Aktivt Kul Alternativ Behandling af Helbredsproblemer

Aktivt Kul

Alternativ Behandling af Helbredsproblemer

Aktivt Kul
Aktivt Kul Alternativ Behandling

Aktivt Kul Alternativ Behandling er et gammelt tema. Allerede i Ebers paptyur fra år 1550 f.kr er nævnt brugen af trækul medicinsk bla. til at at hele sår,

Den græske læge Hippókrates (ca 400 f.Kr) anbefalede trækul mod bla. epilepsi og svimmelhed. I nyere tid blev Aktivt kuls forbløffende egenskaber for alvor kendt, da den franske kemiker A Bertrand ved en offentlig demonstration i 1813 drak 5 gram arsenik, uden så meget som at blinke med et øje. Denne mængde er normal nok til at dræbe 150 mennesker. Bertrand havde indgående studeret aktivt kuls evne til at neutralisere giftstoffer.

NB: Lav ikke lignende forsøg hjemme !

Det var først i midten af 1980´erne der kom gang i forskningen af aktivt kuls giftneutraliserende evne. På hospitelerne anvender man i dag aktivt kul mod bla. forgiftninger og til at rense det vand man bruger i de topmoderne dialysemaskiner til nyrepatienter. NASA anvender aktivt kul på deres rumstationer til at rense luft og vand osv.

Aktivt kul + Rød Elmebark Synergi

Da aktivt kul kan være svært at styre, pga. dens lethed, kan det være en fordel at have det blandet op med rød elmebark pulver (Ulmus rubra Muhl.). Forholdet mellem aktivt kul og rød elmebark er  4 til 1. Så har man det stående klar til brug, uden at det flyver til alle sider. Undgå at lave blandinger for mere end nogle måneder af gangen da rød elmebark pulver, i modsætning til aktivt kul, har en holdbarhedsdato.

Rød Elmebark virker synergisk sammen med aktivt kul og ligesom dette udtrækker rød elmebark giftstoffer, lindrer irritationer, sur mave, diarre, bylder og sår.

Aktivt kul er lettere at røre ud i vand sammen med lidt rød elmebark idet blandingen pga. dennes slimstoffer bliver til en fedtet og glat substans.Starwest Botanicals sælger et populær økologisk eød Elmebark pulver. Da prisen er langt under 80 kr påløber der ingen moms eller told og portoen er lav.

Rød Elmebark Pulver (Øko)

Indtagelse af Aktivt Kul, Mad og Kosttilskud

Da aktivt kul ikke kan absorberes af vand er det nemmeste at komme vand i en blenderbottle af plastik, tilføje aktivt kul  forsigtigt, skrue låget på, ryste nogle gange og drik. Alternativt kan man bruge et almindeligt glas med vand, tilsætte aktivt kul, røre rundt og drikke blandingen.

Hvis man indtager aktivt kul sammen med maden vil det svække fordøjelsen en smule.  Aktiv kul dræner ikke kroppen for naturlige vitaminer og mineraler, bioidentiske hormoner mm. men vi kan ikke udelukke, at trækul optager ubetydelige mængder. Hvis man f.eks. har indtaget for mange naturlige B-vitaminer, så nytter det ikke at indtage aktivt kul for at neutralisere disse. 

Aktivt kul neutraliserer imidlertid virkningen af lægemidler og kunstige fremstillede vitaminpiller og mineraler mm., der tages gennem munden. Medmindre der er tale om madforgiftning o. lign., er det derfor en god regel altid at lade der gå mindst 2 timer imellem indtagelse af aktivt kul og lægemidler, kosttilskud, mad  mm. Så er man sikker på maksimal optagelse.

I det følgende beskrives nogle at de måder, man kan anvende aktiv kul på. Hvis ikke det aktive kul hjælper på et helbredsproblem, så tøv ikke med at opsøge læge.

Aktiv Kul Alternativ Behandling 

I det følgende beskrives nogle at de måder, man kan anvende aktiv kul på. Ved nogle lidelser såsom skoldkopper, hududslet, bistik eller over store dele af kroppen mm. er det mest hendsigtsmæssigt at anvende et aktivt kul bad i stedet.  Hvis ikke det aktive kul hjælper på et helbredsproblem, så tøv ikke med at opsøge læge.

