Allergier Alternativ Behandling

“Allergier er en uhensigtsmæssig, unormal og voldsom reaktion fra immunforsvaret, på antigener.”

Allergier
Allergier fremkommer pga. Histamin

Allergier fremkommer, når en person som er disponeret tilstrækkelige mange gange, udsættes for påvirknnger fra visse proteiner, der virker som allergener.

Derved bliver personen overfølsom for disse allergener.

Det er antistoffet IgE som er i stand til at genkende allergener og som i samarbejde med signalstoffet histamin sætter den egentlige allergiske reaktion i gang.

Det er histamin som giver de allergiske reaktioner såsom kløe, rødme, hævelse etc.

Allergener kan komme i kontakt med kroppen på 3 måder:

1. Indånding gennem luftvejene (Høfeber)

2. Via fordøjelseskanalen, dvs Fødevareallergi.

3. Via huden, dvs. kontaktallergi

Man kan være allergisk overfor næsten alt bla. husdyr,  medicin, mad  og  andre stoffer naturlige såvel som kemiske. En af mine venner led af allergi. Da han udskiftede sine sine vandhaner (som normalt indeholder bly) med vandhaner af rustfri stål fjernede det symptomerne på allergi.

Amerikaneren Raymond Francis fortæller i sin inspirerende bog “Never be sick again” at han var allergisk overfor næsten alt bla. tryksværte. For at kunne læse bøger måtte han først “bage” nye bøger i ovnen (ved lav temperatur) udendørs i længere tid før kemikalierne i tryksværten ikke generede ham mere. Så slem kan allergi være. Det lykkedes Raymond at genvinde sit helbred ved at lægge sin livsstil om.

Hvordan man behandler Allergier

Allergier  behandles bedst med homøopatisk medicin, kosttilskud samt ved at undgå kontakt med de stoffer som udløser allergien. Man kan selv lindre lette udbrud af men ved alvorlige udbrud bør man kontakte læge eller behandler. Den underliggende årsag til allergi skal findes i kroppens indre tilstand.

Heel Allergy: Allergenernes skræk: – Lindrer alle former for allergi – ofte på få minutter:

Bentonit ler mod Allergier

Allergier og høfeber fremkommer som følge af at der bliver frigivet antihistaminer. Når leveren opsamler for mange toksiner og fedtstoffer, kan den ikke overkomme at producere de nødvendige antihistaminer for at neutralisere allergiske reaktioner. Det er derfor en god strategi først at rense og genopbygge leveren. Når det er gjort, er der mulighed for at allergier og høfeber kan forsvinde.

Den gode nyhed i denne forbindelse er at indtagelse af ler aflaster leveren. Dette sker  ved at leret absorberer nogle af de giftstoffer i tarmene, som ellers ville blive sendt med blodet til leveren for at blive renset. Derudover vil lerets overflade hurtigt opsuge allergener før de kan knytte sig til blodcellerne. Desuden opsuger leret også histaminer  som allergenerne producerer. Vandopløselige allergener bliver optaget af leret som elsker vand.

Mange oplever at ler hjælper mod gluten- og laktose intolerance ved regelmæssig indtagelse.

Hvordan man indtager bentonit ler

Rotationsplan mod Fødevare Allergier

Nogle får kløe i mund og svælg, når de spiser bestemte madvarer på grund af krydsreaktioner. Undgå så vidt muligt slimdannende kost som mejeriprodukter, æg, sukker, hvidt mel, fedt og alkohol. Sørg for at drikke rigeligt med vand i pollensæsonen. Derudover er en af måderne at eliminere fødevareallergi på er at få testet hvilke fødevarer man er allergisk overfor og dernæst eliminere dem.

Man kan forsøge sig med et rotationsprincip. Man spiser slet ikke de fødevarer som man er allergisk eller intolerant overfor i en måned eller to og derefter kan man begynde at indtage fødevarerne igen gradvist i ens ernæring – i første omgang én gang hver uge og senere måske hver 4 eller 5 dag. Derved spiser man ikke det man er allergisk eller intolerant overfor så tit og de individuelle allergener kan ikke så nemt bygge sig op i kroppen.

Nogle af de værste fødevarer til at give allergi omfatter mælkeprodukter, hvede, majs, soya, jordnødder, skaldyr og fisk og man bør overveje slet ikke at spise dem hvis man een gang er blevet allergisk overfor disse. Jordnødder eller peanuts bør man helt holde sig fra selvom jeg må tilstå at de smager godt.  Hvis man er allergisk overfor andre nødder og mandler kan det hjælpe at lægge dem i blød i 8 timer inden man spiser dem. Nogle mandler kan smuttes uden at hælde kogende vand over dem. Derved bevarer de bedre deres næringsstoffer.

