” af Anthony William

“Den medicinske seers kostguide”af Anthony William

Udgivet d. 9/8 – 2015 af Kristian