Alzheimers Alternativ Behandling Alzheimers Sygdom, Demens

Alzheimers sygdom er en lidelse, som efterhånden resulterer i at hjernens funktioner svigter og der udvikles demens. Det viser sig især ved dårlig hukommelse og en nedsat evne til at fungere i hverdagen.

Medicinforgifning som årsag

Ved alternativ behandling af Alzheimers er det vigtigt at se på forskellige årsager til sygdommen. Blandt kendte årsager til alzheimers sygdom er at hjernen skades gennem blodpropper, hjerneblødninger, forgiftninger eller stofskifteforstyrrelser. Nogle former for medicin bla. smertestillende midler, midler mod astmatisk bronchitis og mod forhøjet blodtryk kan medføre Alzheimers ved at hjernen forgiftes. 

Dette resulterer i at hjernens fedt og kolesterol ødelægges. Som følge heraf kan nervecellerne i flere områder af hjernen langsomt gå til grunde idet myelinet ødelægges. Myelinet er den membran der omgiver nervecellerne og  består af proteiner og fedt.

For nogle få år siden påviste den amerikanske forsker Dr. Seidler at små plastikstykker i hjernen kan være med til at forårsage Alzheimer. 

Nikotinamid mod Alzheimers

I Danmark koster det samfundet omkring 10 milliarder i direkte udgifter til behandling af demenspatienter ifølge beregninger foretaget af Alzheimerforeningen. Medicinalindustrien, som i Danmark fik over 5 milliarder i tilskud af os skatteydere gennem regionerne i 2013, vil næppe være interesseret i at sælge nikotinamid  til 35 øre pr pille. 

Indtil for nyligt har den bedste strategi for Alzheimers sygdom været forebyggelse af sygdommen. Nu har nye undersøgelser med nikotinamid  på mus imidlertid været så loende at det giver håb for en egentlig kur for alzheimers sygdom.

nikotinamid er et B3-vitamin som findes i mange multivitaminpiller og andre kosttilskud. nikotinamid må ikke forveksles med niacin som ifølge nogle forskere har mange flere bivirkninger især når det bruges i større doser.

I et interview bemærkede nogle af forskerne at oral indtagelse af nikotinamid bragte musene tilbage til en kognitiv sundhedstilstand som før de fik sygdommen. Der var også positive forbedringer i dyr som ikke var demente. En af forskerne udtalte at hvis folk der ikke var demente indtog dette stof kunne man godt forestille sig at det ville forbedre hukommelsen.

Selv om nikotinamid såvidt jeg er orienteret endnu ikke er udforsket på mennesker med diagnosen alzheimers sygdom, så var resultaterne på dyr så lovende at de giver håb om at man kan stoppe Alzheimers sygdom på samme måde. Det er en fordel at man har anvendt niacinamid meget til mange formål i over 60 år og at det er kendt som et sikkert middel.

Hvordan kan Nikotinamid hjælpe ?

I 1943 skrev Dr. Kaufman en bog om nikotinamid  med titlen “The Common Form of Niacin Amide Deficiency Disease: Aniacinamidosis”. I denne bog har han lavet en liste over symptomer som han observerede hos sine patienter som havde brug for nikotinamid. Her er et uddrag over symptomer:

Dårlig hukommelse, har svært ved at forstå ting, manglende koncentration, bliver let distraheret, føler en mental tåge, tænker langsomt, uberettiget angst, mangler initiativ, ikke samarbejdsvillig, har svært ved at tage beslutninger, starter projekter som aldrig afsluttes, intolerant.

Dr Kaufman observerede at mange af disse symptomer forsvandt gennem brug af nikotinamid i 3-4 måneder, men de kom tilbage hvis patienterne holde op med at tage midlet. Så nogen egentlig helbredelse er der kke tale om.

Lignende erfaringer som dem Dr Kaufman observerede kan man læse i anmeldelser på nettet hos folk som tager nikotinamid. Her beskrives bla. hvordan nikotinamid hjalp dem til at blive mere årvågne, få en bedre opfattelsesevne, kunne huske ting bedre og var i stand til at tænke og udtrykke sig mere klart.

Nikotinamid Kontraindikationer

Hvis man tager lægeordineret medicin bør man kontakte sin læge før du tager niacinamid, da midlet ikke går godt i spænd med visse former for medicin.

Skulle der opstå symptomer som utilpashed, kvalme, svimmelhed, hovedpine, kløe, eller at man føler sig for varm så nedsæt dosis til det halve. Alvorlige bivirkninger ved nikotinamid er sjældne men kan være alvorlige hvis man er allergisk overfor stoffet. Skulle dette være tilfældet bør man søge lægehjælp.

Firmaet Throne Research  fremstiller nikotinamid helt uden fyldstoffer. Kan  købes gennen iherb.com

Alzheimers og Lithiummangel

Glutaminsyre er et vigtigt signalstof, som påvirker næsten alle nerveceller i hjernen. Imidlertid kan forhøjede koncentrationer af glutaminsyre medføre at mange nerveceller dør.

Medicinen memantin som man anvender mod Alzheimers sygdom skulle angiveligt beskytte hjernecellerne mod glutaminsyre. Problemet er bare at memantin er kendt for at kunne give alvorlige bivirkninger såsom, åndenød, krampe, hallucinationer, synsforstyrrelser, besvimelse og brystsmerter.

Lithium beskytter mod Glutaminsyre

Her er det at Litium kommer ind i billedet. Lithium er et grundstof som har indflydelse på transporten af information i hjernens celler. Lithium er nemlig også kendt for at beskytte hjernecellerne mod glutaminsyre og er meget mere sikkert at indtage end memantin.