Bylder

Bylder behandles ved  at lægge et aktivt kul grødomslag på såret som skiftes nogle gange dagligt indtil såret er helet op. En anden mulighed er at behandle bylden med MMS Natriumklorit

Cancer

Aktivt kul er fortrinligt til at lindre bivirkninger ved konventionel cancerbehandling. Derudover er der mange kræftpatienter som er blevet helbredt fra deres cancer med aktivt kul som en af de primære kilder til behandlingen.

Generelt anbefales aktivt kul udvortes som omslag i det område hvor canceren sidder, samt indtagelse af aktivt kul dagligt. Man skal dog huske ikke at tage andre kosttilskud eller medicin mindst 2 timer før eller efter at man indtager Aktivt Kul.

NB: Ved cancerbehandling med Protocel bør man slet ikke indtage aktivt kul, da man risikerer at det neutraliserer Protocels virkning.

Se også:

» Brystkræft helbredt med aktivt kul

» Prostatakræft helbredt med aktivt kul

Diarré

Efter diarré rør 1 spiseskefuld aktivt kul op i en kop med 120 ml vand og drik det. Drik et stort glas vand bagefter. 

Forbrænding – Klik Her

Forgiftning – Klik her

Fortyndet Aktivt Kulvand – ved Sensitiv Fordøjelse

Til babyer, og folk med sygdomme sensitiv fordøjelse, som ved Irritabel tyktarm, Cohns sygdom og tyktarmsbetændelse (colitis ulcerosa), kan aktivt kul være for kraftigt. Til der formål kan man lave en fortyndet udgave.

Hvordan man laver fortyndet Aktivt Kul

Rør 1 spiseske aktivt kul op i en kop med i 1/3 L varmt  vand. Aktivt kul mister ikke sin kraft ved kogning. Lad det bundfælde sig i et par minutter og hæld så det grå vand op i en anden kop. Efte ½ time er blandingen afkølet og  klar til brug. Man kan gentage denne proces flere gange i løbet af dagen med det samme kul.

Fødevareintolerance, Candida og andre Fordøjelsesproblemer

Aktivt kul er virksom mod forskellige typer fødevareallergier. Studier har vist at de giftige allergener ved peanut allergi, bliver opsuget af aktivt kul på 30 sekunder. Hvis man lider af Cøliaki, irriteret tyktarm eller har fødevareintolerance overfor gluten eller mælkeprodukter, candida mm., kan aktivt kul lindre symptomerne midlertidigt, uden at helbrede sygdommene.

Ofte vil patienter som lider af Cøliaki blive meget syge, hvis de ved et uheld får den mindste gluten. Hvis det sker, så kan man tage 1 spiseskefuld aktivt kul sammen med et stort glas vand. Dette vil lette smerten og opsvulmetheden idet aktivt kul  adsorberer gluten. Det er derfor godt altid at have nogle kapsler på sig når man er ude at pise.

Aktivt kul er fortrinligt til at slippe af med stinkende prutter, gæringsprocesser i maven,  mavesmerter, kvalme, sure opstød og fordøjelsesproblemer efter at have spist dårligt mad, hvidløg eller bønner du ikke kan tåle.

Dosis: Tag  ½-1 spiseskefuld aktivt kul og rør op med vand og drik det når du mærker symptomer. 

I stedet for at bruge aktivt kul dagligt kan man med fordel prøve det milde homøopatiske remedie fra Heel Bhi Nausea. Det vil ofte neutralisere symptomerne. Hvis der så opstår alvorligere tilfælde med mavesmerter eller hvis Bhi Nausea ikke hjælper kan man tage aktivt kul i stedet.

Bentonit Ler kan anvendes som et alternativ til aktivt kul. Man skal bruge en type ler som er beregnet til indtagelse.

Mælkesyrebakterier af høj kvalitet kan ofte lindre fødevareallergi.

Istedet for symptombehandling kan man styrke fordøjelseskraften, ved dagligt at indtage det ayurvediske middel Trikatu mindst ½ time før måltidet.