Rotationskostplaner er ikke for alle og bør udarbejdes sammen med en certificeret ernæringsvejleder.

Natron i nødsituationer

Allergiske reaktioner på fødevarer som ikke er alvorlige nok til at man behøver at tage på hospitalet kan bringes under kontrol med almindeligt natriumbikarbonat eller natron som det også kaldes. Natriumbikarbonat er en naturlig uorganisk salt, NaHCO3 eller E-500 som har været kendt i lang tid.

Man tager 1-2 teskefuld Natriumbicanbonat og rører op med ½ liter vand, og drikker det hurtigt. Dette kan tit bringe den allergiske reaktion under kontrol på mindre end en time.

Grunden til at metoden virker er fordi en allergisk reaktion udløser forøget syre i blodet og natriumbikarbonatet neutralisere syren.

NB: Brug ikke metoden dagligt da det så i det lange løb vil medføre at man får for meget base i blodet som vil give andre problemer og bivirkninger kan opstå. Der er også visse former for medicin som natriumbikarbonat ikke går godt i spænd med. Må ikke gives til børn.

Kosttilskud til overvejelse: Natriumbikarbonat (Baking Soda) uden aluminium.

Tri Salts er endnu mere effektiv end Natriumbicanbonat . Man tager ½ teskefuld i et stort glas vand. Virkningen forøges  hvis man kombinerer Tri Salts med C – Vitamin.

Tri-salts kan fås gennem Amazon.com ved at bruge shopusa

Ayurveda og  Fødevare Allergier

Den ayurvediske læge Dr. Bhate konkluderer efter livslang erfaring at den dybere årsag til allergi i 99% af tilfældene skyldes vaccinationer, livslang anvendelse af allopatisk medicin (betegnelse for den vestlige lægevidenskab.) og antibiotika samt for tidlig afvænning af modermælk.

Ifølge ayurveda skyldes allergi doshaernes reaktion på et bestemt allergen såsom pollen, støv og kemikalier. Disse allergener er den udløsende faktor fordi der er opståen en overfølsomhed for disse da kroppens immunforsvar reagerer anderledes end tidligere.

Den umiddelbare årsag til allergi er ufordøjet mad som skaber ama (ufordøjede giftstoffer). Det at man hoster er kroppens forsøg på at befri sig for allergenerne. Allergenerne klæber sig til ama. Ama er af natur klæbrig (kapha). Som følge heraf er kroppen ikke i stand til at absorbere ilt fra den inhalerede luft eller udskille kuldioxid. Hosteriet svækker i det lange løb ribbenene og lungerne.

Styrk fordøjelsen mod fødevareallergi

Hvis man lider af fødevareallergi vil det være godt at styrke fordøjelsen. En stærk fordøjelse er også det bedste man kan gøre for at forebygge fødevareallergi. Trikatu er et traditionelt ayurvedisk middel til at styrke fordøjelsen. Det består af lige dele af ingefær, sort peber og det mindre kendte lang peber.

Ayurvedisk tip til at modvirke Fødevareallergi

Tag 30 gram hver af de følgende ingredienser spidskommen, fennikelfrø og hvide sesamfrø og rist dem hver for sig i en tør pande. Mens spidskommen og sesamfrøene hurtigt bliver brune tager det nogle få minutter med fennikelfrøene. Bland frøene med hinanden og tilsæt en halv teske klippesalt. Spis lidt af blandingen efter måltidet idet det vil styrke fordøjelsen og hjælpe med at forebygge eller lindre fødevareallergi. Klippesalt kan man være heldig at finde i indiske butikker. Ellers som et substitut kan man bruge himalaya bjergkrystalsalt. De øvrige ingredienser kan man få i helsekostforretninger.

Metafysiske årsager til Allergier

Louise Hay påpeger i sin bog “Sund i Sind – Sund i Krop” mulige årsager til allergier som at der er visse personer man så og sige er allergiske overfor – at man benægter sig selvværd eller oplever meget i livet som man irriteres over.  Hun foreslår en bekræftigelse som

“Verden er tryg og venlig. Jeg er tryg. Jeg har fred med liv”

Udgivet d. 6/5-2014 af Kristian