Lithium blokerer Beta-amyloid

Der er nogle proteiner som kaldes APP placeret i cellemembranen. Deres funktioner er bla. at reparere ødelagte nerveceller. Af en eller anden grund klipper enzymer APP-proteinet i stykker, så der opstår små beta-amyloid-fragmenter. Stumper af beta-amyloid går sammen i  større proteinklumper samt i mindre men særdeles giftige proteinmolekyler der kaldes oligomerer.

Problemet er imidlertid at de skadelige beta-amyloid proteinfragmenter ophobes fra 100 – 1000 gange så meget i Alzheimerpatienter end almindeligt. Denne ophobning menes dels at finde sted fordi enzymer klipper de forkerte APP-proteiner i stykker, dels fordi udskillelse af beta-amyloider er nedsat ved Alzheimers sygdom.

Forskere har fundet at Lithium ikke alene blokerer for dannelsen af beta-amyloid men også beskytter mod de skader de forårsager på cellemembranerne i nervesystemet. Dette er en proces som sker hos alle mennesker men som kan forøges jo ældre man bliver ligesom stress og livsstil nok spiller ind.

Lithium blokerer det giftige tau protein

Et andet problem hos alzheimers patienter er at et protein som hedder tau. Dets opgave er at holde sammen på cellernes interne skelet. De førnævnte giftige oligomerer dannes nemlig kun hvis der indgår tau proteiner i processen. I forbindelse med alzheimers sygdom er tau proteinerne kendt for at danne neurofibrillære sammenfiltringer inde i hjernecellerne som får dem til at kollapse.

Lithium blokerer for at tauproteinet arbejder sammen med beta-amoloiderne og forhindrer neurofibrillære sammenfiltringer. 

Lithium modvirker aluminium

Patienter med alzheimers har normalt store mængder aluminium ophobet i hjernecellerne. Der er god grund til at undgå kontakt med aluminium så vidt muligt men det er svært idet det findes overalt i mad, luften, kogegrej, i vacctionspræparater, mm. Lithium hjælper med at udskille aluminium fra kroppen.

Kviksølv og Alzheimers

Mens det længe har været kendt at kviksølv kan skabe beta-amyloid-fragmenter, så har University of Calgary Faculty of Medicine gennem videnskabelige forsøg fundet ud af at ophobning af kviksølv endvidere kan forårsage de førnævnte neurofibrillære sammenfiltringer. Man testede også med andre stoffer bla. aluminium men det var kun kviksølv som gav de førnævnte problemer

 Æg og Soya Lecithin til opbygning af cellemembraner

Eftersom Myelin membranerne blive ødelagt gennem Alzheimers vil der i en behandling af sygdommen naturligt indgå bestræbelser på at genopbygge disse cellemembraner. Fosfolipider er særlige fedtstoffer der indgår i cellemembraner som mest findes i æg og Soya Lechitin. Æg har fået et dårligt ry pga. deres kolesterol men det store indhold af fosfolipider som findes i æg vil modvirke uheldige virkninger af kolesterol. Så æg er godt til at holde cellemembranerne sunde.

Skrammelæg og Åreforkalkning

Æg og æg er dog to ting. Én tilberedningsmetode som kaldes skrammelæg (Scrambled Eggs)  bør undgås  da man her pisker æg sammen med mælk eller anden væske inden stegning. Herved prikker man hul på blommen så æggets kolostorol  skades i kontakten med luftens ilt. Dette kan  på sigt føre til  åreforkalkning. Hvis ikke man spiser æg kan man i stedet anvende Soya lechitin fra soyabønner der ikke er gensplejsede.

Folat beskytter hjernen

Det er vigtigt a få tilstrækkeligt med folat i sin kost idet det kan beskytte mod Alzheimers. Et tilstrækkeligt indtag af folat vil hjælpe dig med at kunne tænke klart i en høj alder.Mange forskningsprojekter rapporterer en sammenhæng mellem indtagelse af utilstrækkelige mængder folat og symptomer som dårlig hukommelse og forringet opfattelsesevne.

Folat findes der mest af i leveren fra kyllinger, køer og svin. Desuden i sær i følgende madvarer:

Grønsager: Kål – (især Broccoli), salat – (især endivie og romaine), persillerod, asparges, dild, persille, karse, hvidløg.

Frugter: Hyben,

Bælgfrugter: Soyamel, mungbønner, Hvide bønner, kikærter, brune bønner, bønnespirer, linsespirer.

Nødder: Jordnødder,

Andet: Tang, hvedekim, hvedeklid.

Ifølge Jonathan Wright kan behovet for ekstra tilskud af folat svinge fra 0 til helt op til 30 mg fra person til person dagligt – og dette ligger jo langt fra de anbefalede 0,4 mg som der normalt er indeholdt i multivitaminpller. Det er derfor vigtigt at man får testet om man har folatmangel hos lægen.

Alzheimer Kosttilskud Protokol – Baseret på Jonathan Wright m.fl.

Tag følgende kosttilskud:  

  • Niacinamid 1000mg 3 gange dagligt.
  • Lithium
  • Soya lecithin  2,5 mg 3 gange dagligt + evt  1 æg dagligt 
  • Hørfrøolie – 1-2 teskefulde dagligt 
  • E – Vitamin 400 I.U. dagligt
  • Folat (b9 Vitamin). Få lavet test hos lægen

Lithium  – prøv  amazon.co.uk

Metafysiske årsager til alzheimers

Louise Hay skriver i sin bog “Sund i Sind – Sund i Krop” at når man har alzheimers så kan årsagen være at man er ude af stand til at møde livet som det er og har lyst til at forlade det hele. Man kan sige en bekræftigelse som.

“Alt sker på rette tid og sted.”

Udgivet d. 27/2-2016 af Kristian