Galdesten

 1. Drik 1 spiseskefuld aktivt kul rørt ud i vand 1 gange dagligt 2 gange om ugen
 2. Læg et Aktivt Kul Grødomslag over galdeblæren hver nat. Bruges også mod akutte smerter.
 3. Lav Lever og galdestenskur mindst 3 gange årligt

Chancha Piadra er en traditionel sydamerikansk urt, som er meget effektivt mod galdesten og nyresten.Amazon Therapeutic Laboratories er et lille firma som sælger en chancha piadra tinktur, som jeg har gode erfaringer med. Man indtager 10-15 dråber chancha piadra 1-2 gange dagligt i lidt vand. Vil opløse stenene i løbet af nogle uger.

Chancha Piadra

NB: Der skal gå 2 timer mellem indtagelse af aktivt kulvand og chancha piadra

Halsproblemer – Ondt i halsen

At have ondt i halsen er ret frustrerende bla. fordi det kan udvikle sig til en forkølelse. Den homøopatiske medicin Bhi Cough lindrer oftest symptomerne inden for 1 minut. En anden måde at rette op på problemet er med aktivt kul. Det er godt at have nogle alternativer.

Fremgangsmåde:

Trin 1: Tag 1-2 teskefulde aktivt kulpulver I en kop og bland lidt vand I så det bliver til en tyk pasta. Du kan også bruge rå honning men ikke til små børn eller folk med et dårligt immunforsvar.

Trin 2: Put den aktive kulpasta under under tungen. Lad blandingen langsomt sive ned i halsen, lidt af gangen hvert minut. Det tager måske 15-20 minutter. Derefter venter man med at drikke i yderligere 15 minutter så kulblandingen fortsat dækker din hals og absorberer de dårlige bakterier, som er skyld i at du har ondt i halsen.

Halsbrand/Sure Opstød

Halsbrand er et meget almindeligt problem i  vestlige lande I dag som medicinalfirmaer tjener styrtende med penge på. Ofte virker medicinen ikke fordi problemet var for lidt mavesyre og ikke for meget. Hvis der er for lidt mavesyre kan maden ikke blive fordøjet og begynder at gære i maven hvilket kan give sure opstød. Dette går lægerne ofte forkert af fordi symptomerne ligner hinanden. Hvis for lidt mavesyre er problemet, kan et enzymtilskud i reglen rette op på problemet.Jeg har selv haft gode erfaringer med “Super Enzymes” fra Now Food. Man tager 1 kapsel sammen med måltidet.

Now Food, Super Enzymes

Pure Vegan laver enzymer som er,ja godt gættet, veganske

Pure Vegan, Digestive Enzymes Complex

Aktiv kul var vist sig at være et udmærket middel til at lindre symptomerne på halsbrand.

Dosis: Tag 1 spiseskefuld  teskefuld aktivt kul sammen med et glas vand de første symptomer.

Hvis du kun har kapsler må du skille dem af og drikke indholdet sammen med vand. Det nytter ikke bare at sluge kapslerne idet det aktive kul nødvendigvis må komme i kontakt med spiserøret for at lindre halsbranden.

Mælkesyrebakterier:

Ofte vil det hjælpe på fordøjelsen at indtage mælkesyrebaktierier f.eks fra  Wakunagas som  ligger i top kvalitetsmæssigt i forhold til prisen. De 9 forskellige bakterier som produktet indeholder, er oprindeligt kultiveret udfra det menneskelige fordøjelsessystem. .

Når man er ude at rejse, kan der ofte være brug for ekstra mælkesyrebakterier, men det er lidt upraktisk at man er afhængig af et køleskab. Wakunagas mælkesyrebakterier behøver ikke at blive opbevaret i køleskab, men blot et køligt sted.

Man tager 1 kapsel 2 gange dagligt sammen med et måltid. Børn under 4 år halv dosis. Udgift pr måned er lidt over  100 kr.

Wakunaga Kyo-Dophilus

Husk at der skal gå mindst 2 timer mellem indtagelsen af aktivt kul og diverse kosttilskud og medicin.

• Hyperkolesterolæmi (Forhøjet Kolesterol)

I et finsk studie *1) ville man undersøge, om man ved at indtage Aktivt kul kunne sænke værdierne for det skadelige LDL kolesterol i blodet. LDL kolesterol er kendt for at blokere arterierne.

7 patienter med for høje kolesterolniveauer fik en dosis på 8 gram aktivt kul 3 gange daglig i fire uger. Efter de 4 uger var niveauerne for det dårlige LDL-kolesterol faldet med hele 41 %. Der var ingen bivirkninger af betydning. Samtidig forøgedes HDL-værdierne med 8 %. HDL regnes for en beskyttende faktor i forbindelsen med hjertesygdomme.

Resultaterne  ser umiddelbart lovende ud i forhold til den gængse kolesterolsænkende medicin, som ikke kan reducere kolesterol værdierne halvt så meget, og uden disses bivirkninger. Aktivt kuls virkning på blodets kemi har potentiale til at forøge bøde livslængden og den generelle helbredstilstand.

Vi får dog brug for flere undersøgelser for med sikkerhed at kunne afgøre hvorvidt aktivt kul er et effektivt middel mod kredsløbssygdomme.

Prøv evt at få testet dit kolesteroltal. Derefter tag 1 spiseskefuld aktivt kul i et glas vand hver dag i en måned, hvorefter du kan få målt dit kolesteroltal igen. Derved kan du se om metoden har nogen virkning for dig.

NB: Undgå at tage aktivt kul sammen med kolesterol sænkende medicin/kosttilskud. Lad der gå 2 timer imellem.

Hæmorider

½ spiseskefuld (ca. 6 gram) aktivt kul blandes med 3 spiseskefulde olivenolie til en lind pasta.  Denne smøres på anus området om natten. Man kan tape et stykke bomuld ovenover med englehud, så man undgår at få kul på sengetøjet. Gentag dette i 1-2 uger eller indtil hæmoriderne er forsvundet.

Kvalme/Opkast

Efter at have kastet op rør 1 spiseske aktivt kul op i en kop med 120 ml vand og drik det. Drik et stort glas vand bagefter. Virker ofte på under 1 minut. 

Migræne/Hovedpine

Migræne kan være et af de mest frustrerende problemer. Andre har svært ved at forstå, hvor meget folk med migræne lider. Aktivt kul kan ofte lindre, hvis man tager lige når de første symptomer på migræne dukker op.

Dosis: :Tag 1 spiseske aktivt kul I et stort glas vand så snart du oplever de første symptomer.

Se også: Migræne – Alternativ Behandling

Nyresten

Nyresten kan give nogle af de heftigste smerter. Den følgende procedure opløser, lindrer og forebygger nyresten.Den største dosis tages ved akutte nyresmerter.

 1. Tag 10-15 dråber chancha piadra 2 gange dagligt.  
 2. Drik 1 spiseskefuld aktivt kul rørt ud i vand 1-3 gange dagligt
 3. Læg et Aktivt Kul Grødomslag over nyrerne hver nat. Bruges også mod akutte smerter.

NB: Der skal gå 2 timer mellem indtagelse af aktivt kulvand og Chancha Piadra

Skoldkopper – Klik her 

Stivkrampe Forebyggelse

Stivkrampe er forårsaget at en jordbakterie som findes overalt hvor der er jord. Man skal derfor undgå at få jord i åbne sår. Selv om stivkrampe kan være livstruende, så er vaccinationer heller ikke ufarlige. Vaccinationer svækker den vaccineredes immunsystem og gør ham mere modtagelig for sygdomme. .

Det er derfor bedst at undgå stivkrampe vaccinationen, men det er et valg den enkelte må træffe. Hvis man mener at der er risiko for stivkrampe kan man i stedet komme et aktivt kul omslag på stedet og skifte det efter ½ time. Derefter skiftes omslaget hver 2 time resten af dagen. Lad barnet sove med et omslag på om natten.

Der er beretninger om at børn med stivkrampe er blevet helbredt gennem et varmt bad i aktivt kul. Man skal have en kop aktivt kul til et ben eller arm og 2 kopper hvis man bader hele kroppen. Efter et bad på 60 minutter fortsætter man med aktivt kul omslag.

NB: Hvis et barn har fået stivkrampe så søg professionel hjælp.

Smerter

Ethvert smertefuldt sted på kroppen som er rødt, opsvulmet og varmt vil oftest kunne lindres med et aktivt kul omslag. Det kan også lindre irriterede øjne, inflammationer og forstuvninger. Det er ikke usædvanligt at der opnås lindring i løbet af ½ time. Man kan lade omslaget sidde i nogle timer eller natten over.

Aktivt Kul omslag vil også i reglen kunne lindre smerter forbundet med cancer, uanset om de er i knoglerne, maven eller andre steder.  I nogle tilfælde kan smerterne bedre lindres med et aktivt kulbad

Øjenbetændelse/Trætte øjne

Ved øjenbetændelse, lav et omslag på 5 x5 cm som lægges på det ene øje. Det holdes på plads med noget englehud. Efter 8 timer skifter man til det andet øje.

Øjendråber med Aktivt Kul:

Aktivt Kul øjendråber kan bruges I dagtimeren ved øjenbetændelse.

Fremgangsmåde:

 1. En kop vand gives et opkog  med ¼ teskefuld rent salt og 1 teskefuld aktivt kul.
 2. Afkøl, filtrer med flere lag bomulds klæde
 3. Dryp Øjnene med 4-5 dråber hver 2 time med en pipette.

Bivirkninger og særlige Forholdsregler

Aktivt kul bliver ikke optaget i kroppen. Trækullet samler de giftige molekyler op, ligesom en politibil der samler kriminelle op, og udskilles dem derefter af kroppen uden der er nogen kendte alvorlige bivirkninger. Man skal dog være opmærksom på følgende:

 • Forstoppelse: Sørg for at drikke rigeligt med vand i perioder du tager aktivt kul – da du ellers risikerer forstoppelse.
 • Afføringen bliver sort når du indtager kul. Det gør normalt ikke noget.
 • Øjnene:Undgå at få kulstøvet i øjnene da det kan irritere
 •  Aktivt kul neutraliserer virkningen af lægemidler og kunstige fremstillede vitaminpiller og mineraler mm., der tages gennem munden. Der skal derfor altid gå mindst 2 timer imellem  indtagelse af lægemidlerne og aktivt kul.

Aktivt Kul bør ikke anvendes ved:

 • Forstoppelse 
 • Mistanke om tarmslyng
 • Blødende tyktarmsbetændelse
 • Blandet Porfyri (Variegate Porphyria – En sjælden arvelig sygdom)

Aktivt Kul Alternativ Behandling med Omslag

Aktivt Kul Alternativ Behandling - Undgå skadelig kemisk medicin
Aktivt Kul Alternativ Behandling. Een Kul partikel kan adsorbere mindst 100 gange sin vægt i giftstoffer

lAktivt Kul Alternativ behandling. En kul partikel kan adsorbere mindst 100 gange sin vægt i giftstoffer

Overfladen på 5 gram aktivt kul er så stor som en fodboldbane. Derved kan aktivt kul adsorbere enorme mængder giftstoffer. Man ved i dag at aktivt kul  neutraliserer over 4000 naturlige og menneskabte giftstoffer såsom stryknin, morfin, nikotin, sennepsgas, theobromin, koffein og de fleste skadelige bakterier bla. miltbrand (anthrax), hvad enten de befinder sig i maven eller udenfor.

Til udvortes brug var omslag i årtusinder en konventionel måde at anvende medicin på. I dag har omslag mistet en del af sin popularitet, da det er lettere at tage nogle piller. Omslag med aktivt kul placeret på det syge sted, er imidlertid meget effektive til mange lidelser bla. Binyretræthed ,Bistik, hvepsestik,  hugormebid, Brystbetændelse,Cancer delbehandling, Forbrændinger,Cellulitis (Appelsinhud),Galdestensanfald ,Halssmerter, Hæmorider, Hævelse og inflamationer, Infektioner ,Koldbrand sår,Leversygdomme (Fjerner toxiner som er årsag),Lungehindebetændelse (Pleurisy),Misfarvning af huden med røde og blå mærker, MRSA og  bylder, Muskelømhed, Nyrestensanfald ,Senehindebetændelse (Tendinitis),Seneskedehindebetændelse (Tendovaginitis),Slimsæksbetændelse (Bursitis), Smerter, Stivkrampe Forebyggelse, Sår bla. pga. diabetes,Tungmetalforgiftning trækkes ud af kroppen, og Øjenbetændelse.

Et omslag med aktivt kul består af kulmasse, holdt på plads med et stykke stof. Man skelner her mellem to typer – et enkelt kulomslag eller et aktivt kul grødomslag hvor der indgår et materiale såsom hørfrø til at give blandingen en tykkere konsistens.

Lad omslaget sidde i 2 – 4 timer hvis det er om dagen, eller lad det blive natten over. Derefter kan man skifte omslaget med et nyt, alt efter omstændighederne. Ved forbrændinger og hugormebid skiftet omslaget hver 15 minut. Omslag virker kun hvis de konstant er fugtige. Ved sår kan man efter at omslaget er fjernet, tilføje lidt E Vitamin olie for at forhindre at der opstår ar.

E-Vitamin Olie.

Enkelt omslag

Ingredienser:

 • 2 Spiseskefulde aktivt kulpulver
 • 2 Spiseskefulde vand

Fremgangsmåde:

Aktivt kul masse

Trin 1. Bland ingredienserne omhyggeligt. Massen skal være tyk. Hvis der er for meget vand vil den gå igennem køkkenrullen. Undgå at bruge køkkenrulle der er fremstillet af genbrugspapir, som kan indeholde tyksværte og anden kemi. 

Aktivt kul pakningTrin 2. Tag et lommetørklæde, papirserviet, køkkenrulle eller lign. og spred blandingen ud i midten af klædet i et lag på godt ½ cm på et område der måler ca. 7 x 12 cm. Man kan variere blandingens volumen alt efter størrelsen på hudområdet. NB. Det kan være svært at få lommetørklæderne pæne igen.

aktivt kul massebundTrin 3. Fold klædet indtil det har nogenlunde samme størrelse som området med kul. Den side af omslaget som kommer til at vende ind mod huden har kun et lag klæde.

NB: For større effekt f.eks. ved hugormebid sætter man omslaget direkte på huden.

aktivt kul masse2Den anden side kan have flere lag.

aktivt kul omslagTrin 4. After at du her placeret klædet på huden kan man tildække omslaget med et lag plastic. Til sidst holder man omslaget på plads med noget bandage eller englehud tape

Trin 5. Omslaget skiftes efter nogen tid, afhængigt af omstændighedern

Aktivt Kul Grødomslag

Et  Aktivt Kul grødomslag har den fordel, at man kan holde det aktive kul fugtigt længere idet hørfrøene holder på fugtigheden og giver en klæbende effekt så effekten intensiveres.

Ingredienser:

 • 1-3 Spiseskefulde kværnede hørfrø (alternativt kan man bruge havremel el. boghvedemel)
 • 1 Spiseskefuld aktivt kulpulver *
 •  Vand tilsættes så det får en tyk geleagtig konsistens

Fremgangsmåde:

Bland omhyggeligt ingredienserne og vent 10 minutter indtil blandingen får en tyk, geleagtig konsistens. Ellers samme fremgangsmåde som ved enkelt aktiv kulomslag. Hvis man putter omslaget direkte på huden, virker det bedst, selv om man ikke kan udelukke, at der kommer et mærke. Det er nok ikke noget man tænker på hvis man bliver stukket af en skorpion eller en hvepsesværm.

Hvis ikke man gider lave sine egne omslag så kan man købe aktive kul plastre fra USA. Man kan skære plasterne til  i den størrelse man ønsker.

Se ogsa: How to Make a Charcoal Poultice (Youtube Video)

NB: Hvis du kommer aktivt kul i åbent sår, risikerer du at der bliver et permanent mærke på huden. Hvis ikke det aktive kul hjælper på et helbredsproblem, så tøv ikke med at opsøge læge.

Aktivt Kul Grødomslag med Ler

Denne variant af Aktivt Kul grødomslag har lettere ved at holde sig fugtigt natten over. Dette er nyttigt ved alvorlige sår såsom koldbrand.

Ingredienser:

 • 2 Spiseskefulde kværnede hørfrø (alternativt kan man bruge havremel el. boghvedemel)
 • 1 Spiseskefuld aktivt kulpulver
 • 1 Spiseskefuld Bentonit ler 
 •  Vand tilsættes så det får en tyk geleagtig konsistens

Hvor køber man Aktiv Kul ?

Norit Kapsler fra Apoteket – Hvis man bare som de fleste skal bruge et par kulkapsler i ny og næ er det nemmere at købe de på apoteket af mærket “Norit” som sælges af medic team i Danmark. Mærkeligt nok har man valgt at tilsætte farvestofferne sort Jernoxid ( E- 172 ) og Titandioxid ( E 171). Man indtager vel ikke aktivt kul for at opnå en visual nydelse ?

Titandioxid (E – 171 ) har i studier *2) vist sig at skade celler og er mistænkt for at være kræftfremkaldende. Jernoxid (E – 172) er giftigt i større mængder og er eller har været forbudt i nogle lande som f.eks. Australien. Værd at tænke på hvis man er storforbruger.

30 kapsler “norit” a’ 200 mg koster ca. 60 kr excl forsendelse;

Natures Way producerer aktivt kul uden andre tilsætningsstoffer end gallatine kapslen. Deres aktivt kul er fremstillet af en blanding af træ og skallerne fra kokosnødder, gennem højtemperatur dampaktivering hvor man bruger ilt og vanddamp. En æske med 100 kapsler a’ 280 mg koster ca. 50 kr plus porto som er billig. Der påløber ingen moms eller told når varekøbet er under 80 kr.

Aktivt kul fra Nature’s Way

Hvis man bruger meget kul til omslag, masker, kulkarbade, detox, luftrensere mm.  kan det bedre betale sig at købe det i løs vægt. Så slipper man også for besværet med at åbne kapslerne – hvor man har kulstøv overalt.

Baldwins.co.uk har en god aktiv kul i løs vægt, som er fremstillet af skallerne fra kokosnød. Baldwins er Englands ældste helsekost og står for høj kvalitet.

Aktiv Kul plastre. Man kan købe aktive kul plastre fra USA, hvis ikke man har lyst til at lave sine egne omslag. Det kan godt blive dyrt idet der kommer moms både på varens pris of forsendelse.

Pristjek Kilopris: 

Norit: ca. 10.000 kr (excl. forsendelse)

Natures Way Charcoal: ca. 2.800 kr (incl. forsenselse)

Baldwins:  ca. 450 kr (incl forsendelse, hvis man køber ½ kg af gangen.

Konklution: Baldwins er billigst og laver en høj kvalitet af aktivt kul

Opbevaring og Holbarhed

Mennesker kommer og går men aktivt kul holder for evigt. Rigtigt opbevaret kan det gå i arv fra generation til generation. Løs aktivt kul, opbevares bedst tørt og væk fra varme, i en lukket beholder eller glas  – da det tiltrækker fugt.

Aktivt kul må ikke opbevares sammen med Oxidationsmidler såsom Ammoniumpersulfat (blegemiddel), klor, brintoverilte eller clorindioxid (MMS Natriumklorit + Citronsyre), idet det kan udløse en kemisk reaktion. Man må derfor heller ikke indtage aktivt kul sammen med brintoverilte og clorindioxid.

NB: Giv ikke børn Aktivt Kul indvores, medmindre det er aftalt med lægen 

Se også:» Aktivt kul Mod Forgiftning» Aktiv kul mod Forbrænding» Afstressende Aktivt Kul Bad

Noter:

*1) » Kuusisto P et.al.: Effect of activated charcoal on hypercholesterolaemia *2) » Matej Skocaj et.  al.: Titanium dioxide in our everyday life; is it safe?

Litteratur

The Complete Handbook of Medicinal Charcoal and Its Applications 2006 by john dinsley

James Hansen – Charcoal Remedies: Healing Common Ailments Naturally Using a Hospital Trusted Remedy. 2014 by Crestview Media

Udgivet d. 28/3-2016 af Kristian